Skocz do zawartości

Jaki Rodzaj Fajerwerkow Najbardziej Lubicie? 2 ODPOWIEDZI  

371 użytkowników zagłosowało

1. 1.

• Petardy(hukówki róznego rodzaju)
      48
    • Rakiety
      77
    • Moździeże
      38
    • Rzymskie Ognie(bazooki)
      2
    • Wulkany
      4
    • Wyrzutnie
      77
    • Inne
      10
    • Lubie Wszytko
      116

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja lubię moździerze, rakiety,petardy i wyrzutnie,a za wulkanami i rzymskimi ogniami nie przepadam.

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Ja lubię wyrzutnie dlatego,że zapali się raz i ma się tak jakby odpowiednik np. 10 rakiet. No i moździerze bo wystrzał jest fajny. Resztę obojętne.

Edytowane przez JMJ Pirfotechnics
Składnia, literówki, ortografia
Opublikowano

Ja najbardziej lubię szelki tak od 4" w górę szczególnie te o efekcie brokatu i chryzamtemy i piwonie z barwnymi środkami oraz różne warianty szelek ring. Co do innych artykułów w tym amatorskich to na 1. miejscu są u mnie wyrzutnie a zwłaszcza te w różnych wariantach wachlarzy (FAN, V, W, X, Z. C). Za rakietami nia przepadam. Jeśli chodzi o rzymskie to tylko profi 1,2" w górę i to nie pojedynczo, ale najlepiej w formie wachlarzy. A zapomniałbym o single shots, jeśli są odpalane z dobrym synchro z muzą są super extra :)

Opublikowano (edytowane)

Zdecydowanie moździerze bardzo mi się efekty podobają :)/>

Edytowane przez JMJ Pirfotechnics
Ortografia
Opublikowano

Ja stawiam na rakiety,nie lubie wyrzutni bo kupisz coś drogiego 20s i koniec a z rakietami jest większa zabawa

Opublikowano

Ja lubię wszytko! ale liczy się wg. mnie bardziej efekt, szczególnie lubię wulkany, rakiety a także rzymskie ognie w tym roku kupię jeszcze wyrzutnie i się zobaczy jakie efekty w zeszłym roku jak kupiłem (w Lidlu) to był niewypał. :wink:

Opublikowano

Puszczam wszystko, ale najbardziej lubię wyrzutnie. Nieco mniej rakiety i możdzierze. :cry:

Opublikowano

Ja lubię wszystko od petard aż do wyrzutni :mrgreen:

• 3 lata później...
Opublikowano

Ja też lubię wszystko ;]

Opublikowano

Wszystko, każdy rodzaj fajerwerków ma swój urok :)

Opublikowano

Petardy, art. różne , rakiety

Opublikowano

W sumie wszystko ale najbardziej petardy, art. różne, wulkany ;) Później dałbym rakiety i wyrzutnie :D

Opublikowano

Jeśli chodzi o zabawę to oczywiście petardy , a jeśli efekt to wyrzutnie. :)

Opublikowano

Zabawa - Petardy.
Efekt - Wyrzutnie.

Opublikowano

Wyrzutnie (choć rzadko goszczą w moim stuffie co mam zamiar poprawić) rakiety/ moździerz) :)

Opublikowano

Ja nawet zapałkami się lubię bawić… ale jeśli już, to wyrzutnie. Są po prostu najefektywniejsze.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Najlepsze są zestawy -> petardami mozna się pobawic a rakiety na 12"

Opublikowano

Oczywiscie ze wszystko a tak to petardy <3
Oczywiscie efekt itd. wyrzutnie rakiety.

Opublikowano

Zabawa - Petardy, art różne.
Efekt - Wyrzutnie, moździerze, rakiety.

Opublikowano

U mnie na wszystko znajdzie się miejsce i zastosowanie :)

• 8 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Powiem tak: lubię większość.

Petardy: Ogrom zabawy, wiele zwariowanych pomysłów, robienie moździerzy. :D

Rakiety: Podobnie jak petardy: Te tańsze rakiety, świszczałki potrafią dostarczyć wiele zabawy. :P Ale potrafię też docenić te większe,droższe o pięknych efektach.

Art. różne: Podobnie jak "poprzednicy". Kupuję je dla fun'u. :P

Wyrzutnie: Lubię pojedynczo odpalać. Nie mam w planach żadnych pokazów.

Moździerze: Jeden z moich ulubionych wyrobów. :D Piękne efekty za przystępną cenę.

Rzymskie ognie: Jeden nie robi wrażenia(mówię tu o tych tańszych, ale połączenie parunastu pięknie wygląda. :) Co innego Bazooki itp. :DD

Zostały jeszcze Wulkany i fontanny to chyba jedyny wyrób, którego mnie nie przekonuję. Jako urozmaicenie pokazu OK, ale przy pojedynczym odpalaniu nie ma to wg. mnie racji bytu. :)W całej swojej "karierze" odpaliłem tylko jeden wulkan. :P

Postanowiłem też napisać o zestawach: Zestawy to fajna sprawa dla początkujących i nie tylko. Często za niską mamy fajne artykuły ;) np. Weźmy pod uwagę zestaw Honk-Kong Jorge. Za 15 zł mamy: 6 rakiet, 2 motyle, 2 rzymskie ognie, 2 paczki petard, 3 bączki więc myślę, że jest to opłacalna inwestycja dla osób, które nie mogą na piro przeznaczyć zbyt dużo.

Opublikowano

E wy jesteście dziwini ....Najlepsze rodzaj fajerwerków to diabełki ...Są bezpieczne,tanie i dużo zabawy i piękny efekt ..XD