firawerkoman 7 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Data – 09.01.2011Okazja – Światełko do nieba z okazji 19 finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy Miejsce - Warszawa- Pałac Kultury i Nauki Godzina – 20:00Wykonawca - Goldregen Długość pokazu – prawie 5 minut http://www.youtube.com/watch?v=0u3IG8VujPsKomentarz: Po tegorocznym pokazie z okazji finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy stwierdziliśmy razem że "BROKAT BROKAT i jeszcze raz BROKAT". Pokaz jak zwykle już, był strzelany z dwóch nadbudówek które sprawiają że jego rozpiętość jest niemała. Użyto dużej ilości brokatowych wachlarzy w postaci JW1000 i JW1006. Były momenty wyciszenia ale na ogół pokaz charakteryzowała duża dynamika. Sekwencje SingleShotów były dobrze zgrane i dopasowane do muzyki. Mi osobiście brakowało zwykłych wyrzutni. Bardzo dobrze zaprezentowały się miny Brocade to Blue oraz Brocade to Red, te drugie rozświetliły całą okolicę co zresztą widać a filmie. Pokaz jednak mógłby być bardziej zróżnicowany jeżeli chodzi o efekty bomb, co prawda były momenty wielokolorowych Peoni oraz Craclingu jednak zdecydowanie przeważał brokat. Finał zaakcentowany dużą ilością bomb. Zapraszam do komentowania i oceny Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Goldregen (z niem. złoty deszcz) chyba zbyt poważnie traktuje swoją nazwę. No niestety 3 a może nawet 4 rok pod rząd pokaz zdominowany był przez kolor słoty i opadające efekty. Bombek może było i sporo, ale w zdecydowanej większość był to kaliber 3", czyli bez szaleństw. Zgranie pokazu z muzyką, jak zwykle bardzo dobre, jednak pokaz był wg. mnie po prostu nudny. Momentami ponad to dało się zauważyć niską jakość stosowanego materiału. Ilość nie zawsze oznacza wysoką jakość i tutaj niestety się to sprawdza. Czasem mniejsza liczba bomb o jakości europejskiej wywołuje u widzów lepsze wrażenia niż mnóstwo chińszczyzny. Poza tym jak słusznie zauważył firawerkoman brakowało nie tylko kolorów, ale też "dołu" w postaci baterii. Wystarczy spojrzeć na filmy z pokazów choćby w Gdańsku czy Wrocławiu, żeby samemu się przekonać o czym piszę. Moja ocena 7,5/10fps Cytuj
firawerkoman 7 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2011 Tutaj zamieszczam link do albumu ze zdjęciami ze strefy KLIK I w tym miejscu chciałbym bardzo podziękować firmie Goldregen na czele z Panem Zbigniewem za pozwolenie sfotografowania strefy i wpuszczenie nas tam. Pozdrawiam Cytuj
Kamilegionista 0 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Byłem na tym pokazie i stwierdzam to samo co reszta, że troche za dużo brokatu bo w zasadzie kolorów prócz tych min było naprawde mało.Tak czy siak pokaz i tak stał na niezłym poziomie i mi się podobał. Świetnie wyglądały też te miny z białymi gwiazdkami, to aż oślepiało widzów Cytuj
JMJ Pirfotechnics 7 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Klasyczny pokaz Goldregenu, masa brokatu i zlota, co bylo widoczne w strefie na kartonach po szelkach. Bardzo duza ilosc wachlarzy. Pokaz mi sie podobal chociaz zadnego zaskoczenia nie bylo. Daje link do mojego filmu, ktory w oryginale byl calkiem dobry, ale YT rozwalilo dzwiek, wiec lepiej bez niego ogladac http://www.youtube.com/watch?v=eO_UdUg3t88. Zdjecia z przygotowan beda dzis wieczorem. Pirotechnicy Golda mieli jednak ciezka prace, poniewaz ciagle drabinki, schodki, sciany, a pudla, stojaki, rury i cala reszta trzeba przenieść. Mowili ze za pierwszym razem malo sie nie poplakali jak zobaczyli warunki , ale teraz juz sa przyzwyczajeni. W przyszlosci i tak pokazy maja byc na stadionie .Pozdro JMJ Cytuj
MasterToster 0 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Byłem na tym pokazie było pięknie, lecz była lekka monotonia.Huk przy bombach był bardzo duży, aż było czuć "bebechy". Cytuj
Bartosz 43 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgodzę się, że było (za)dużo złota i brokatu, że brakowało wielostrzałowych wyrzutni, że efekty mało zaskakujące, ale i tak pokaz przygotowany przez pirotechników Goldregen robił spore wrażenie a przede wszystkim perfekcyjnie połączone z muzyką wachlarze, komety i miny. Mnie osobiście podobały się efekty Polyp Cracker i Double Crackling. Pięknie wyglądały również złote wachlarze "wędrujące" w rytm muzyki po PKiN. Finał to oczywiście masa bomb o złotych efektach i towarzyszące im wachlarze, czyli raczej tradycyjnie.Dla pirotechników GR należą się naprawdę duże podziękowania za przygotowanie tego widowiska oraz za dostarczenie nam, miłośnikom fajerwerków dużych wrażeń Kilka zdjęć ze strefy pokazu:Więcej zdjęć - http://picasaweb.google.com/bartosz.wwa/XIXFinaWOSPPrzygotowaniaDoPokazu# Cytuj
JMJ Pirfotechnics 7 Opublikowano 2 Lipca 2012 W związku z tym, ze stary film niedługo zniknie, wklejam jego poprawiona wersje na moim nowym kanale. Dźwięk jest już normalny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi