Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomysl dobry,tylko teraz pytanie co napisac na drugiej stronie kartki.Ja bym cos takiego napisal

Pasjonujemy sie pirotechnika od kilku lat.Nasze forum jest pierwszym o tematyce pirotechniki.
Pomagamy w zakupie fajerwerkow.Mozesz znalesc u nas opinie na temat produktow i informacje na
temat prawidlowego odpalania ich.

Opublikowano

Znalazłem na pewnej stronie cennik wydrukowania takich ulotek:

Ulotka A4 (297 x 210 mm) 389 zł (1000szt.) 499 zł (2500szt.)
Ulotka A5 (210 x 148 mm) 199 zł (1000szt.) 259 zł (2500szt.)
Ulotka A6 (105 x 148 mm) 129 zł (1000szt.) 179 zł (2500szt.)
Ulotka DL (99 x 210 mm) 149 zł (1000szt.) 199 zł (2500szt.)

Koszt wysyłki: 15 zł - Przedpłata na konto , 20 zł - Kurier za pobraniem

Może i by się opłacało zrobić te ulotki ?

Opublikowano

Pewnie, jak masz wolne min. 250 zł ( trzeba doliczyć koszty dystrybucji ) i chcesz oglądać je przez lupę, albo 500 zł, jeśli chcesz coś zobaczyć.

Opublikowano

Wg mnie najlepszym rozwiązaniem było by A6 lub A5

Opublikowano

Powiem tak. Plakatów w ogóle nie widzę sensu robić. Żeby wydawać na nie pieniądze, to trzeba mieć jakieś sensowne miejsca, gdzie można będzie je powiesić. Ja bynajmniej takich miejsc nie widzę.

Jeśli chodzi o ulotkę. Dobrze zrobiona ulotka A6 jest równie dobrze czytelna jak każda inna. W tym przypadku też za bardzo nie widzę sensu robienia ich, ale jest to nieco lepszy pomysł niż plakat. Ulotka może być jednostronna, co obniży koszty druku. W firmie, z którą współpracuję koszt wydruku ulotki A6 przy nakładzie ponad 100szt. wyniesie 15gr/szt. Jakby się dogadać, to można zejść na jeszcze niższą cenę.

Co do projektu. Wydaje mi się nieco zbyt prosta ta ulotka. Zamiast myśleć nad treścią, radziłbym załatwić ładne zdjęcia i je tam umieścić. Treść to sprawa drugorzędna. I przede wszystkim logo musi być a) oryginalne, czyli takie, jakie jest u góry; b ) znacznie większe.

Jak będę miał czas, to może też coś wrzucę od siebie. Na razie tyle.

• 1 rok później...
Opublikowano

Odkopuje stary temat bo wpadłem na niego w google'u, a mam uwagi.
Wprawdzie nie będę pisał o samym projekcie, sensie robienia plakatów i ulotek itd., ale napisze o kosztach.
Robilem sobie w tym roku plakaty formatu A3. Kosztowały 1,50 za sztukę. I wyszły genialnie. Wszystko wyraźnie, kolory idealnie, papier dobrej jakości. Jakby ktoś zrobił dobry projekt, to można poważnie się nad tym zastanowić.
Pozdrawiam.

Opublikowano

Jak już kiedyś wspomniałem, moja mama i tata zajmują się grafiką. Zapytam się co oni na to i poprosze ich o wstępny projekt :D

Opublikowano

Format A3 to zbyt duży. Najlepszym i najtańszym rozwiązaniem reklamy są chyba vlepy.

Opublikowano

Format A3 to zbyt duży. Najlepszym i najtańszym rozwiązaniem reklamy są chyba vlepy.

Wlepy już były...W zasadzie chyba nawet jeszcze są...