ppibo 0 Opublikowano 21 Listopada 2010 Witam. Mam do was pytanie czy wynaleźli coś takiego , że wywala normalne petardy typu. żuki , gromy itp. w powietrze?? Cytuj
0 JMJ Pirfotechnics 7 Opublikowano 21 Listopada 2010 Chyba nie. Sprobuj sam zrobic cos takiego, albo uzyj czegos przeznaczonego do innego celu. Importerzy i inne firmy z tej branzy raczej nie interesuja sie tego typu dodatkami. Cytuj
0 luxor 2 Opublikowano 21 Listopada 2010 Sam lepiej niczego nie rób. Żeby taką wyrzutnię zrobić trzeba by zrobić czarny proch, a jeżeli ktoś się na tym nie zna to ta czynność może być niebezpieczna w skutkach. Najlepiej by było kupić procę i z procy je wypuszczać, sam tak robię Edit: Albo lepiej kupić wyrzutnię salutów Cytuj
0 JMJ Pirfotechnics 7 Opublikowano 21 Listopada 2010 Luxor jemu chodzi chyba bardziej o cos takiego jak jakas proca itd, a nie o wyrzutnie z czarnym prochem, ktora by byla praktycznie niemozliwa do zrobienia przez nas. Jakas proca, katapulta, gumka, no niewiem... Cytuj
0 Reafen 0 Opublikowano 21 Listopada 2010 Tego to jeszcze nie słyszałem O.oDwa patyki, guma do gaci i już Cytuj
0 ppibo 0 Autor Opublikowano 21 Listopada 2010 hehe to jak bede mial petardy to z procy troche postrzelam bo takową mam przy sobie:) Dzięks za odp Cytuj
0 Arturo 15 Opublikowano 21 Listopada 2010 są takie wyrzutnie jednak większość PRO ale znajdzie się też parę amatorskich jak TB-106a i happy salute Cytuj
0 luxor 2 Opublikowano 21 Listopada 2010 JMJ wydaje mi się że chodziło o taką wyrzutnię żeby raz odpalić i żeby cały czas wylatywały petardy. I tu jedynym rozwiązaniem byłoby podłożenie pod każdą z petard odpowiedniej ilości prochu. No chyba że można by zrobić jakąś katapultę xD Cytuj
0 Saek 1 Opublikowano 21 Listopada 2010 Chyba chodzi o to co ja chce sobie zrobić. Wziąść małą wyrzutnie za kilkanaście złotych kaliber 20mm wywalić z niej fabryczne pociski (a można to zrobić bez problemu) i wsadzić FP3 . Ładunek miotający zostaje taki jaki był, on jest niezależny od ładunku. Cytuj
0 Pawex122 0 Opublikowano 21 Listopada 2010 Air Bomy są dobre kładziesz na ziemi zapalasz lont , lekki wybuch , leci do góry i tam wybucha. Petarda która wylatuje sama w góre i tam wybucha Cytuj
0 Pawex122 0 Opublikowano 21 Listopada 2010 przecież fp3 new rozpierdzieli tą wyrzutnie w drobny mak Cytuj
0 luxor 2 Opublikowano 21 Listopada 2010 przecież fp3 new rozpierdzieli tą wyrzutnie w drobny mak Jak ją rozwali jak FP3 wyleci w górę xD Cytuj
0 Reafen 0 Opublikowano 21 Listopada 2010 Jak ją rozwali jak FP3 wyleci w górę xD Ale może też nie wylecieć i może się stać coś niekontrolowanego. Hmm Probonowałbym zrobić coś na zasadzie działka:-bierzecie rurkę o średnicy trochę większej niż fp3, -dół rury napełniamy jakimś wybuchowym środkiem żeby wyrzucił tą petardę w górę, -petardę wkładamy do góry nogami i nie podpalamy jej!!!, zapalamy po prostu ten proch ale przez lont, bo może ręce poparzyć ;p-Razem z odpalonym prochem odpali się petarda i wystrzeli w powietrzu ;p-lub powrót do pkt 3 do przecinka, odpalamy lont i wkładamy do prochu aby ten lont zapalił proch ;pI to tyle, niech ktoś sprawdzi to przekonamy się czy działa xD Cytuj
0 luxor 2 Opublikowano 21 Listopada 2010 Reafen, bardzo dobry pomysł, coś ala działko na ziemniaki (ten sam sposób działania) Cytuj
0 Saek 1 Opublikowano 22 Listopada 2010 przecież fp3 new rozpierdzieli tą wyrzutnie w drobny mak Najpierw sprawdze na jednej rurce od wyrzutni, zakładam że petarda wytrzyma wybuch wynoszący ją do góry. Cytuj
0 capensis 12 Opublikowano 22 Listopada 2010 Wpadłem na pomysł, który może, aczkolwiek nie musi działać Co myślicie żeby podczepić petardę (np. FP3 new) pod małą rakietkę typu jorge rocket np. tą z gwizdem i połączyć lonty taż, żeby fp3 wybuchło gdzieś w połowie lotu rakiety? Trzeba by kilka prób, ale myślę że w końcu by się udało Cytuj
0 luxor 2 Opublikowano 22 Listopada 2010 Fp3 jest za ciężkie i nie wzniesie się z taką małą rakietą. Z mniejszymi petardami można się pobawić ale jeżeli chodzi o Fp3 to trzeba by znaleźć jakieś mocniejsze rakiety, myślę że perfecty uniosły by Fp3 Cytuj
0 capensis 12 Opublikowano 22 Listopada 2010 mi się wydaje że jorge rockets dały by radę a jak nie to zawsze można spróbować ze small star rocket lub czymś w ten deseń Cytuj
0 luxor 2 Opublikowano 22 Listopada 2010 Uwierz mi, nie dadzą Kiedyś rozbierałem dwie rakiety Jorge Rockets i z jednej przesypywałem gwiazdki do drugiej (chciałem zobaczyć jak to będzie wyglądać). Rakieta ledwo wzniosła się do góry więc z FP3 nie da rady Cytuj
0 Orbit 4 Opublikowano 22 Listopada 2010 Wpadłem na pomysł, który może, aczkolwiek nie musi działać Co myślicie żeby podczepić petardę (np. FP3 new) pod małą rakietkę typu jorge rocket np. tą z gwizdem i połączyć lonty taż, żeby fp3 wybuchło gdzieś w połowie lotu rakiety? Trzeba by kilka prób, ale myślę że w końcu by się udało capensis,bardzo pomyslowe,ale rzeczywiscie tak slabiutka rakieta jak jorge rockets nie uniesie FP3.na pewno w tego sylwka wybrobuje z perfektami Cytuj
0 wariat096 0 Opublikowano 17 Listopada 2012 Odkopie temat. Ja połączyłem fp3 small z rakietka typu jorge rocket (juz nie pamiętam, dawno temu to było)Petarda wybuchła tak kolo 5m nad ziemią. Próbowałem też z fp3new, ale niestety prawa fizyki zrobiły swoje. Cytuj
0 Saek 1 Opublikowano 17 Listopada 2012 Ja w każdym razie ostatniego Sylwestra zrobiłem to co planowałem, czyli wziołem małą kostke Triplex'a serii TXB60x usunołem z niej ładunki i wsadziłem w każą rurke FP3N uprzednio przycinając im lont tak do kilku milimetrów. Zadziałało. Patardy eksplodowały w powietrzu. Cytuj
0 Marcin_Pce 2 Opublikowano 17 Listopada 2012 Policja ma takie zabawki do ''plucia'' petardami ale czy one wystrzela FP3 w powietrze to ciezko powiedziec Cytuj
0 KALel 3 Opublikowano 17 Listopada 2012 Ja robiłem kiedyś taką wyrzutnie na zasadzie star mine. Cytuj
Pytanie
ppibo 0
Witam. Mam do was pytanie czy wynaleźli coś takiego , że wywala normalne petardy typu. żuki , gromy itp. w powietrze??
25 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi