Skocz do zawartości

23.10.2010 - Warszawa - 6. urodziny CH Arkadia

Bartosz

Rekomendowane odpowiedzi

Okazja - 6. urodziny Centrum Handlowego Arkadia
Miejsce - CH Arkadia w Warszawie
Godzina - 20.00
Wykonawca - Surex
Długość pokazu - 6:30min.
Link do obejrzenia filmu na YouTube -

Z okazji szóstych urodzin Arkadii firma Surex po raz kolejny uraczyła gości centrum pokazem sztucznych ogni w połączeniu z muzyką. Rozpiętość pokazu robiła naprawdę duże wrażenie. Fajerwerki były odpalane z trzech stanowisk na dachu centrum handlowego i żeby objąć wzrokiem wszystkie efekty trzeba było odejść dość daleko, co wiązało się z możliwością niesłyszenia podkładu muzycznego. Widowisko składało się z dwóch części, więc w czasie trwania pokazu mogliśmy podziwiać "mały finał".
Firma z Bielska-Białej zaprezentowała nam głównie sprawdzone efekty zarówno bomb jak i wyrzutni. Całość idelanie dopełniały wachlarze, które w pewnym momencie pokazu tak jakby "wędrowały" po dachu budynku w takt muzyki z lewej strony do prawej.
Ostatnie pół minuty to oczywiście wspaniały obraz stworzony złotymi efektami bomb i wyrzutni, ale ostateczny finał z masą efektów salute na pewno zrobił na zgromadzonych ogromne wrażenie. Mnie jednak finał nie zaskoczył, bo raczej byłem pewny jakiego zakończenia w wykonaniu Surexa mogę się spodziewać.
Widowisko Surexa jak zawsze było przygotowane profesjonalnie z dopracowanymi szczegółami, jednak tak naprawdę nie było jakiegoś momentu zaskoczenia, takiego "ach!" - i tego mi zabrakło.

Bartosz, ścisły finał chyba musiał wywołać przysłowiowe "achy" wśród publiczności :)

W tym roku w repertuarze Surexa przeważają spokojne, nastrojowe kompozycje, co stanowi przeciwwagę dla widowisk lat poprzednich, które cechowały się większą dynamiką. Gdybym mógł słyszeć całość podkładu, to z pewnością pokaz wywarłby na mnie jeszcze większe wrażenie. Tutaj w skupieniu się w całości na podziwianiu widowiska trochę przeszkadzał ruch uliczny oraz inne źródła świateł.

Na końcu widziałem baterie Efektu! :P