firawerkoman 7 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Jak co roku firma SuperPower na jesieni organizuje prezentację swoich produktów, jednak forumfajerwerki i grupa polskiefajerwerki miały przyjemność gościć pierwszy raz. Miejsce, jakie zostało wybrane przez SP jest chyba najlepszym z możliwych, piękny hotel i przede wszystkim obecność wody powodowały że można było podziwiać produkty w pełnej ich okazałości. Jednak pogoda nie była najlepsza. Silny wiatr powodował „zwiewanie” efektów z nieba. Po rejestracji w hotelu można było porozmawiać z gośćmi. Na prezentacji gościło wiele znanych polskich firm. Pracownicy SP służyli fachową pomocą i doradztwem. Na prezentacji można było kupić ciekawe produkty w okazyjnych cenach. Przed właściwą prezentacją miał miejsce wykład dotyczący nowych przepisów i ustaw. Na prezentacji odpalonych zostało 67 produktów, jako pierwsze lampiony i petardy następnie fontanny, rakiety, moździerze, wyrzutnie i różnego kalibru bomby. Po odpalaniu kolejnych produktów razem z Bartoszem byliśmy utwierdzani w przekonaniu, że firma z Michałowic ma dobre produkty, w dobrych cenach. Jako że nie gustuję w rakietach, choć pewien zestaw zrobił na nas duże wrażenie mówię tu o rakietach 1534, skupiłem się głównie na ocenie dużych wyrzutni. Jednogłośnie stwierdziliśmy, że pozycja 8051, 8407, 8424 i 8611 są godne zakupu. Jednak mi osobiście najbardziej się podobała wyrzutnia o symbolu 8605, jej rozpiętość była oszałamiająca, gęsty efekt Red, Green Wave oraz miny na dole nie mogły umknąć bez wzbudzenia podziwu. Gdy rozpoczęła się część z bombami wiedzieliśmy już, że hitem prezentacji są ładunki o kalibrze 51mm. Po odpaleniu sekwencji tych bomb słychać było żarty ze strony oglądających, że to na pewno nie 2 calowe bomby. Prezentacje zakończyły bomby o kalibrze 5 cali, które eksplodując na nas amatorach robiły duże wrażenie. Po zakończeniu prezentacji można było zrobić zakupy w siedzibie w Pęcicach. Wizyta na prezentacji w firmie SuperPower na długo pozostanie w mojej i Bartosza pamięci. Bardzo serdecznie dziękujemy za zaproszenie. Pragnę podkreślić, że importer SuperPower jako jedyny ze wszystkich nawiązuje kontakt z forum, za to też pragniemy podziękować Nasze formowe vlepki cieszyły się dużym zainteresowaniem. Dowodem może być zdjęcie Pana Pawła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz 42 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Potwierdzam - było super!Wszystko przygotowane profesjonalnie i dopracowane w każdym szczególe.Zaprezentowane produkty są naprawdę na wysokim poziomie i było na co popatrzeć.Bateria 8611 rewelacja, jak z resztą wiele innych produktów, których symboli nie pamiętam Bombki 2" z lontem błyskawicznym były chyba największym zaskoczeniem na plus. Efekt Red Wave był świetny!Bombki 5" również piękne. Eksplozje niektórych były naprawdę potężne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mantis 421 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Wow! Szczęściarze z Was. Nie spodziewałem się, że firma pirotechniczna robi prezentacje w ekskluzywnych hotelach.Na 3 i 5 foto wygląda, jakby sprzedawali stamtąd fajerwerki. Czy tak było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DreSzCzyK Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Nagrywał ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz 42 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Wow! Szczęściarze z Was. Nie spodziewałem się, że firma pirotechniczna robi prezentacje w ekskluzywnych hotelach. No ten obiekt naprawdę robi wrażenie.Tutaj fotka z zewnątrz. Na 3 i 5 foto wygląda, jakby sprzedawali stamtąd fajerwerki. Czy tak było? Tak. Wszystko co tam było, można było normalnie kupić przez cały czas trwania prezentacji. Nagrywał ktoś? Firawerkoman coś tam próbował nagrać, ale miał jakieś problemy i skupiliśmy się głównie na oglądaniu efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JMJ Pirfotechnics 7 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Lal szkoda, i to ogromna szkoda, ze mnie tam nie bylo... Nastepnym razem napiszczie mi na PW, moze przyjade... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DreSzCzyK Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Firawerkoman coś tam próbował nagrać, ale miał jakieś problemy i skupiliśmy się głównie na oglądaniu efektów.wielka szkoda.. z chęcią obejrzałbym pokaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kameleon 1 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Lal szkoda, i to ogromna szkoda, ze mnie tam nie bylo... Nastepnym razem napiszczie mi na PW, moze przyjade...cZ tego co wiem to jest to impreza zamknięta i tylko zaproszeni goście mogą wejśc, więc sobie pomarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz 42 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Lal szkoda, i to ogromna szkoda, ze mnie tam nie bylo... Nastepnym razem napiszczie mi na PW, moze przyjade... Tak jak napisał kameleon - to była impreza zamknięta z zaproszeniami. Tam nie było przypadkowych osób wielka szkoda.. z chęcią obejrzałbym pokaz To była prezentacja poszczególnych artykułów pirotechnicznych, a nie pokaz sztucznych ogni.---------------------Tam po drugiej stronie stawu było stanowisko odpalania, więc fajerwerki pięknie odbijały się w wodzie : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JMJ Pirfotechnics 7 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Skoro zamknieta to trudno, raczej nie zdobede zaproszenia. Szkoda.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fpshooter 12 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Panowie jak można jechać na prezentację i nie przygotować materiału filmowego? Dobrze, że fira chociaż wszystko poprawną polszczyzną opisał. Mam jedno pytanie, szczególnie do firawerkomana, jak te 2" prezentowały się w stosunku do triplowskich? Mogę sobie spokojnie wyobrazić zaskoczenie widowni tymi kulkami, gdyż sam przy pierwszej kulce z Tripla stanąłem na baczność xd fps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Podobno są lepsze od Tripla :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firawerkoman 7 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Sprzęt nagrywający był ale były problemy, więc filmu nie będzie. a o szelkach pogadamy na pw lub na gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xender 8 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Ja nagrywałem całość. Dziwne że Panowie którzy byli na prezentacji nie napisali ? Może forum jest cenzurowane ? A co do 2" to rewelacja - nie widziałem jeszcze ładniejszych Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velibrum 12 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 A byli jeszcze jacyś Panowie oprócz firawerkomana i Bartosza ?Mnie niestety nie było, odległość*termin=brak możliwości. Trudno oceniać efekty, nie mając filmików, chociaż opisy tych 50mm zachęcają do bliższego się im przyjrzenia! Venecia Palace i okolice chyba sprzyjały oglądaniu efektów Dowiedzieliście się czegoś nowego o "ustawie lipcowej"?PS: Nie lepiej byłoby przenieść temat do działu importerzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xender 8 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Skoro kolega z pierwszego postu - zaczął "Panować" to chciałem utrzymać formę wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velibrum 12 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Aaaa... to taki żarcik był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo :) 14 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Odnalazłem te 2" o ile to są one,bo byc może są to jakieś kiepskiej jakości 3".W każdym razie nie mam za bardzo punktu odniesienia tym bardziej że nagrywane było jakąś fatalnej jakości kamerką ;/Ale dorzeczy od 2:09 można je zobaczyc(chodzi mi o te bardziej "wyróżniające" się) http://www.youtube.com/watch?v=fn7yNk1Avss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firawerkoman 7 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Skoro kolega z pierwszego postu - zaczął "Panować" to chciałem utrzymać formę wypowiedzi Proszę Pana to była oficjalna recenzja/reportaż/opis prezentacji, więc wszystko pisałem oficjalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velibrum 12 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Pytanie do osób, które były na prezentacji:Czy 2" (a szczególnie zachwalane red wave) tak samo wyglądało na prezentacji, jak i w realu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firawerkoman 7 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velibrum 12 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Czyli SuperPower ma kulki 2" na visco, na szybkim na prezentacje oraz na szybkim do sprzedaży ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Tak na to wygląda. Moje red wave także nie były rewelacyjne, patrząc na te z filmu to w ogóle inna klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firawerkoman 7 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Wszyscy co mieli 2" spka mieli z nowej dostawy z chin zapewne już wtedy się mniej starano by zachować efekt który był prezentowany 6 października. Poczynię małe śledztwo w tej sprawie ja coś się dowiem to napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fpshooter 12 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Ja też mam porównanie z szelkami tripla i te SP wypadły przy nich bardzo blado. Poza tym rw były gorsze niż bc i cp.fps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi