Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj nagle mi przyszło pytanie do głowy, co by się stało jeśli fajerwerki musiałby koniecznie odebrać adresat, a owy byłby niepełnoletni i kurier nie chciałby oddać paczki? Czy tak jest czy w razie odmówienia wydania przesyłki mógłby ją odebrać brat albo mama?

Opublikowano

Adresatem nie może być osoba niepełnoletnia!!!

Gość DreSzCzyK
Opublikowano

R0phoe może bedzie fart i kurier nie zapyta o dowód tożsamości
Myśle że spokojnie odebrać paczke mógłby Brat czy Mama

Opublikowano

Bez problemu wyda Twoim rodzicom,ponieważ nie raz nie było mnie w domu i ktoś z rodziny odbierał ;)

Opublikowano

Fajerwerki nie mogą być zamówione na osobę niepełnoletnią!!! Zamawiając fajerwerki na osobę niepełnoletnią, podając pesel osoby pełnoletniej popełniacie przestępstwo, za które może odpowiedzieć zarówno sklep jak i Wy.

Opublikowano

Vel ma racje, ale niestety tylko w teorii. W praktyce bywa roznie, wiem po sobie.

Opublikowano

tylko, ze kurier nie wie zazwyczaj, ze w paczce znajdują się przedmioty przeznaczone tylko dla osób pełnoletnich, a w 99% przypadków jeśli nie jest napisane, że ma doręczyć bezpośrednio do adresata bez problemu może odebrać jego rodzina. 90% paczek wysyłanych jest na moją mamę i 90% z nich odbieram ja bez żadnego problemu, a zamawiam przez internet naprawdę sporo

Opublikowano

Kurier wie że przewozi art. pirotechniczne <_< Przy nadaniu się zaznacza odpowiedni punkt.

Opublikowano

Luxor i Veli maja racje, fajerwerki nie moga byc zamowione przez osobe niepelnoletnia, kurier wie ze w paczce sa fajerwerki i musi je odebrac osoba pelnoletnia! Czyli wy+ktos dorosly, albo ktos pelnoletni z rodziny, tu nie bedzie klopotu. Jesli kurier przyjedzie z paczka kiedy bedziecei sami, to wam raczej nie da.. Chyba ze bedziecie miec ogromnego farta. Zalezy od kuriera itd...

Opublikowano

Czyli może odbierać paczke osoba dorosła , nawet jeżeli nie jest to dokładnie ta która była wypisana w profilu przy zamówieniu na sklepie internetowym ? Czyli moge np podać swój nr. telefonu , i napisać nazwisko mojej mamy , a nawet jeżeli mamy nie będzie to może ojciec odebrać tak ?

<jestem nie pełnoletni>

Opublikowano

To trzeba jeszcze pesel podać?! No nic, najwyżej na brata zamówię i tyle. Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź.

Opublikowano

ja w tamtym roku podczas WK nie mialem zadnych problemów z odbiorem paczki. Ba, przesylka byla na mame, a osobiscie rozmawialem na temat zamiennikow z panami z FM

Opublikowano

Z tym nigdy nie będzie problemów (o ile prawo się nie zmieni) :) . Sklep po prostu szuka klienta i chce do siebie przyciągnąć czym może. Dla nich najważniejsze jest żeby wszystko poszło zgodnie z prawem (jak nie no to mogą ich spotkać spore konsekwencje). Dlatego wystarczy zamówić paczkę na osobę pełnoletnią a dzwonić już można samemu ;)

Opublikowano

Najlepiej założyć profil na osobę pełnoletnią. Chyba, że się dogadasz ze sprzedawcą na dane do wysyłki do osoby pełnoletniej.

Opublikowano

A mnie zastanawia 1 sprawa ;) , co jeżeli sa problemy z paczką i można skontaktować się z nimi poprzez kontakt telefoniczny, będą rozmawiać z osobą niepełnoletnią? bo jeżeli pełnoletnia osoba nie ma pojęcią o fajerwerkach ?

Opublikowano

A mnie zastanawia 1 sprawa ;) , co jeżeli sa problemy z paczką i można skontaktować się z nimi poprzez kontakt telefoniczny, będą rozmawiać z osobą niepełnoletnią? bo jeżeli pełnoletnia osoba nie ma pojęcią o fajerwerkach ?

No na pewno nie beda cie pytac o wiek. Chyba, ze masz 10 lat i bardzo dziecinny glos to tak.