Skocz do zawartości

Od czego zaczynacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja najpierw odpalam petardy itp pozniej rzymskie ognie a na koncu oczywiscie rakiety wyrzutnie zuki i rozne pierdoly

• Odpowiedzi 166
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ja np. na sylwka 06/07 miałem tak: najpierw wyrzutnie, potem rakiety dalej moździerz i wulkany i mniejsze, ale zrobiłem błąd w 07/08 zrobie inaczej (bo jak jest wiatr to strasznie trudno zapalić lont od moździerza i długie były odstępy i już jak to było pod koniec to prawie nikt nie patrzył :P ) wiec najpierw moździerz potem rakiety a już prawie na sam koniec jakieś wyrzutnie bo raz sie podpala i leci wszystko :) no i oczywiście potem jeszcze jakieś petardy jak np. achtung jak zostaną, wulkany itp. :mrgreen:

Opublikowano

ja na sylwka 06/07 najpierw strzelalem rakietami z zestawu kung fu potem mozdziez odpalilem potem wulkan nastepnie duze rakiety i na sam koniec wyrzutnie

a o 22.00 wystrzelilem cyrkoblice i fontanny ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja zawsze zaczynam sylwka od małej rakiety (jakiej kolwiek) a koncze na największej wyżutni :mrgreen: :mrgreen: :grin: :grin:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja w tym roku zaczne od największego bo oto tu chodzi :D żeby zwabić ludzi :P planuje zrobic coś co bardzo mocno wybucha i idzie wysoko w powietrze :D

Opublikowano

mateo jak chcesz zwabić ludzi to nie zwabiaj największymi swoimi fajerwerkami. Tylko kup małą katiuszę wystarczy 25 strzałów (3zł). Ja tak ludzi zwabiłem.

Opublikowano

a ja proponuje szelkę Salute :) chociaz nie mam pojecia skad ją wziąść.. ja sam zrobię =)

Opublikowano
mateo jak chcesz zwabić ludzi to nie zwabiaj największymi swoimi fajerwerkami. Tylko kup małą katiuszę wystarczy 25 strzałów (3zł). Ja tak ludzi zwabiłem.

albo zainwestuj w szelke 30 " xD :mrgreen:
Opublikowano

Co to jest ta katiusza ??

Opublikowano

aaaa znam to :D odpaliłem to jako pierwsze w sylwestra :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To jest dobre zeby lud przyciągnąć :twisted: ja stosyje to tak że mam ze dwie 25 strzałów i jakies hukowce mocne to jest dobry sposób :grin:

Opublikowano

Piro man możesz to przetłumaczyć na język polski, ponieważ nie rozumiem co piszesz :roll:

Opublikowano

Chyba chodziło o katiusze 25 strzałowe :grin: Dobra taktyka i w tym roku ją zastosuję, tyle że mam jedną katiusze 50 strzałową. A petardy to odpalam w dzień i wieczorem, ale już 1 stycznia.

Opublikowano
Chyba chodziło o katiusze 25 strzałowe :grin: Dobra taktyka i w tym roku ją zastosuję, tyle że mam jedną katiusze 50 strzałową. A petardy to odpalam w dzień i wieczorem, ale już 1 stycznia.

ja na sylwka 06/07 zastosowałem taką katiuszę do przyciągnięcia ludzi ale to nie zadziałało (chyba z 7 osób patrzyło) dopiero jak zacząłem moździerze i rakiety strzelać coraz więcej osób oglądało mój pokaz. W tym roku może zastosuję efekty salute do przyciągnięcia ludzi myślę, że to lepiej zadziała.
Opublikowano

a ja tam nie musze zadnymi katiuszami przyciągać widzów, bo ja zawsze mam :D dobre było w sylwka 2005/2006 jak już kończyłem strzelać to taki fajny Pan z mojego bloku przyszedł do mnie i dał mi 4 paczki po 4 wyrzutnie katiuszy (po 25 strzaów) :D i jeszcze duużoo wirujących bączków :) przynajmniej miałem sie czym 'bawić' :P po sylwestrze bo odemnie to nic mi nie zostało :)

Opublikowano
Piro man możesz to przetłumaczyć na język polski, ponieważ nie rozumiem co piszesz

Chodziło mi oto, że odpalam katiuszkę, potem parę mocnych petard i znowu katiuszkę. Ludzie zaczynają wtedy wyglądać. Wtedy zaczynam puszczać coraz mocniejsze rzeczy. Bo po co odpalać najmocniejsze rzeczy na początek zanim ktoś wogóle popatrzy? W zeszłego Sylwka żeby przyciągnąć ludzi wywaliliśmy z bratem 50 k204 i jescze trochę innych rzeczy. :twisted:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mój plan na tego sylvka to: jakies pierdolki od 22-24. od 1:00 zaczynam pokaz od najslabszych :D mam zamiar kolo 5 rano jeszcze popuszczac zaby nie dac sasiadom pospac :twisted:

Opublikowano

ja zawse zaczynam od 20.00 strzelam jakimis hukowymi 22.00 zaczynam strzelac cyrkoblitz i jakies male rakietki a o 24.00 najciezsza artyleria zaczynam od jakiejs mocnej rakiety czy mozdzieza i potem juz srednimi na sam koniec leci jakas dobra wyrzutnia :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja zawsze zaczynam od zimnych ogni :lol::lol: później idą te mniej hukowe petardy, nastepnie rzymskie ognie, nastepnie rakietki (małe) a na końcu najwieksze wyrzutnie i rakiety :wink:

Gość Felix
Opublikowano

wiec tak jak pisałem w poprzednim temacie najpierw rakieta duża potem spokój a tak to
wulkany duże i 2 wyrzutnie lecą potem baczki wulkany 4 małe i rakiety rakiet a na koniec wyrzutnie potem baczki i baczki i inne strzelające i na koniec jeszcze znowu rakiety
a i w środku jeszcze przeplatanie z rzymskim ogniami
zawsze mam zapisane na kartce co pierwsze :D numeruje petardy

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja na początek strzelam wyrzutnie i rakiety potem wulkany a potem wszystko co mam :grin:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

WIGILIA :o
:arrow: Rakieta TOP10
PRZED DWUNASTĄ (godzina 21.00)
:arrow: 5 rakiet TOP10
GODZINA ZERO :twisted:
:arrow: APOLLO :arrow: SFINX :arrow: JUPITER :arrow: CASSIOPEIA :arrow: APOLLO :arrow: EXCLUSIVE COLLECTION :arrow: JUPITER :arrow: HOT :arrow: ARTIC :arrow: CASSIOPEIA :arrow: BIG DAY :arrow: BIG DAY :arrow: GOLDEN LIFE :arrow: APOLLO :arrow: JUPITER :arrow: CASSIOPEIA :arrow: APOLLO :arrow: GOLDEN LIFE :arrow: CASSIOPEIA :arrow: JUPITER :arrow: GOLDEN LIFE :arrow: BIG DAY :arrow: GOLDEN LIFE :arrow: SFINX :arrow: BIG DAY

Tak wygląda mój dokładny harmonogram strzelanie stuffem 07/08. Uwzględniłem tu oczywiście rzeczy które kupie 20.12.07r. w Biedronce. Myślę, że 25 produktów na godzinę zero w zupełności wystarczy. Co o tym sądzicie?

Opublikowano

Ładnie, ładnie PJ :grin: Nie uwzględniłeś balleta i kamikadzy. Myślę że kamikadze można byłoby zostawić na po sylwestrze, a balleta odpalić 1 stycznia razem z "niedobitkami" z 31 grudnia.

Mój plan będzie wyglądał mniej więcej tak :
Do sylwestra kompletna cisza, może kilka petard odpalę. Chcę jak najwięcej zostawić na 31 grudnia :grin:
Od samego rana strzelanie petardami hukowymi. Między godziną 19 a 23 co godzinę będę odpalał pomniejsze artykuły - ballet, katiusza, własny projekt ( czyli 2xsp040 skośnie skrzyżowane, tornado strike i sp039 ). Około godziny 00,45 ( od 24 do 00,45 jestem na głównym placu, oglądam pokaz i wznoszę toast :smile: ) Wyrzutnię będę odpalał w kolejności
trole :arrow: tyrant :arrow: uran :arrow: macrocosmos :arrow: wenus :arrow: sfinx :arrow: black cat :arrow: show of fireworks
1 stycznia strzelam pozostałościami z sylwestra :grin:

Opublikowano

Ja :

Sylwester:

20:00 2 małe rakietki z kung-fu
21:00 2 średnie rakietki z kung-fu
22:00 2 duże rakietki z kung-fu
23:00 kula z moździerza z biedry
24:00 2 małe rakietki :arrow: kula z moździerza :arrow: kula z moździerza :arrow: 2 średnie rakietki :arrow: kula z moździerza :arrow: 2 duże rakietki :arrow: kula z moździerza :arrow: 3 kule z moździerza :arrow: sfinx :arrow: 2 kule z moździerza , a w między czasie przed i po sylwku reszta dupereli z 2 kung-fu :twisted: