Bartosz 42 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Okazja – Otwarcie Multimedialnego Parku FontannMiejsce – Podzamcze w WarszawieGodzina – 22.10Wykonawca – GoldregenDługość pokazu – 5 minutLink do obejrzenia filmu na YouTube - Widowisko „Magia Żywiołów” otwierające warszawski Multimedialny Park Fontann było niezwykłym połączeniem wody, ognia, świateł, laserów i muzyki. Za stronę pirotechniczną odpowiedzialna była firma Goldregen, która przygotowała ok. 5-minutowy pokaz sztucznych ogni.Bomby, baterie wachlarzowe i one row, single shoty, miny i rzymskie ognie – to wszystko mogliśmy zobaczyć w trakcie pokazu. Jak przystało na firmę Goldregen, dominowały złote efekty, chociaż nie zabrakło mulitkolorowych Cycasów, migoczących czerwonych peonii, czy Red i Silver Wave. W momentach wyciszenia nie zabrakło efektów Falling Leaves i Red/Green Butterfly. Ostatnia minuta pokazu to fantastyczny widok masy opadającego brokatu oraz rewelacyjne trzeszczące chryzantemy. Jednak największe wrażenie zrobiły na mnie cztery ogromne trzeszczące chryzantemy przechodzące w czerwień, których podmuch eksplozji dało się czuć na całym ciele. Pokaz zakończyły równie efektowne brokatowe korony z trzeszczeniem. Pokaz naprawdę idealnie oddał charakter całego widowiska. Wszystko pięknie połączone z muzyką i słowami lektora. Jedynie do czego mógłbym się przyczepić, to to, że brakowało mi większej gry single shotów czy rzymskich ogni. Ogólnie pokaz bardzo ciekawy i udany. Pirotechnikom Goldregen należą się wyrazy uznania, tym bardziej że kilka godzin przed pokazem padał momentami naprawdę ulewny deszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fpshooter 12 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Muszę przyznać, że pokaz wyróżnia się bardzo pozytywnie w porównaniu do ostatnich scenariuszy GR. Wreszcie pojawiło się więcej kolorów i wzrosła różnorodność efektów. Bardzo żałuję, że nie udało mi się przyjechać na ten pokaz, tym bardziej, że już od ładnych kilku miesięcy nie miałem okazji podziwiać tak intensywnego finału. Ekipie GR należą się dodatkowe gratulacje za odpalenie pokazu w trudnych warunkach, w których zapewne nie kazdy dał by sobie tak doskonale radę.fps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Mały Artykuł o tej imprezie:LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firawerkoman 7 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Witajcie, Pokaz ten rozpoczął na dobre mój "sezon profesjonalnych widowisk" Właściwie już nie mam o czym pisać bo to co Bartosz napisał ja w 100% popieram. Firma Goldregen postanowiła zrobić pokaz na "szerokim ekranie" który dał namiastkę wianków z 2009 roku mimo że wtedy była zupełnie inna skala widowiska. Mi się bardzo spodobała bateria Arki GC731.Zdjęcia z pokazu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velibrum 12 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Pokaz wgniata w ziemię. Niesamowity, cudowny i olśniewający. Szkoda, że nie mogłem zostać w stolicy do soboty, bo przegapienie takiego widowiska jest dużą stratą. Finał miażdży wszystko - naprawdę super zgrany z muzyką (podobnie jak całe show) - ostatnie 4 ładunki musiały mieć ogromną moc. Warszawiacy - zazdroszczę Wam Mi się bardzo spodobała bateria Arki GC731. A ja byłem przekonany, że to JW731. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi