Witam, pod koniec stycznia organizuję mały, 5 minutowy pokaz z okazji urodzin siostrzeńca. Maluch zapalony jest do fajerwerków niesamowicie, jednak ze względu na swój wiek może jedynie podziwiać - na możliwość osobistego "odpalenia" musi poczekać jeszcze kilka lat. Na chwilę obecną zaopatrzyłem się w kilka wyrzutni (wyszczególnione według kolejności odpalania):
1. JW10 - Jaguar - 20 sekund 2. SM2126 - MACROCOSMOS III - 16 sekund 3. SM2125 - MACROCOMOS II - 16 sekund 4. SM9807 - TYRANT - 32 sekundy 5. SM2116 - BORA BORA - 20 sekund 6. RSB734 - SAMURAJ - 50 sekund 7. SM2143 - MALACHIT - 25 sekund 8. JW65 - SHOW OF FIREWORKS - 33 sekundy 9. 53901 - JUPITER - 30 sekund 10. JW1112 - SHOW OF FIREWORKS - 40 sekund 11. JW80 - EXCLUSIVE COLLECTION - 25 sekund 12. 3 x 2,5 - SUPER STAR - czas nieokreślony (ktoś miał może styczność? W sylwestra co prawda strzelałem 2,5 Super Star ale nie w głowie mi było liczenie czasu od odpalenia do "odlotu" a to bardzo ważna kwestia w przypadku zakończenia pokazu właśnie tymi rakietami, dodatkowo chciałbym odpalić je tak, aby wszystkie 3 w jednym momencie się uniosły w powietrze i nie wiem jak to zrobić. Czy skrócenie lontu w 2-giej drugiej rakiecie o 2 cm a w 3-iej o 4 cm pomoże?). -------------------------------------------- Total: 307 sekund (306 strzałów)
Z powyższej listy nie znam SM2125, RSB734, SM2143 oraz 53901. Mam pytanie, czy kolejność podana powyżej, jest kolejnością w miarę logiczną? Oczywiście pokaz będzie typowo amatorski, odpalany niestety z ręki (jedna wyrzutnia po drugiej), no chyba że ktoś na forum zna jakiś magiczny sposób odpalenia wyrzutni bez odpowiedniego sprzętu.
Dodatkowo mam pytanie odnośnie dodania do pokazu fontanny FC8002 - SILVER. Jedna sztuka została mi po sylwestrze i za bardzo nie wiem, gdzie bym ją mógł umieścić w tym pokazie. Nie wiem, czy odpalenie jej na samym początku ma sens. Za wszelkie rady z góry dziękuję!
Pytanie
gnz87 1
Witam, pod koniec stycznia organizuję mały, 5 minutowy pokaz z okazji urodzin siostrzeńca. Maluch zapalony jest do fajerwerków niesamowicie, jednak ze względu na swój wiek może jedynie podziwiać - na możliwość osobistego "odpalenia" musi poczekać jeszcze kilka lat.
Na chwilę obecną zaopatrzyłem się w kilka wyrzutni (wyszczególnione według kolejności odpalania):
1. JW10 - Jaguar - 20 sekund
2. SM2126 - MACROCOSMOS III - 16 sekund
3. SM2125 - MACROCOMOS II - 16 sekund
4. SM9807 - TYRANT - 32 sekundy
5. SM2116 - BORA BORA - 20 sekund
6. RSB734 - SAMURAJ - 50 sekund
7. SM2143 - MALACHIT - 25 sekund
8. JW65 - SHOW OF FIREWORKS - 33 sekundy
9. 53901 - JUPITER - 30 sekund
10. JW1112 - SHOW OF FIREWORKS - 40 sekund
11. JW80 - EXCLUSIVE COLLECTION - 25 sekund
12. 3 x 2,5 - SUPER STAR - czas nieokreślony (ktoś miał może styczność? W sylwestra co prawda strzelałem 2,5 Super Star ale nie w głowie mi było liczenie czasu od odpalenia do "odlotu" a to bardzo ważna kwestia w przypadku zakończenia pokazu właśnie tymi rakietami, dodatkowo chciałbym odpalić je tak, aby wszystkie 3 w jednym momencie się uniosły w powietrze i nie wiem jak to zrobić. Czy skrócenie lontu w 2-giej drugiej rakiecie o 2 cm a w 3-iej o 4 cm pomoże?).
--------------------------------------------
Total: 307 sekund (306 strzałów)
Z powyższej listy nie znam SM2125, RSB734, SM2143 oraz 53901.
Mam pytanie, czy kolejność podana powyżej, jest kolejnością w miarę logiczną?
Oczywiście pokaz będzie typowo amatorski, odpalany niestety z ręki (jedna wyrzutnia po drugiej), no chyba że ktoś na forum zna jakiś magiczny sposób odpalenia wyrzutni bez odpowiedniego sprzętu.
Dodatkowo mam pytanie odnośnie dodania do pokazu fontanny FC8002 - SILVER. Jedna sztuka została mi po sylwestrze i za bardzo nie wiem, gdzie bym ją mógł umieścić w tym pokazie. Nie wiem, czy odpalenie jej na samym początku ma sens. Za wszelkie rady z góry dziękuję!
30 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi