Babel. 0 Opublikowano 13 Listopada 2010 Witam Właśnie zamówiłem na allegro saletre potasową KN03 . Chciałbym abyście powiedzieli mi jak zrobić dobrą świecę dymną . Jakie składniki trzeba dodać do tej saletry i jak mieliście jakieś doświadczenie z tym to pisać . Cytuj
0 Arturo :) 14 Opublikowano 13 Listopada 2010 -50g saletry-30g cukru I robiłem z tego karmelek .Raz wychodziło dobrze,a raz zle Ale już nie chce mi się w to bawic,bo wolę kupic gotową świece dymną Polecam poszukac w google przepisów na świece dymną z dodatkiem parafiny,bo oglądając niektóre filmiki wygląda najlepiej(dużo dymu,długi czas dymienia) Cytuj
0 Arturo 15 Opublikowano 13 Listopada 2010 najlepsze proporce to 40% saletra i 60% cukier dolewasz do wszystkiego wody destylowanej tak aby powstało z tego jak by błoto wrzucasz całość do jakiejś rurki wsadzasz lont i czekasz aż wszystko wyschnie i zwiąże Cytuj
0 @Gerard@ 0 Opublikowano 13 Listopada 2010 Tylko B&T(wosk,cukier,saletra),wszelkie niezbędne info znajdziesz w necie np.to poradnik jej twórcy-http://www.youtube.com/watch?v=7zIypdOmcu4.Jest najlepsza z prostych receptur,wiem bo bawiłem się karmelkiem,mieszanką z wodą destylowaną itp.W B&T ważny jest korpus,zresztą co ja będę pisał wszystko u wujka GOOGLE;)Można jeszcze zrobić coś lepszego,prostszego ale to już musiał byś mieć inne odczynniki...ps.Mam na aparacie filmiki z jej odpaleń,dobrze zrobiona mieszanka,korpus=DŁUGA ZADYMA! Cytuj
Pytanie
Babel. 0
Witam
Właśnie zamówiłem na allegro saletre potasową KN03 . Chciałbym abyście powiedzieli mi jak zrobić dobrą świecę dymną . Jakie składniki trzeba dodać do tej saletry i jak mieliście jakieś doświadczenie z tym to pisać .
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi