capensis 12 Opublikowano 13 Października 2010 Oto wulkan z zimnych ogni wykonany przeze mnie, odpalony w sylwestra 2009/2010Efekt miał około 9-10mhttp://www.youtube.com/watch?v=cbuXtimwSUUKomentujcie!wulkan zrobiony jest bardzo prosto wg. tego tutorialu (nie mojego)http://www.youtube.com/watch?v=JnYDdCwtltU&feature=related Cytuj
mantis 433 Opublikowano 13 Października 2010 Warto coś takiego zrobić, czy lepiej zapalić oddzielnie, albo po prostu kupić fontannę? Cytuj
capensis 12 Autor Opublikowano 13 Października 2010 To jest coś innego niż taka zwykła fontanna , to jest jakby imitacja miny bo efekt jest szybki i bardzo wysoki a fontanna w przeciwieństwie do tego trwa długo i narasta powoli.Wg mnie warto jest to zrobić bo efekt jak na samoróbkę jest super, a robi się to 2min Materiały na ten ,,wulkan" kosztowały ok 5zł (zimne ognie po 50gr za paczkę +koszty taśmy klejącej)W tym roku na sylwka planuje jeszcze dodać gwiazdki crackling z trzeszczących kulek Cytuj
Gość karmel5061 Opublikowano 14 Października 2010 To jest trochę słaby wulkan z zimnych ogni,polecam zrobić tak:Kupujemy 2-3 paczki małych zimnych ogni kruszymy je na gazecie a potem wszystko wsypujemy do jakiegoś pojemnika np:pudełka po kliszy.Efekt o wiele lepszy niż ten na filmie. Cytuj
capensis 12 Autor Opublikowano 14 Października 2010 Robiłem w pudełku po kliszy też, ale osiągał max 3m a ten miał 9-10m Najlepszym rozwiązaniem jest zrobić wulkan z saletry+cukier+węgiel mielony+zimne ognie+gwiazdki z trzeszczących kulek i na spód kawałki piłeczek pingpongowych. Cytuj
Ponq 2 Opublikowano 15 Października 2010 A mi by nie chcialo sie tyle bawic i wolalbym kupic za te 5 zl normalny ladny wulkan. Cytuj
kameleon 1 Opublikowano 16 Października 2010 Ach wulkany z zimnych ogni... To były czasy :)Jakieś 5 lat temu się w to bawiłem, ale jakoś zapomniałem o tym Dam radę na super minę z zimnych.Potrzebny gruby korpus z zatyczką na dole z 10 paczek zimnych z 10g prochu czarnego i do tego duża petarda.petardę dajemy na samo dno wyprowadzamy lont z boku na to sypiemy proch i nastepnie pionowo ustawiamy cale zimne ognie i zatykamy górę jakmś papierem.Efekt cudny!Zimne lecą na duża wysokość tworząc słup iskier pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi