Skocz do zawartości
  • 0

Koncesja i pozwolenie na produkty WP

Pytanie

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Mam takie pytanie (szczególnie do ekspertów w tej dziedzinie): Czy można wyrobić sobie koncesję i pozwolenie na produkty WP (wymagające pozwolenia)? Jeżeli tak, to gdzie, jakie są tego koszty. Słyszałem ponoć, że taki kurs robi się w Zielonce. Bardzo proszę o pomoc (jeśli to możliwe).
Chodzi mi np. o koncesję i pozwolenie na używanie bomb (szelek) powyżej 2".
Bo wiem, że bez papierów (koncesji i pozwolenia) nie można ani kupować ani używać profesjonalnych materiałów pirotechnicznych.
Bardzo proszę o porady i komentarze na ten temat.
Pozdrawiam
Golden

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Z pozwoleniem też nie wolno kupować, jeśli się nie ma firmy, pozwoleń na prowadzenie działalności czy magazynu.

Mając koncesje możesz tylko używać np. pracując w jakiejś firmie.

• 0
Opublikowano

Z tego co słyszałem, koszt szkolenia to 4.800 PLN

• 0
Opublikowano

mpiwowski, a Ty masz koncesję i pozwolenie na produkty WP?

• 0
Opublikowano

Nie mam, bo nie będę pracował w branży piro. Traktuje to jako hobby tylko. -_-

• 0
Opublikowano

Słuchajcie tu nie chodzi o pieniądze. Chodzi o to, żeby mieć koncesję i pozwolenie na używanie np. bomb powyżej 2"
gnz87 napisał, że koszt szkolenia to 4.800zł. Ale teraz jest pytanie, bo mpiwowski powiedział, że to jest możliwe tylko jak się pracuje w firmie organizującej pokazy pirotechniczne: czy napewno się nie da tego zrobić indywidualnie.
Ja bym prosił kogoś o dokładne wytłumaczenie jak to wszystko wygląda, bo ja bym chciał sam odpalać bomby powyżej 2".
Napiszcie wszystko, co wiecie na ten temat wasze uwagi, porady i komentarze będą przydatne nie tylko dla mnie, ale dla innych użytkowników tego forum. ;)
Pozdrawiam
Golden

• 0
Opublikowano

Pan zk opisywal jak uzyskac takie pozwolenie jakie jest potrzebne zeby nabywac i uzywac WP, nie jest to latwe i dla nas praktycznie nieosiagalne, bo trzeba miec magazyn spelniajacy mase wymagan itd, zobacz se pierwszy temat w pomocy, jest przypiety. Czy wy wogole patrzycie co jest napisane? Koleny taki temat, a Pan zk (ekspert, bo pracuje w Goldregenie) po to napisal zeby sie nie powtarzaly. Tak wiec nie sadze zebys taka koncesje szybko uzyskal, nie wiem czy przy takiej ilosci wymagan bedziesz mial ochote probowac ja uzyskac.

Pozdro JMJ

• 0
Opublikowano

Dzięki mpiwowski za informacje. :)
Swoją drogą miałeś bardzo ładny pokaz pirotechniczny. Trochę zgrania nie było na początku, ale to nic. ;)
Cóż, czasem tak bywa. :)
Ile dałeś za cały stuff do pokazu??
Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...