Yusha 0 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Ja planuję zrobić mega wyrzutnię około 125 pocisków plus cztery fontanny, trzy moździerze, kilka rzymskich ogni i cztery rakiety. Taki mini pokaz . No tak ale jak zrobisz taką wyrzutnie to jak będziesz wkładać i odpalać szelki od moździerzy jak tam już wszystko będzie się paliło (poparzy paluszki) Cytuj
bedzio 0 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Ja planuję zrobić mega wyrzutnię około 125 pocisków plus cztery fontanny, trzy moździerze, kilka rzymskich ogni i cztery rakiety. Taki mini pokaz . No tak ale jak zrobisz taką wyrzutnie to jak będziesz wkładać i odpalać szelki od moździerzy jak tam już wszystko będzie się paliło (poparzy paluszki) Nic nie będę wkładać, wszystko już będzie włożone i połączone lontem. Cytuj
ZIP 0 Opublikowano 6 Stycznia 2008 40 zimnych ogni:http://www.sendspace.pl/file/9eZBrJ3o/Zwróćcie uwagę intensywność świecenia fioletowego paska - to było bardzo jasne ... i co dziwne zapaliło się od razu. Cytuj
Kamilegionista 0 Opublikowano 6 Stycznia 2008 He, wyobrażam se że było jasne Zobacz se np. na ten filmik http://pl.youtube.com/watch?v=Jr0i0qg74hI To było pewnie dopiero jasne :twisted: Cytuj
Monster Master 0 Opublikowano 16 Stycznia 2008 a ja wymyśliłem, żeby rozsadzić bałwana :grin: ale po sylwestrze został mi tylko 1 korsarz. Postanowiłem spróbować więc włożyłem w środek bałwana, ale pierdykneło i tylko długo wydobywał się dym na zewnątrz :twisted: ktoś wie ile by trzeba było w niego włożyć korsarzy, albo achtungów, żeby go rozsadzić :?: :smile: Cytuj
Kamilegionista 0 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zależy jak duży bałwanek :mrgreen: Ale jak sporawy to nie cackać sie korsarzami tylko walnąć Achtunga i już Ja kiedyś wysadziłem głowe bałwanowi 1 korsarzem Cytuj
Monster Master 0 Opublikowano 16 Stycznia 2008 ok :mrgreen: następnym razem wysadze go achtungiem :twisted: :twisted: :twisted: Cytuj
Dako 1 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Możesz spróbować big piratką najpierw;] też se raczej poradzi z nim Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Moja propozycja zabawy: "Water Bomb" Dowolny typ petardy draskowej obciążam np. plasteliną, zapalam i jak siarka się wypali wrzucam do wody - powstaje fajny efekt podwodnego błysku z charakterystycznym dźwiękiem i dymem wydobywającym się z wody. Najlepszy efekt uzyskuje się w nocy Cytuj
Kamilegionista 0 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Też to robie, ale ja niczym nie obciążam, normalnie wpada do wody Ale racja, fajny błysk i dźwięk jest Cytuj
Tele 0 Opublikowano 17 Stycznia 2008 To jeszcze ja wymyśliłem też coś takiego :Bierzemy butelke po najmniejszej vódcei dajemy tam picolasa i tylko nakładamy zakrentke z butelki . Próbowałem to pół godziny temu efekt : zakrenka leci z zawrotną prędkością na jakieś 10 - 15 metrów . Nie piszczie tu , że to niebezpieczne bo pikuś przecież butelki nie rozsadzi :roll: Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Nie piszczie tu , że to niebezpieczne bo pikuś przecież butelki nie rozsadzi :roll: I tu się Tele mylisz. Jak byłem młodszy (czytaj głupszy) też się butelkami bawiłem no i niektóre rozsadzało, a mojemu kumplowi rączki kiedyś taka butelka pokaleczyła : Cytuj
Ronaldinho 0 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Owszem, pikuś może rozsadzić butelkę. Ja na balkonie miałem butelkę po szampanie i wsadziłem do niej pikusia i bach rozdupcyło butelkę. Cytuj
Ms. Pompka 0 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Mój kolega wstecz myślący opatentował taki głupi wynalazek skleja 10 tekturowych kartek (twardych) tak rzeby powstała rurka bierze "gwizdka" i wkłada do tej rurki podnosi to na bark (taj jak żołnież bazooke) podpala i celue np w tarcze (strzelniczą) :lol: nawet fajnie to wygląda jak gwizdek wylatuje z tej rurki ja nawet 1 raz spróbowałem tylko trzeba odpowiednio ustawić rurkę bo isk mogą poparzyć szyję i plecy :cry: Cytuj
Tele 0 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Nie piszczie tu , że to niebezpieczne bo pikuś przecież butelki nie rozsadzi :roll: I tu się Tele mylisz. Jak byłem młodszy (czytaj głupszy) też się butelkami bawiłem no i niektóre rozsadzało, a mojemu kumplowi rączki kiedyś taka butelka pokaleczyła : Mi jakoś nie kaleczy . Używam pikolaków ze śmieszka i butelki nierozsadziło. I nie jestem na tyle głupi ( nie , żebyś Ty był ) aby to w rękach trzymać tylko kłade to na ziemi Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 18 Stycznia 2008 A czy ja gdzieś napisałem, że to ktoś w ręce trzymał :?: Po prostu, pikolaki to do siebie maja, że niektóre zaraz po potarciu wybuchają i tak miał właśnie mój kupel, nawet dobrze do butelki nie wpadło a tu bum! i odłamki mu po łapach poleciały. A w ogóle tylko ktoś bez wyobraźni wkłada materiał piro do szklanego pojemnika. A jak chcesz się butelkami bawić to sobie weź PETa nalej wody i wrzuć tam obciążoną petardę masz fajny efekt bez ryzyka. Cytuj
Tele 0 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Hmm to może w ziemi zakopać , żeby tylko troszke wystawała . A zakrentka i tak poleci . sprawdze to . Zakope butelke do ziemi i wsadze do niej Big craker'a . Jak odłamki wywali to KONIEC Z ZABAWAMI ZE SZKŁEM Cytuj
Ronaldinho 0 Opublikowano 19 Stycznia 2008 A ja miałem picolaki z Jorge i one sa ciut silniejsze. I poza tym ta butelka stała 2 dni na mrozie więc może dlatego pękła. Cytuj
kometa 0 Opublikowano 20 Stycznia 2008 ja nie bawie sie z buteikami (po wybuchu pikolaka w butelce rozsadziło ją i kolega dostał w noge ) ledwo co doszedł do domu wole włożyć pikolaka do krutkiej metalowej rurki i przykryc kapslem czy czym kolwiek .Kapsel poleci i nie ma zagrożenia że ktoś dostanie szkłem Cytuj
Adiq 0 Opublikowano 1 Lutego 2008 Petarda Achtung (6sztuk) & Mniejsze Petardy Hestia (12sztuk)6 sztuk petard achtung połączonych ze sobą lontem 10m/s do tego także mniejsze ładunki firmy hestia 12 sztukŁadunkiChcesz zobaczyć film z wybuchy tych petard? KLIKNIJPetarda Super Piccolo (50sztuk)50 sztuk petard połączonych lontem.niestety z nie wiadomych nam przyczyn część petard nie wybucha.ŁadunekChcesz zobaczyć film z wybuchu tej petardy? KLIKNIJ Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 1 Lutego 2008 Już to gdzieś widziałem... temat chyba szybko w koszu wylądował :???: Duże marnotrawstwo lontu a efekt mizerny. A co do filmiku to kiepska jakość oj kiepska :twisted: Cytuj
Kamilegionista 0 Opublikowano 1 Lutego 2008 Po co ci jakość? to petarda, bez efektu. Petardy niema po co filmować kamerą. Cytuj
Adiq 0 Opublikowano 1 Lutego 2008 Już to gdzieś widziałem... temat chyba szybko w koszu wylądował :???: Duże marnotrawstwo lontu a efekt mizerny lontu mamy pod dostatkiem i kasy na kupowanie go mam jeszcze więcej, więc taką uwagę zachowaj dla siebie A co do filmiku to kiepska jakość oj kiepska film nagrywany przez telefon Cytuj
Monster Master 0 Opublikowano 1 Lutego 2008 tak ten filmik był jeszcze na innym forum... no, ale z nudów można się pobawić w takie rzeczy Cytuj
kometa 0 Opublikowano 3 Lutego 2008 Tak jak jusz muwiłem nie opłaca sie robić czegoś takiego bo po pierwszym strzale połowe petard rozrywa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi