capensis 12 Opublikowano 29 Listopada 2012 To ja Ci dobrze radze oglądać ten film, aż na pamięć bedziesz go znał, bo jak tak latasz i sobie co chwile patrzysz ,,jak to było" w trakcie łączenia, to b. Łatwo o błąd który może mieć niezbyt przyjemne skutki.... Cytuj
Korsarz96 17 Opublikowano 29 Listopada 2012 No dlatego mowie zebu udostepnil na telefon to w trakcie ogladania bende laczyl Cytuj
Cooli 4 Opublikowano 29 Listopada 2012 No dlatego mowie zebu udostepnil na telefon to w trakcie ogladania bende laczyl Korsarz96 popraw swój styl pisania bo często mam problem z ocztytaniem tego co piszesz ostatnio na forum. Po drugie łączenie nie jest takie trudne i wystarczy 2 do 3 razy obejrzeć filmik i łączyć... Trening czyni mistrza Cytuj
fitts 0 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Siema, to mam zamiar kupić, pare sztuk z 8. Mam zamiar je ustawić dość blisko siebie. Mam 5 metrów lontu 1cm/s.Jak je połączyć ze sobą używając taśmy czy czego innego (więc nie zacisków czy opasek)?. Dzięki za pomocPozdrawiam Cytuj
Bilon3 0 Opublikowano 18 Grudnia 2012 http://www.forumfajerwerki.pl/topic/7405-poradnik-jak-polaczyc-lonty-visco%3B-quickmatch/ Cytuj
JacuQM 122 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Korsarz96 popraw swój styl pisania bo często mam problem z ocztytaniem tego co piszesz ostatnio na forum. Po drugie łączenie nie jest takie trudne i wystarczy 2 do 3 razy obejrzeć filmik i łączyć... Trening czyni mistrza Ja się sam nauczyłem metodą prób i błędów. Zawsze tak jest lepiej ponieważ na dłużej zostaje w głowie. A filmy oglądałem żeby się doszkalać. JacuQM Cytuj
fitts 0 Opublikowano 18 Grudnia 2012 a co do ciecia tego lontu, mam go przeciąć błyskawicznie nożem czy jak ? (najbezpieczniej) :)/>dodam że mam lont visco 5 metrow Cytuj
Arturo 16 Opublikowano 18 Grudnia 2012 a co do ciecia tego lontu, mam go przeciąć błyskawicznie nożem czy jak ? (najbezpieczniej) dodam że mam lont visco 5 metrow Ja używam nożyka stolarskiego ale nie trzeba tego robić błskawicznie Cytuj
fitts 0 Opublikowano 18 Grudnia 2012 a tylko ten quick mach moze wybuchnac czy visco normalne tez? Cytuj
Cooli 4 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Ja ucinam nożyczkami. QM i Visco nie wybuchają tylko sie spalają. Jak trzymasz w ręce i w ponliżu nie palisz ognia to ci nie wybuchnie Cytuj
Arturo 16 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Ja ucinam nożyczkami. QM i Visco nie wybuchają tylko sie spalają. Jak trzymasz w ręce i w ponliżu nie palisz ognia to ci nie wybuchnie Nie zapominaj że nożyczki mogą zapalić QM jak i visco była o tym głośna rozmowa Cytuj
Cooli 4 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Nie zapominaj że nożyczki mogą zapalić QM jak i visco była o tym głośna rozmowa :)/> Wiem ale każdy inny sposób też Cytuj
Arturo 16 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Wiem ale każdy inny sposób też :)/> Tnąc nożykiem nie ma możliwości bo nie ociera metal o metal jak w nożyczkach Cytuj
Cooli 4 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Tnąc nożykiem nie ma możliwości bo nie ociera metal o metal jak w nożyczkach :)/> Mam specjalne nożyczki i gwarantuje ci, że nic się nie ociera. Cytuj
fitts 0 Opublikowano 19 Grudnia 2012 skoro specjalne do tego przeznaczone to pewnie.. ale my gadamy o normalnych Cytuj
sylar 3 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Ja tne zwykłymi nożyczkami, nożykiem i nic się nie dzieje tyle tego cięcia masz że naprawdę... ja rozumiem jakbyś ciął to hurtowo to tak specjalne narzędzia itd. Cytuj
p2008 0 Opublikowano 14 Września 2013 [quote name=Arturo ' timestamp='1305151811' post='74791] A to dlaczego? Na kanale displayfireworks1 oglądałem kiedyś filmik przedstawiający qm w "ekstremalnych" warunkach. Został tłuczony młotkiem i cięty właśnie nożyczkami.Oczywiście nic się nie stało,a więc jest to bezpieczna metoda ;)/> Pozwolę sobie odświeżyć. Dzisiaj zrobiłem test. Wyciągnąłem stopiny z QMa (komercyjnego oczywiście). Jedna na ok.10 odpaliła od uderzenia kamieniem na betonowym podłożu! Co by było jakby na końcu była szelka/wyrzutnia cokolwiek? Cytuj
Arturo :) 14 Opublikowano 14 Września 2013 Pozwolę sobie odświeżyć. Dzisiaj zrobiłem test. Wyciągnąłem stopiny z QMa (komercyjnego oczywiście). Jedna na ok.10 odpaliła od uderzenia kamieniem na betonowym podłożu! Co by było jakby na końcu była szelka/wyrzutnia cokolwiek? Dlatego wszelkie wątpliwości na temat qm zostały rozwiane, czyli nie tniemy go nożyczkami, bo co prawda szansa na to, że iskra przeskoczy jest mała, ale zawsze jest ! A nożyczki do tego celu są wykonane ze specjalnego stopu który zapobiega wytworzeniu się " iskry ". Co do wrażliwości stopiny na bodźce mechaniczne to nie wiem, osobiście nie tłukłem jej kamieniami Niemniej jednak pirotechnika to pirotechnika i należy obchodzic się z nią ostrożnie pod każdym względem Cytuj
LudwiczekR 41 Opublikowano Wtorek o 00:13 Temat stary ale wart odświeżenia. Są specjalne nożyczki do lontów z jednym ostrzem, które na filmie na swoim kanale posiadał szef ArkaFajerwerki. Przeglądałem pobieżnie internet i obecny asortyment sklepu pana Fajerwerkowicza. Ale nie ma takich nożyc obecnie na stanie. Choć zapewne były by stosunkowo drogie - jako że to sprzęt specjalistyczny. Wyglądają jak do cięcia rur PP ale mają jedno ostrze co wyklucza zaiskrzenie. Tapeciakiem się nie wygodnie tnie wszelkie lonty. Może ktoś wie gdzie takie można kupić i ile kosztują? Cytuj
LudwiczekR 41 Opublikowano Środa o 15:49 (edytowane) 9 godzin temu, Moloch napisał(a): 25 dolarów fuse cutter się to zwie To nie myliłem się z ceną że tanie to nie będzie. I jeszcze widać u nas trudno dostępne. Edytowane Środa o 15:50 przez LudwiczekR Cytuj
Moloch 166 Opublikowano Środa o 16:45 42 minuty temu, LudwiczekR napisał(a): To nie myliłem się z ceną że tanie to nie będzie. I jeszcze widać u nas trudno dostępne. Ja bym szukał w ogrodniczym takich do cięcia gałązek, często są z jednej strony metalowe a z drugiej plastikowe. Druga opcja to nożyczki kątowe do cięcia uszczelek. Nie pamiętam jak się budowało. Cytuj
LudwiczekR 41 Opublikowano Środa o 17:06 17 minut temu, Moloch napisał(a): Ja bym szukał w ogrodniczym takich do cięcia gałązek, często są z jednej strony metalowe a z drugiej plastikowe. Druga opcja to nożyczki kątowe do cięcia uszczelek. Nie pamiętam jak się budowało. Nożyce do rur też dobre jak by jedno ostrze wywalić ale cięcie kłopotliwe bo te nożyce są dźwigniowe. Jak by jednak takie w Polsce były dostępne to te 100zł był bym skłony za nie dać. Lonty tnę normalnie nożyczkami - przy zwykłym wisco jak by się nawet zapalił to zdążył bym go wyrwać z wyrzutni czy innego fajerwerka. Ale szybki jak wsadzony bezpośrednio w proch to już wesoło by nie było. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi