Raphii 1 Opublikowano 22 Lutego 2011 2 karabinki ~ 350 strzałów razem będą strzelały jak odpalę to dam filmik wiem ładnie nie wyglądają ale mają narobić hałasu a nie ładnie wyglądać ^^ Cytuj
Poki 17 Opublikowano 22 Lutego 2011 A czemu niby nie wyglądają ładnie? Schemat nie różni się za dużo od moich czy innych karabinków z forum. Polecam przed odpaleniem naciąć taśme z góry wzdłuż lontu. W moim odczuciu petardy mają wtedy większy luz przez co lepiej z ich wybuchami względem sąsiadów. Mniej problemów. Uwaga ta zwłaszcza jest przydatna przy większych petardach. Wniosek wyciagnięty na podstawie moich samoróbek. Czekamy na film. Cytuj
przemus_lw 0 Opublikowano 6 Marca 2011 Na początku wyszło ładnie ale później częstotliwość strzałów była znacznie za mała i trochę się to przeciągnęło. Co było tego przyczyną? Jakiego lontu użyłeś? Cytuj
Raphii 1 Autor Opublikowano 6 Marca 2011 Na początku wyszło ładnie ale później częstotliwość strzałów była znacznie za mała i trochę się to przeciągnęło. Co było tego przyczyną? Jakiego lontu użyłeś? przyczyną był lont 1cm/s niedługo sobie zamawiam petardy do zabawy i kupię też 10m 10cm/s i zrobię dłuższy karabinek i będzie duża częstotliwość Cytuj
Alkopoligamia 1 Opublikowano 6 Marca 2011 Bardzo ładny karabinek zrobiłem na sylwester z PIRAT - K0203_5Dosyć głośne Cytuj
przemus_lw 0 Opublikowano 7 Marca 2011 Bardzo ładny karabinek zrobiłem na sylwester z PIRAT - K0203_5Dosyć głośne Ja też robiłem karabinki z k0203_5 ale filmiku nie nagrałem. 5-cio strzałowe petardy dają dużo lepszy efekt (strzelają bardzo dynamicznie), ale trzeba liczyć się ze sporą ilością niewypałów. Może w tym roku wrzucę film z takim karabinkiem. Cytuj
Raphii 1 Autor Opublikowano 17 Marca 2011 i jest drugi karabinek 600 strzałów tym razem jest lont 10cm/s 1,5m ma Cytuj
Szatek185 1 Opublikowano 17 Marca 2011 Robisz naprawdę fajne taśmy! Nie pozostaje nic innego jak czekać na wideło. Cytuj
Raphii 1 Autor Opublikowano 20 Marca 2011 I jak wrażenie. Lepszy 1 cm/s czy 10cm/s? oczywiście, że 10cm/s lepszy. Nie spodziewałem się, że picolaczki potrafią narobić tyle hałasu. Wrażenie jak najbardziej pozytywne co nie można powiedzieć o moim wujku który zobaczył co ja zrobiłem z jego działeczką Cytuj
firawerkoman 7 Opublikowano 20 Marca 2011 bez przesady, pole zaorane, gorzej jak byś to na pięknym trawniku zrobił Cytuj
CraVen 16 Opublikowano 22 Marca 2011 Tak, albo przeorać pole nie potrzeba ciągnika, nie no smile Cytuj
przemo312132 14 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Superr karabinki daję 10/10 Też zrobię takie z ko201 i postaram coś wykombinować z EX1 Explosive I Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi