bomber 0 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Aby festiwal był jeszcze lepszy, niż w tym roku, proponuję, aby organizatorzy zatrudnili grupę szamanów, przeganiających ewentualne deszczowe chmury znad Szczecina. Osobiście mam nadzieję zobaczyć więcej sprawdzonych, europejskich firm, a mniej Azjatów, czy mieszkańców Ameryki Południowej albo Północnej. Po prostu widowiska projektowane przez firmy europejskie bardziej mi podchodzą i bardziej wstrzelają się w gusta naszej publiczności. Miłym akcentem byłaby też jakaś firma z polski Niestety - miłych akcentów zabrakło. Wiemy że udział biorą : Flash Barrandov i Mirnovec Pirotehnika - firmy dobrze nam znane z-za południowej granicy oraz Foti International Fireworks (Australia) istniejąca od 1793r! Może coś ciekawego i pokażą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Niestety - miłych akcentów zabrakło. Nie zabrakło. Surex robi pokaz poza konkursem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velibrum 12 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 Osobiście jeżeli już miałbym wybierać jakąś australijską firmę, to wybrałbym Howard & Sons - chyba każdy pamięta ich występ w 2008 roku w Montrealu (srebrny jupiter). Pokazy Foti jakie są, każdy widzi (Hannover 2010, Pyronale 2008), przykład:http://vimeo.com/3097152 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fpshooter 12 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Vel z Australii to ja bym wybrał ShowFX przynajmniej można by spodziewać się oryginalnego wstępu z efektam rodem z filmów Hollywood. Ale i tak skład na festiwal nie jest zły, zwłaszcza Miranovec, czyli mistrzowie PyrtoDigIt'a zapewne zaprezentują kawał dobrego pyromusicalu.fps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fpshooter 12 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Ponieważ PyroMagic zbliża się wielkimi krokami, a temat przeszedł w stan hibernacji postanowiłem go nieco ożywić. Jak wiadomo podczas festiwalu w Ustce doszło do 1. oficjalnego spotkania forum w większym gronie. Mi w tym roku udało się tylko spotkać z velem przy okazji festiwalu w Nysie a nie powiem, żebym nie żałował, że nie mogłem jechać ani do Ustki ani do Ełku.W związku z powyższym ponawiam pytanie, które pojawiło się już w temacie, a mianowicie kto wybiera się do Szczecina. Na razie jest potwierdzony skład taki jak w zeszłym roku:1. vel2. mpi3. jaBardzo proszę kolejne osoby o dopisywanie się w temacie.Na zachętę film z pokazu firmy Miranovec Pirotehnika:http://vimeo.com/1247571fps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Może dołączą moi kumple z Łodzi (nick Banba + 1 osoba towarzysząca). Prawdopodobnie się uda, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basto 0 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Ja tez bede ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Ja tez bede ... jestem w szoku PS: Ja oczywiście także będę na 99,9%. 0,01% to wypadek losowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fpshooter 12 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Tak ja jestem również niezmiernie "zszokowany". W każdym razie jak co roku nie zabraknie pewnie sporej grupy profi zarejestrowanych na naszym forum. Może w tym roku warunki pogodowe pozwolą na chwilę rozmowy w bardziej komfortowych warunkach niż ostatnio. Ja zawsze sobie cenię zdanie fachowca, a na co dzień nie ma zbyt wielu okazji na dyskusję w tak zacnym gronie.fps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Znany jest już program tegorocznej edycji festiwalu:Sobota, 13 sierpnia 201120:30 Powitanie20:35 Koncert Tomasz Ostrowski i IZA21:30 Otwarcie festiwalu przez Prezydenta Miasta Szczecin21:45 Foti International Fireworks – Australia22:10 Koncert Sławomir Łosowski23:00 Flash Barrandov Special Effects Ltd. – Czechy23:25 ELECTRO FEVER: DJ SAMUEL WILDE00:10 Zakończenie pierwszego dnia festiwaluNiedziela, 14 sierpnia 201120:45 Powitanie20:50 Koncert Kolektywu SIRSS21:45 Mirnovec Pirotehnika d.o.o – Chorwacja22:10 Steve Schroyder Alien Voices23:00 Ogłoszenie wyników Festiwalu Ogni Sztucznych23:20 Pokaz gospodarzy – Firma SUREX23:35 ELECTRO FEVER: CATZ ‘N’ DOGZ00:15 Zakończenie festiwalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velibrum 12 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 21:45 Mirnovec Pirotehnika d.o.o – Chorwacja...23:20 Pokaz gospodarzy – Firma SUREXJeszcze dłuższej przerwy nie dało się zrobić!!?? Osoba która układała program jest całkowicie oderwana od rzeczywistości i chyba nie była na PM 2010, kiedy po występie jakiegoś tam zespołu konferansjer powiedział "Niestety żegnamy już grupę xyz", a cała publiczność zaczęła krzyczeć "nareszcie, dłużej tego się słuchać nie dało" itp. Prawidłowość jest wyjątkowo jasna i klarowna - im dłużej widownia musi czekać, tym bardziej jest wkurzona. Tym bardziej, że zaproszone gwiazdy prezentują dość specyficzny gatunek muzyczny. W ten sposób organizatorzy zmuszają wszystkich którzy chcą obejrzeć pokazy do półtoragodzinnej nudy z zespołami, które nie prezentują upodobań muzycznych większości publiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 weź tego nawet nudą nie można nazwać. To są tortury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fpshooter 12 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Tak zgadzam się, to wystawianie ludzi na próbę puszczając im pierdzenie, albo kocie miałki. W zeszłym roku jeszcze deszcz dodatkowo nie pomagał w czekaniu. Ale koniec końców było warto bo pokaz Surexa był zdecydowanie najlepszy z całego festiwalu. Szkoda, że zapraszane są tylko zagraniczne firmy, przez co pokazy są słabsze niż wskazywałby na to budżet. Ja bym widział na tym festiwalu chociaż jedną polską firmę w konfrontacji nasi kontra reszta świata. Po ostatnim festiwalu w Ełku mogę się domyślać, że Polacy byliby w stanie spuścić łomot konkurencji. Jedyny problem to niestety czas trwania pokazów i rodzimym firmom mogłoby zabraknąć kanałów. Z resztą ja uważam, że 18 min. przy takim budżecie i "zagramanicznych" uczestnikach to nieporozumienie. Za te pieniądze można by zaserwować widzom 10-12 min. dynamiczne spektakle, zamiast tasiemców nudnych momentami jak flaki z olejem...fps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Międzynarodowy Festiwal Sztucznych Ogni PYROMAGIC & MUSIC WAVE w Szczecinie będzie kosztował 800 tys. zł. To tak na marginesie, ostateczna kwota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fpshooter 12 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Tak na drugim marginesie budżet pokazów nie zwiększył się w związku z tym ani o 1€ i jest taki jak zawsze czyli 17000 €/pokaz...fps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 To jestem ciekaw na co wydali kolejne 330k skoro od poprzedniej podanej kwoty 470k program jest cały czas ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fpshooter 12 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Właśnie znalazłem na yt film z pokazu Miranovca na tegorocznym festiwalu w Zagrzebiu. Mam nadziję, że pokaz w Szczecinie będzie utrzymany w podobnym stylu. Największe wrażenie zrobił na mnie finał oraz jak zwykle świetnie dobrane sekwencje ss. Widzę, że Miranovec ciągle się zbroi, bo na pokazie nie zabrakło oryginalnych sekwencji 360st. System PyroDigIt jak widać daje bardzo duże mozliwości:http://www.youtube.com/watch?v=FekWnFD-wzUfps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velibrum 12 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Moje przewidywania co do pudła trochę się zmieniły, po obejrzeniu pokazu Flasha z tegorocznego festiwalu w Montrealu - http://www.burchcom.com/2011/index.html ( 2 pokaz od dołu ) - całkiem dobre widowisko.W tej chwili:1. Mirnovec2. Flash Barrandov3. FotiCzy przewidywania się sprawdzą zobaczymy już za 3 dni Nie mogę się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 pozdrawiam juz ze szczecina. pogoda jest naprawde przyzwoita oby tak samo bylo w weekend. No coz czekm na naszych forumowych piro fanow :-) wiecej napisze jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fpshooter 12 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Ja melduję się w Szczecinie jutro w okolicy 16. vel ma dojechać w sobotę. Ja w przeciwieństwie do vel nie zmieniam moich typów co do miejsc:1. Mirnovec2. Foti3. Flash-BarrandovObejrzałem filmy z występów Czechów i Australijczyków w Montrealu, co dodatkowo utwierdziło mnie w przekonaniu, że taka będzie kolejność. Rok temu jako jedyny na forum przewidziałem ostateczną klasyfikację. Poniżej film z występu Foti w Montrealu w 2009 roku: fps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velibrum 12 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Mała porcja fotek dla podsycenia apetytów przed dniem jutrzejszym Autorstwa mpiwowskiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utek 0 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Ale było pięknie wydaje mi się że drugi pokaz był zdecydowanie lepszy od pierwszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P-S 0 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Ale było pięknie wydaje mi się że drugi pokaz był zdecydowanie lepszy od pierwszego Australijski miał ładne zgranie z muzą (moim amatorskim zdaniem), ale materiał jakiś taki standardowy...nie wystrzelili niczego co mogłoby zrobić na mnie wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 klasyfikacja:1. flash2. mirnovec3. foti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Pokaz Foti International Fireworks z Australii:http://www.youtube.com/watch?v=udywIPmQsOo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi