adi 0 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Jest to jakby rodzaj waty w bibułce nasączony jakimś roztworem i się tli Co powiecie na temat tego ustrojstwa czy warto kupować,jak długo się pali i jak szybko? czy lepiej zrobić samemu? http://www.orka-konin.pl/Katalog/JZ03---Zapalarka-Pirotechniczna.html Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Po zapaleniu się tli, natomiast w trakcie dmuchania zaczyna się żarzyć, umożliwiając zapalenie draski czy lontu. Reakcja tlenia trwa baardzo długo, tak więc nie jeden artykuł tą zabawką odpalimy Cytuj
Ponq 2 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Po zapaleniu się tli, natomiast w trakcie dmuchania zaczyna się żarzyć, umożliwiając zapalenie draski czy lontu. Reakcja tlenia trwa baardzo długo, tak więc nie jeden artykuł tą zabawką odpalimy Ile czasu mniej wiecej? Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Jak mi jakaś znowu wpadnie w ręce, to zmierzę czas palenia. Cytuj
adi 0 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2010 Moja domowa zapalarka tli się z prędkością ok 1:27 min na 1 cm Cytuj
gnz87 1 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Jest to jakby rodzaj waty w bibułce Nie mam pojęcia gdzie Ty widzisz tą bibułkę... Ta zapalarka to zwykły, gruby sznurek nasączony jakąś chemią. Tli się przez około 10-15 minut. Mam tego trochę w domu, jednak mimo wszystko wolę używać zapalniczki. Być może jest to wygodne przy używaniu petard, a te akurat mnie mało interesują więc w praktyce nie testowałem.W punkcie sprzedaży Jorge w Zielonej Górze można było dostać taką zapalarkę za darmo. Cytuj
Dzin100nikiem 0 Opublikowano 21 Stycznia 2011 kiedyś miałem coś takiego i z tego co pamiętam to 2 min na 1 cm (około)Ja taka zapalarke wkladałem w najmniejszy na rynku klucz francuski i wykorzystywałem jak najdłużej 1 sznurek.Ale według mnie lepiej i szybciej by było zrobić sobie samemu taki sprzęt. Cytuj
przemo312132 14 Opublikowano 15 Czerwca 2011 heh miałem tą zapalarkę jak miałem 11/12Lat 2 sztuki tylko z początku myślałem że to są zimne ognie ale po zapaleniu uznałem że to jakieś kadzidełko czy coś hahha Dzieci ehh ............. Cytuj
Arturo :) 14 Opublikowano 3 Maja 2013 Fajna sprawa, idealnie nadaje się gdy potrzeba nam odpalic duże ilości drobnych art. różnych czy też petard, a jest mróz/wiatr i odpalanie od zapalniczki jest niekomfortowe. Czas palenia w zależności od warunków atmosferycznych to 15-30 minut. Nie polecam odpalac petard draskowych od tej zapalarki, ponieważ później słabiej się żarzy Cytuj
Crazy monster 100 2 Opublikowano 30 Lipca 2017 To jest bardzo dobra zapalarka.Moja ocena to 8/10. Polecam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi