rypka 0 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Na wstępie witam serdecznie forumowiczów jako nowy Zrobiłem zakupy na wyprzedaży na BF oczywiście wziąłem troszkę tych petard ...bo myślę nawet - nawet jeśli nie są fajne to powyrywam lonty (40x 4,5 cm = 1,8 m porządnego lontu) a w paczce petard znajdzie się ok 6,4 g fotobłysku (podejżewam, że może być nawet więcej bo fajna kupka usypuje się już z jednej ale nie sprawdzałem tego) który też można fajnie zagospodarować... pojechałem postrzelać i fajne. Cytuj
ambitnypirosympatyk 2 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Jaki jest sens zrywania lontów, skoro na ów bigfunie masz masz 1m lontu zarówno wolnopalnego <1cm/s> jak i szybkopalnego <10cm/s> za bagatela 0,59PLN? xD Więcej fb znalazłbyś w JC05 czy choćby FP3, ale nie polecam tego. Jak się nie ma specjalistycznej wiedzy lepiej nie rozmontowywać fajerwerków. Cytuj
rypka 0 Opublikowano 24 Stycznia 2013 FB z EX1 w przeliczeniu w promocji wychodzi po tyle samo co w FP3 w promocji na BF ale FP3 nie mam zamiaru rozbrajać (pracuję paluszkami) no i lont mam 1 z FP3 a z EX1 15 ale mniejsza z tym EX1 fajnie strzelają i niech strzelają. Na marginesie dodam że z 15 EX1 wydobyłem 3g FB czyli wychodzi po 0,2 na sztukę i ok 8g na paczkę - gdyby to kogoś interesowało. Jeśli chodzi o lont od BF kupiłem 5m dostałem prawie 6m - lont triplex polecam. Dziś zrobiłem moim EX1 kąpiel w wikolu jutro sprawdzę czy usztywnienie korpusu wzmocni efekt czy też jak to mówią niemcy - anja fa tafata pufa. Cytuj
PiroFil 0 Opublikowano 20 Lutego 2013 całkiem spoko petardy i cena jest bardzo dobra :fireworks:/> Cytuj
JacuQM 122 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 No petardy ładne, ale jak dla mnie to huk i tak przybliżony do picolo. Jezeli ktoś woli petardy lontowe to są na 100% lepsze od korsarzy. JacuQM Cytuj
krzychu94 0 Opublikowano 28 Września 2013 kupiłem 10 paczek tych petard ,są bardzo głośne i jak na swoją cene bardzo opłacalne Cytuj
Patrykk 0 Opublikowano 14 Października 2013 miałem je rok temu teraz niestety zabrakło na magazynie w sklepie internetowym dlatego wziąłem ex2 ale petarda super Cytuj
michu9712 0 Opublikowano 22 Grudnia 2013 W tym roku niestety jestem załamany tymi petardami,huk bardzo słaby,w zeszłym roku byłem z nich bardzo zadowolony,huk super,ale w tym roku totalna katastrofa. Już nie polecam :xmas_sad: Cytuj
Kudlaty 0 Opublikowano 22 Grudnia 2013 W tym roku niestety jestem załamany tymi petardami,huk bardzo słaby,w zeszłym roku byłem z nich bardzo zadowolony,huk super,ale w tym roku totalna katastrofa. Już nie polecam :xmas_sad:/> Chyba wadliwą partię dostałeś. Ja mam z tego roku i walą mocno Naprawdę polecam Cytuj
Fajermanek 0 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Czyli w tym roku nie oplaca sie ich kupowac mam rozumiec?A jakie polecacie inne z podobnym hukiem do nich i pakowane tez w duzej ilosci i w dobrej cenie. Cytuj
Kudlaty 0 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Czyli w tym roku nie oplaca sie ich kupowac mam rozumiec?A jakie polecacie inne z podobnym hukiem do nich i pakowane tez w duzej ilosci i w dobrej cenie. Bierz Naprawdę silne. Michu pewnie odpalił kilka 859 wcześniej i wmówił sobie że te są słabe Cytuj
Fajermanek 0 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Aha okej dzieki to jednak je kupie.A mam jeszcze pytanie explosive 1 sa mniej wiecej o polowe slabsze od fp3 small czy mniejsza jest roznica w mocy i huku jakby mogl ktos odpowiedziec. Cytuj
michu9712 0 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Bierz :D/> Naprawdę silne. Michu pewnie odpalił kilka 859 wcześniej i wmówił sobie że te są słabe :D/> Nawet 859 w tym roku nie mam. Nie wiem,może są przewilgocone,ale jak dzisiaj rozebrałem ex1,to prochu tam tyle,co kot napłakał,85% petardy stanowił gips,w tym roku przynajmniej według mnie gówniane są te petardy,kupię jeszcze jedną paczkę i zobaczymy,jak się spiszą,może następna partia nie będzie już taka wadliwa Cytuj
Mks 2 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Aha okej dzieki to jednak je kupie.A mam jeszcze pytanie explosive 1 sa mniej wiecej o polowe slabsze od fp3 small czy mniejsza jest roznica w mocy i huku jakby mogl ktos odpowiedziec. Wiadomo że jest mniejsza moc , EX1 jest wielkości piccolo . Cytuj
szymon_274 0 Opublikowano 22 Grudnia 2013 TE PEDARDY SĄ ZAJE*ISTE !!! świetny huk !! dopiero co je kupiłem i jestem bardzo zadowolony Cytuj
Jango 0 Opublikowano 23 Grudnia 2013 W EX1 stosunek wielkości do huku jest ogromny, w dodatku za tak niską cenę... Nic tylko brać :xmas_happy:/> Cytuj
mtt4 0 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Ja to kupiłem same JC05 i jakieś ex1 pikolo mnie nie interesuje. Gdy strzelam z JC05 to czuję się jak na poligonie No to fajnie, ale temat jest o EX1. Co do tych petard. Ostatnio nimi strzelałem i jedna przypadkiem wpadła do zakopanej beczki z wodą. Nieźle zatrzęsło ziemią wokół. Cytuj
Kamilox 0 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Petarda jest naprawdę mocna, tania i jest ich dużo w opakowaniu jednym słowem POLECAM ! Kamilox Cytuj
Luksfer87 0 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Ja też ją polecam.Sprzedawaca zapewniał,że jest niezła jak na swoją wielkość i cenę.Huk bardzo głośny śmiało można kupować.U mnie na stoisku idzie za 3zł paczka.Warto wydać więcej niż kupować pikolaki. Cytuj
piter2599 5 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Może miałem wadliwe, ale w tym roku nie był tak głośne jak w 2012. Cytuj
krzychu94 0 Opublikowano 12 Stycznia 2014 jestem z tych petard zadowolony, wyśmienicie sprawdzają się w karabinkach :xmas_biggrin: Cytuj
piropiotr223 11 Opublikowano 2 Marca 2014 Nie znam lepszych w tej cenie. Nieco cichsze od ex2 ake za to więcej w paczcę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi