Skocz do zawartości
  • 0

Którą wyrzutnie wybrać ?

Pytanie

Opublikowano

Witajcie :)

Zwracam się do was o pomoc. Otóż nie wiem którą wyrzutnie wybrać JW21 Condor czy JW25 Cudak Battery ??
Liczę na waszą pomoc :D

Pozdro :D

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Gość DreSzCzyK
Opublikowano

Hi
Bierz JW21 mniej strzałów podajże ale berdziej efektowna ;)

• 0
Opublikowano

Condor ma efekt prosty i kątowy, niezła wyrzutnia, ale jeśli chcesz bardziej kolorowo to Cudak będzie lepszym wyborem, ma też ładny finał.

• 0
Opublikowano

Moim zdaniem lepszym wyborem bedzie Condor chociaz jest mnie kolorowa za to jest bardziej efektowna i na pewno zrobi wieksze wrazenie na tobie.

• 0
Opublikowano

JW25 ma 25 strzałów a JW21 24. Nie wiem czy lubisz bardziej urozmaicone, kolorowe efekty, czy crackling, glittering i niebieskie rozpryski. Ja bym wziął JW21 jeśli nie miałbym lub miałbym mało kątówek. JW25 bym wziął jeśli chciałbym mieć bardziej kolorowe efekty. Tak więc jeśli bardzo lubisz niebieski oraz crackling a przy tym masz ochotę na dobrą kątówkę w niezłej cenie to polecam Ci JW21 Condor.
Jeśli lubisz urozmaicone efekty, które nie znużą publiki, (bo co prawda JW21 jest trochę przynudnawa jeśli chodzi o rodzaj efektów), to polecam ci JW25 Cudak Battery.
Wybór należy do Ciebie. Nie wiem czy planujesz pokaz czy pojedyńcze odpalanie, nie wiem też jak wyglada twój stuff/plan stuffu, jednak jeśli masz w planach już jakieś kątówki i czujesz, ze brak Ci wyrzutni pionowej to polecam Cudaka.

• 0
Opublikowano

Miałem obydwie kostki i trudno powiedzieć, która jest lepsza. Jak lubisz dynamikę i różnorodność to weź cudaka, jak wolisz dłuższe strzelanie i mocny finał to weź Condora. Jak nie możesz wziąć obu kostek to ja skłaniałbym się tak jak przedmówcy ku Condorowi.

fps

• 0
Opublikowano

Także miałem obie kostki i skłaniał bym się zdecydowanie ku cudakowi. Odpalałem Condora na ostatniego sylwka i tak jak oni go zepsuli to się w głowie nie mieści. Tak więc wybór jednoznaczny. Tylko cudak wchodzi w grę.

• 0
Opublikowano

Jeśli miałbym wybierać pomiędzy tymi dwiema kostkami to również wybrałbym Cudaka.
Osobiście dla mnie bardziej liczą się kolory niż układ, a jak już mpi mówił, Jorge ostatnio zepsuło kilka swoich produktów, m.in. Condora...

• 0
Opublikowano

A wiec ja mysle ze tez wzialbym Cudaka, ale to zalezy od twoich upodoban, nie bede pisal tego co przedmowcy bo to nie ma sensu.
Jak masz fundusze to obie, jak nie to napisz twoje upodobania.
JMJ

• 0
Opublikowano

Miałem Condora i Cudaka. Obydwie bardzo ładne, Condor efektowne duże rozpryski lecą chyba po 3 strzały, 2 czy 3 razy tak jak w JW90. Jednorodne, z pięknym finałem. Cudak też ładny, dobrze go nie pamiętam. Napewno z obu będziesz happy, jeśli efekt będzie ten co miałem ja i nic Jorge nie zmieniło to ja brałbym jednak Condora.

• 0
Opublikowano

Cudak faktycznie może i strzela bardziej kolorowo i szybciej, ale nie powala efektami. Jeśli to ja miałbym dokonać wyboru, to byłby to Condor. Mniej kolorowa i dynamiczna, ale za to ładny efekt.

• 0
Opublikowano

Dzięki za pomoc wybiorę jednak Condor bo ma ładny finał

Dzięki raz jeszcze za pomoc :)

Proszę o zamknięcie tematu :D

• 0
Opublikowano

Tylko nie Condor, to jest jakaś porażka. Zaufaj mi miałem na ostatniego sylwka i jest to ostatnia bateria jaką bym chciał kupić :(

Założę się, że większość osób która chwali tą baterie mówi o condorze taki jaki był dawniej czyli ten:

Bo teraz jest taki:

Wystarczy porównać wielkość rozprysków, niebo a ziemia. Zwłaszcza widać po brokacie

• 0
Opublikowano

dzięki mpi za radę zaufam ci :) bym się sfrajerował bo porównując filmiki to efekt jakby się zgorszył :(

Dzieki i pozdro :D

• 0
Opublikowano

A to ja chyba miałem tego starszego Condora, ale czy to możliwe? kupowałem ok listopada 2009r, może zapasy z magazynów. Cudak chyba jednak ładniejszy, rozpryski kolorowe a finał też dobry.

• 0
Opublikowano

Ja tam nie widzę większej różnicy pomiędzy tymi filmami. Myślę, że nic się nie zmieniło i nadal stawiam na Condora. To, czym się oba filmy różnią może wynikać np. z warunków, w jakich była przechowywana wyrzutnia i warunków, jakie były podczas odpalenia.

• 0
Opublikowano

Przyjrzyj się jeszcze raz i zobacz chociażby jak wyglądają ładunki brokatowe na obu filmach. :blink:

Poza tym spytam się prosto. Chyba raczej nie widziałeś na żywo 2 wersji tych baterii, więc jak ty w ogóle oceniasz??

Różnica filmów jest. Aparat miał szerszy kąt niż kamery. a skoro wielkość ładunków tych niebieskich wygląda podobnie. To sobie wyobraź jak wyglądały te filmowane aparatem :rolleyes: