przemus_lw 0 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Chciałbym zapytać doświadczonych w te klocki piromanów w jaki sposób łączyć lonty np przy tworzeniu wyrzutni z mozdzierzy:) Sa może jakieś klipsy zaciski czy co kolwiek? I ewentualnie gdzie mozna to dostać. Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LeoN92 0 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Tak są tzw. paski zaciskowe pomiędzy które dajemy lonty,ale wg. mnie lepiej jest użyć taśmy izolacyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość DreSzCzyK Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Jeden bolec czy użyjesz taśmy czy opaski zaciskowej zapewne w sklepie elekronicznym znajdziesz oba produkty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maurycy 0 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Ja w zeszłym roku łonczyłem lonty opaskami zaciskowami i powiem szczerze zę wszystko wyszło po mojej myśli i efekt był taki jakiego oczekiwałem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xender 8 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Kolego - Lepiej używaj opasek. 2 szt. na jedno łączenie i masz 99,99% że będzie ok. Taśmę izolacyjną sobie daruj. Może się zdarzyć że dasz za dużo i ...będzie skucha bo ścieżka nie pójdzie dalej. Jak już chcesz używać taśmy to korzystaj z papierowej ale ... opaski są o niebo lepsze i pewniejsze.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 przemus_lw 0 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Ok dzieki:) w takim razie lece jutro do elektronicznego po paski zaciskowe. A jesli chodzi o tuby to myslicie że zwykłe rurki PCV wytrzymałyby wybuch miotający? Potrzebuje aż 24 tuby, na necie są dośc drogie dlatego kombinuje jak sie da:) Oczywiście wczesniej będe musiał przeprowadzic próby i sprawdzic te rurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 xender 8 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Ok dzieki:) w takim razie lece jutro do elektronicznego po paski zaciskowe. A jesli chodzi o tuby to myslicie że zwykłe rurki PCV wytrzymałyby wybuch miotający? Potrzebuje aż 24 tuby, na necie są dośc drogie dlatego kombinuje jak sie da:) Oczywiście wczesniej będe musiał przeprowadzic próby i sprawdzic te rurki. PCV od razu wyklucz ! Jak coś pójdzie nie tak to masz gwarantowana defragmentację takiej ilości odłamków że lepiej żebyś był w skafandrze anty odłamkowym A na poważnie to nie rób tego bo to bardzo niebezpieczne. Jaki kaliber bomb ?? Napisz na PW może coś podpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrArlo12FirefoksFan 1 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 PCV od razu wyklucz ! Jak coś pójdzie nie tak to masz gwarantowana defragmentację takiej ilości odłamków że lepiej żebyś był w skafandrze anty odłamkowym A na poważnie to nie rób tego bo to bardzo niebezpieczne. Jaki kaliber bomb ?? Napisz na PW może coś podpowiem Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kameleon 1 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 http://www.youtube.com/watch?v=KrGj29toIhg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 velibrum 12 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Jaki materiał nie znajdziesz, to i tak musi być on specjalnie dostosowany pod piro. Chyba, że masz możliwość zrobienia 100% szczelnych i mocnych zatyczek, wtedy możesz kombinować z jakimiś rurami. Nieszczelność przy spodzie tuby spowoduje ujście części ciśnienia wytwarzanego przy wybuchu i szeleczka poleci na bardzo małą wysokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 przemus_lw 0 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 To ma ktos jakis pomysł odnośnie tub? Jakie materiał mozna wykorzystać żeby nie kupowac w internecie? Potrzebuje 24 rurek:) 12 na szelki 1.75" oraz 12 na szelki 2" Kupowanie w internecie 7zł za szt jest nieopłacalne:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 capensis 12 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Może w jakiś sklepach z materiałami/dywanami lub takimi typu lidl itp będą mieli rury z grubego kartonu. W Lidlu widziałem że mają takie jako wzmocnienie do dużych kartonów z towarem i na odpadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PaulWinter 2 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Stare dobre tekturowe rury z dywanowego. Jeśli chcesz używać bomb 2-calowych to istnieją idealne ku temu rury. Nie za ciasne, nie za luźne. Tylko będziesz musiał pokombinować z zatyczkami, bo tak jak napisał veli, muszą być bardzo solidne.PS: Gdzie widziałeś rury po 7zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 przemus_lw 0 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Tekturowe po 6zł sa w sklep-militarny.com.pl ale to tylko 48mm te z tworzywa sa dużo droższe bo az po 12zł;( te 7zł to mi sie chyba gdzieś przewidziało bo teraz nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kameleon 1 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Jutro postaram się opisać na forum jak zrobić zatyczki do rur 2", które dają 100% szczelności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 przemus_lw 0 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Na alegro jest trochę kartonowych tub;) Sa rurki o śr 55mm czyli pasowały by do ładunków 2"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PaulWinter 2 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Na te z allegro trzeba uważać. Najczęściej są to rury o średnicy wewnętrznej 50mm, a te są nieco za ciasne i nie każda bombka wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 przemus_lw 0 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgadzam się! Ale np jak sa tuby o śr wew 55mm to do ładunków 2" pasują idealnie:P Tylko gorzej z ładunkami 1,75" Sa tuby o śr wew 50mm ale to chyba troszkę za dużo jak na bombki 1.75"? 1cal to 25,4mm czyli 1.75x25.4=44,50mm czyli wychodzi prawie po 3mm luzu po przeciwleglych stronach. Nie za duzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 velibrum 12 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Mam moździerz 2" i 1.75" ( tak jest napisane na etykietkach ), a bez problemu 2" wchodzi w rurę, która była w komplecie z 1.75". Tak więc podana przez Ciebie wartość nie powinna stanowić problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 przemus_lw 0 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 A mógłbys zmierzyc linijka bądz metrówka wew. śr. obu możdzierzy? Sam nie mam możliwości tego zrobic bo w tyg nie przebywam w domu. Z góry dzięki!/// Nie ma sprawy - jutro pomierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
przemus_lw 0
Chciałbym zapytać doświadczonych w te klocki piromanów w jaki sposób łączyć lonty np przy tworzeniu wyrzutni z mozdzierzy:) Sa może jakieś klipsy zaciski czy co kolwiek? I ewentualnie gdzie mozna to dostać. Z góry dzięki za pomoc!
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi