przemo312132 14 Opublikowano 15 Października 2011 ja od rana godziny 10:00 wychodzę na dwór powitać Sylwestra Picolakiem ko201 No i tak do 12 potem od 14 do 16:00 dalej hukowe i gwizdki ...a od 16:30 co chwilę wystrzelić jakąś rakiete czy cośTo tyle a dalej wiecie co Cytuj
smilser. 2 Opublikowano 15 Października 2011 Zaczynam tak: Godzina 7:30 wstaje, jem śniadanie, schodzę do piwnicy i wkładam wszystkie fajerwerki do skrzynki i wnoszę do mojego pokoju. Godzina 8:00 Ubieram się biore najgłośniejsze petardy i tak strzelam do wyczerpania najgłośniejszych petard czyli tak do 9:30 ;p Godzina 10:00 łącze wyrzutnie między innymi przygotowuje sie do pokazu głównego. Godzina 12:00 strzelam z petard np: picolo itp. Nastepnie gdy się ściemni odpalam fontanny, mozdizerze itp. i tak co chwile . Tak o 22:40 robie jakis malutki pokazik z 5 wyrzutni. A następnie pokaz głowny o 24:00. Cytuj
FireGorek1 2 Opublikowano 15 Października 2011 Sylwestrowa Tradycja To Oczywiście Pełny Stół,a na stole oczywiście też kurczak,po dobrym jedzonku czas na wynoszenie wszystkiego na miejsce odbycia sie pokazu przygotowania odpalenie parę małych kostek i 24:00 pokaz główny Cytuj
MajsterD12 5 Opublikowano 16 Października 2011 Mam dwie tradycje:- Rano robie karabinek z szesciu achtungów.- Po zakończeniu zabawy (odpalania) zostawiam sobie kilka szelek i małych wyrzutni. Cytuj
Zawdi 0 Opublikowano 16 Października 2011 a ja zawsze robie szparagi w szynce konserwowej w galarecie co roku Cytuj
TheGospodarz 1 Opublikowano 12 Listopada 2011 Może trochę odświerzę ale chcę się z Wami podzielić Zawsze wstaję ok 9:00 bo już jest taka trochę "podnieta" i wstaję zawsze wcześniej Śniadanko i zaczyna się segregowanie fajerwerków, na te które będą na dzień, te które wystrzelę ok 17 i te które zostaną na noc Zawsze na "rozpoczęcie dnia" jakiś ahtung/fp3 czy coś co pobudzi ludzi wokoło do życia ok 17-18 zawsze idę z tatą pod regle na ogromną łąkę z której widać cale miasto i strzelamy ok 1h spacerując zazwyczaj też jest tak, że jak wystrzelimy jakąś rakietkę to "leci odpowiedź" gdzieś z dołu. I tak aż wszystko wystrzelam No a reszta to wiadomo Cytuj
Rekab 0 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Moja tradycja to zamówiona pizza, przeważające strzelanie nad innymi czynnościami, gra w csa (super się gra w ten dzień w zombie moda no i przedewszystkich powstrzymuje przed odpaleniem czegoś co jest na późniejszą godzinę ) Cytuj
JacuQM 122 Opublikowano 21 Lipca 2012 Moja tradycja to kupić sobie zestaw w Realu lub Kauflandzie za 20 zł, zimne ognie, 4 małe rakietki i jakies inne gówno. Wsumie chyba 20 zł Taka tradycja Cytuj
TomekNysa 3 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Ja mam 2 tradycje:1.zawsze zostawiam coś na dzień po sylwestrze np. w tamtym roku to było 6 rakietek fenix z jorge i duża fontanna z jorge.2.Wstaje wcześnie rano w dzień sylwestra i napierdzielam piratkami i fp3small do 24.00 a o 24.00 zaczyna się zabawa wyrzutniami, rakietami i fontannami. Cytuj
endriu123457 56 Opublikowano 4 Września 2012 Ja zawsze wstaje w sylwestra z bananem na twarzy szybko się ubieram i idę strzelić Fp3 by wbić ludziom do głów że to już dzisiaj SYLWESTER potem ide zjeść śniadanie oglądam telewizje ale tylko jak jest pokazane jak bezpiecznie strzelać fajerwerkami (lubie to oglądać). Natomiast wieczorem już jak jest faza sylwestrowa wszyscy w oddali zaczynają strzelać, to wtedy biorę się za strzelanie fp3 ,bączkami,szelkami,wyrzutniami,itp Co roku tak jest i to mi się bardzo podoba ale w tym roku chyba dodam sobie tradycje zamówienia Pizzy do domu jak danie już wieczorne Pozdrawiam endriu123457 jeszcze tylko 118dni Cytuj
endriu123457 56 Opublikowano 16 Października 2012 Teraz wpadłem na pomysł że w tym roku kupię kostke tylko 12 strzałową ( 12 przypomina 12 miesiąc) z bylejakiej firmy i puszcze ją jak się ściemni czyli to będzie świadczyć że sylwester rozpoczęty w 100% czas nawalać już szelakmi fp3 itp ...endriu123457 Cytuj
JacuQM 122 Opublikowano 16 Października 2012 Ja zawsze wstaje w sylwestra z bananem na twarzy szybko się ubieram i idę strzelić Fp3 by wbić ludziom do głów że to już dzisiaj SYLWESTER potem ide zjeść śniadanie oglądam telewizje ale tylko jak jest pokazane jak bezpiecznie strzelać fajerwerkami (lubie to oglądać). Natomiast wieczorem już jak jest faza sylwestrowa wszyscy w oddali zaczynają strzelać, to wtedy biorę się za strzelanie fp3 ,bączkami,szelkami,wyrzutniami,itp Co roku tak jest i to mi się bardzo podoba ale w tym roku chyba dodam sobie tradycje zamówienia Pizzy do domu jak danie już wieczorne Pozdrawiam endriu123457 jeszcze tylko 118dni Masz u mnie za to +, robisz to tak jak ja Cytuj
fifa127 1 Opublikowano 16 Października 2012 Tradycją u mnie jest to że zawsze co roku sam robię pizzę Od tego roku postaram się aby tradycją było wstać bardzo wcześnie 3-4 rano i walnąć fp3 Cytuj
fifi951117 0 Opublikowano 16 Października 2012 Moją tradycją jest wstać rano postrzelać , zjeść śniadanie , postrzelać , zjeść obiad , posiedzieć przed pc i tv , przygotować stuff na 24 ,wypić postrzelać zjeść coś dobrego postrzelać i 24 no to tak jakby moja tradycja Cytuj
Maaciek 0 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Natomiast u mnie od kilku dobrych lat księza upodobali sobie robić kolęde w Sylwestra.. chcą chyba na jakąś impreze się wkrecic - nie wnikam. Cytuj
Kaszero 0 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Wstaję rano, ubieram się etc, strzelam fp3 idę coś przekąsić. Obejrzę coś w TV, zjem obiadzik przygotowywuje stuff, kolacyjka, gadanie ze znajomymi, rodziną etc, toasty i napierdzielamy. Oczywiście pomiędzy tymi fazami też coś sobie odpalę. Cytuj
MeRo 0 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Od tego roku postaram się aby tradycją było wstać bardzo wcześnie 3-4 rano i walnąć fp3 :)/> Bardzo dobry myk jak się ma na pieńku z sąsiadami To może ja dodam coś od siebie : Wstaję radosny i podniecony, mniej więcej tak o 8, strzelam z balkonu na początek fp3, potem pierdółki. Szybko się ubieram, jem śniadanie, znów strzelam trochę przez balkon. Następnie lubię tak sobie usiąść i popatrzeć jakby "ostatni raz" na mój stuff, posegregować co będę odpalał w dzień, a co jak się ściemni. Gdy ułożę fajerwerki, to ładuję picolaki do kieszeni, zapałki do drugiej i jazda, chodzę z kolegami i strzelam po osiedlu przez kilka godzin. Tak około 14 solidny obiad i ogrzanie się w domowym ciepełku, oglądam pełno filmików na yt dotyczących "sylwestra i atmosfery" aby jeszcze bardziej podsycić swoje podekscytowanie i aby do mnie dotarło, że TO JUŻ DZIŚ! Gdy się ściemni, około godziny 17 zaczynam przeważnie strzelać rzymskimi ogniami, cyrkoblitzami, i ogółem art. róznymi, czasami jakąś małą rakietką. Następnie znów wracam do domu o 19, i do 20 tak sobie lubię popatrzeć przez okno, nie wiem - tak po prostu. Czasami coś poleci O 20 włączam sobie polsat lub tvp2, strzelam przez balkon petardami, a gdy wybija 22:45 to idę wystrzelić cały arsenał w powietrze. Nie czekam na godzinę 0, gdyż wtedy przeważnie dekoncentruję się i patrzę na fajerwerki innych, a z tych moich nie widzę prawie nic O 23:45 przychodzę do domu, oraz oglądam to czym strzelają inni, jak i popijam szampana. Może nie napisałem tradycji bezpośrednio, lecz są one zawarte w tekście. Cytuj
Dejwid 0 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Ja mam taki nawyk że zawsze chcę coś dokupić. Kupuję przez 3 dni. 29.30.31 grudnia. W tym roku mam wolny sylwester. Podejrzewam że kupię już w tym roku za jednym zamachem na rynku u tego samego chlopaka. Wieczorem często jest tak że jakiś sprzedawca przyjeżdza w moje okolice by sprzedać resztki ale raczej są tam ceny z kosmosu. Około 15:00 zaczyna się chodzenie. Troszkę w domu i troszkę strzelania Nie wiem gdzie w tym roku będę na sylwka więc może się zmienić ten rytual. O pólnocy do tego 55 strzałowy rzymski ogien cyrkownice kamikadze i wyrzutnia 100 strzałowa i nitrobomb. Cytuj
Marcin_Pce 2 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Ja mam taki nawyk że zawsze chcę coś dokupić. Skad ja to znam :)/>Zawsze uwazam ze czegos mam za malo i wtedy odwiedzam stoiska albo sklepiki osiedlowe (w biedrze w mojej okolicy nie ma juz nic na dwa dni przed sylwkiem). Cytuj
Dejwid 0 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Nie wiem ale tak właśnie się dzieje. Patrzę na zegarek w sylwka 13:00 myślę sobie oo można jeszcze skoczyć po coś na rynek. Cytuj
Pitbullsoldier 2 Opublikowano 12 Grudnia 2012 jedną z moich tradycji sylwestrowej jest to ,że zawsze co roku musze mieć dużo gwizdków wiecie taki sentyment ,ponieważ pamiętam to z pierwszego mojego stuffu Cytuj
capodanno 37 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Kiedy zachodzi słońce, ja robię zdjęcie całego stuffu, a potem biorę szelkę lub rakietę, którą rozpoczynam najlepszą noc w roku. Na jakieś 20 minut przed północą odpalam gwizdki, które mają zakomunikować wszystkim, że zaraz zacznę walić wyrzutniami i innymi...Strzelanie kończę około 23:55. Wtedy ide do domu i kręcę film, jak strzelają w moim mieście :xmas_wink: . Cytuj
mantis 433 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Kupowanie kilka dni przed sylwestrem słodyczy i napojów - najczęściej cola smakowa. Robienie rozpiski kto przyjdzie i na który pokaz (kto na dzienny, kto na wczesnowieczorny, kto na późnowieczorny itp.). Zapisuję sobie również kogo można jeszcze ewentualnie zaprosić, kto jest pewny i potwierdzony, a kto jest niezdecydowany lub jednak nie przyjdzie. Robienie szablonu posta w pliku tekstowym z symbolami i nazwami fajerwerków, które mam w stuffie, dzięki czemu będę mógł szybciej zapostować na forum wrażenia i oceny efektów po sylwestrze. Kiedyś miałem tradycję wystrzelania wszystkiego i niezostawiania niczego na następny rok, a obecnie zwykle coś zostawiam z takich rzeczy, które nie zajmują zbyt dużo miejsca: głównie petardy. Malowanie kolorowych efektów w kratce kalendarza dla 31 grudnia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi