Skocz do zawartości

[velibrum] - Stuff 10/11 oraz projekty przedsylwestrowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak naprawdę, lol :blink:

Zobacz to np.: LINK

Kaliber większy, ale chodzi o istotę efektu.

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość karmel5061
Opublikowano

sory vel za offtop, ale mam pytanie, bo nigdy nie widzialem na zywo efektu salute. To naprawde jest takie głośne? Porównałbyś to do jakiejś petardy?

http://www.youtube.com/watch?v=4Gdy-sxn34Q&feature=related

ODP:Tak to jest nawet bardzo głośne :P
Opublikowano

Roberto - dobrze zrobione saluty przebijają wszystkie komercyjne petardy. Jest to zupełnie inny rodzaj huku, niż w przypadku petard. Chociaż prawdziwa zabawa rozpoczyna się dopiero na pokazach włoskich... albo chociaż jakichś festiwalowych ;)

Opublikowano

zadanie na przyszły rok w takim razie: zakupić coś z efektem salute. ew. zrobić samemu, ale o tym ciii :ph34r:

Opublikowano

Co do filmu stuff'u - operowanie kamerą trochę bez jakiegoś scenariusza. Niektóre wyrzutnie na filmie pokazywane do znudzenia inne produkty ledwo widać. Dokładnie nie wiadomo co znajduje się na dole (2:02 nagłe wygaszenie obrazu) tej imponującej konstrukcji z fajerwerków.

Opublikowano

Jakbym miał bawić się w scenariusz, wypracowywanie skrótów kamerowych itd., to w ciągu jednego dnia bym się nie wyrobił ze zrobieniem filmu, a spać gdzieś trzeba ;) Pewnie, że wolałbym aby wszystko zostało pokazane dokładnie, sprawnie i ładnie, ale wolałem wybrać jedynie nieporuszone kadry, które jakoś się prezentują. Video miało za zadanie robić wrażenie i przedstawić zarys kolekcji - to co nie zostało pokazane na filmie jest do obejrzenia na zdjęciu, które jest w opisie.

Opublikowano

no huku narobiliscie niesamowitego. nikt sie nie czepia ze w parku strzelacie?

Opublikowano

No pięknie, pięknie :)

Te bombki 2" z SP jakoś lepiej wybuchają od moich ;p

Opublikowano

no i jak zawsze kto największy tego na filmie widać :(

Opublikowano

Nie sposób było Cię wyciąć ;)

Opublikowano

Heh słyszałem jak strzelaliście ;)

Opublikowano

Mogłeś się dołączyć do ich zabawy, hehe. :rolleyes:

Opublikowano

2" szeleczka była piękna

Opublikowano

Filmik (5 dni do Sylwestra) bardzo fajny. Moje wnioski: HE500 Tornado porządny hyk jak na motyla. FP3 wyraźnie głośniejsze od HE0208 od HE0008 wydaje mi się że też. FP3 daje wyraźnie silniejszy błysk niż w przypadku petard z Hestii. Szelki fantastyczne. Rakieta kończąca prezentacje chyba najbardziej grzmotneła. Małoczytelna czcionka opisów.

Opublikowano

Oto rezultat moich dzisiejszych, ponad 5 godzinnych wysiłków. Póki co zmontowałem 30 pozycji na 1 płycie pilśniowej. Płyt takich będzie minimum 5.

DZIEŃ 1 - 27 GRUDNIA

ss851117.jpg
ss851120.jpg
ss851141.jpg
ss851142.jpg
ss851145.jpg

Opublikowano

to będzie wielka masakra :D filmy będą ? ;)

Opublikowano

Vel ja chętnie wpadnę do ciebie i zawinę sobie taką jedną płytę oklejoną kostkami chyba się nie obrazisz (więcej miejsca w domu i mniej do dźwigania) :D

Opublikowano

to będzie wielka masakra :D filmy będą ? ;)

Co to za pytanie.Mi by sie nie chcialo tak meczyc,jestem pelen podziwu :)
Opublikowano

Co to za pytanie.Mi by sie nie chcialo tak meczyc,jestem pelen podziwu :)

nie rozumiesz pytania ?
Opublikowano

Up.

Przecież to pytanie retoryczne <_<

Opublikowano

DZIEŃ 2 - 28 GRUDNIA

Do zmontowania została już tylko jedna, ale za to największa część pokazu - finał.

płyta nr 2
ss851170.jpg

płyta nr 3
ss851176.jpg

płyty nr 1 2 i 3
ss851172.jpg
ss851178.jpg

+ mały bonusik na zabawę przed 24 :)
s10511842.jpg

Opublikowano

Robisz pokaz z tylu wyrzutni i łączysz to lontem. Szacun vel, będzie ogień

Opublikowano

DZIEŃ 3 - 29 GRUDNIA

Płyta nr 4 (finałowa) jest już na ukończeniu. Finał ma za zadanie wgniatać w ziemię - 43 wyrzutnie zostaną odpalone w 4 sekwencjach. Na zdjęciach brakuje 8 x 2520 Purple Tail oraz 6 x TXB645 Color Wave - zostaną domontowane jutro. Na płycie znajdować się będzie 621 rurek, a wszystko to pójdzie w mniej jak 2 minuty ;)

ss851203.jpg
ss851204.jpg

Opublikowano

Krotko - BEDZIE MIAZGA!