Skocz do zawartości

[capensis] Zakupy, plany 2011/2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ładnie się to zapowiada only z grubej rury tak trzymaj 0 kompromisów przydała by się jeszcze 13 szelka o innym efekcie na sam środek rzędu

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

już szelek więcej na razie nie biore, bo kostki i szelki na finał mam a na początek i środek pokazu ni chu chu i będe musiał się w tych 250zł zmieścić ze wstępem i środkiem pokazu.
Jeżeli w tym roku sprawdzą mi sie szelki , to na przyszły dokupie też ze 12 rur i szelek.
Póki co projektuje stojak w którym jeden rząd będzie uzupełniał luki w drugim, czyli jak w pierwszym będą 4 rury w fanie , a w następnym rury bedą w miejscach przerw między rurami z pierwszego itd. (nie wiem czy rozumiecie o co chodzi :P )

Opublikowano

Szelki i rury już mam, gratis dostałem jednego cylindryka i zapalniczke. Fotki szelek robić nie będę bo już zakleiłem karton , zabezpieczyłem folią i leżą sobie tak spakowane w piwnicy. Mogę najwyżej sąd foto rur ale zrobię to po zbudowaniu stojaka. Czekam teraz na paczkę z fk

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Więc tak, fotke poprzednich rzeczy które do mnie dotarłu to jest:
TXB475
JW1020 (zamienilem)
53955 Solar
12 szelek QM 2" Flower Wave
12 rur fiberglass
dam przed samym sylwkiem bo zrobiłem zdjęcie aparatem, po czym wszystko zafoliowałem i schowałem. Potem okazało się że niechcący fotkę usunąłem... a już mi sie nie chce wszystkiego odpakowywać.
Póki co dam fotke następnych piro które mam:
imag0035qqk.th.jpg

Opublikowano

Za ng7 zapłaciłeś tyle ile jest na naklejce? :D

Opublikowano

ja ją dostałem w prezencie

Opublikowano

Oto fotki moich stojaczków :D Są 2 każdy mieści po 6-7 rur w FAN i 10 w I shape.

I shape

http://img684.imageshack.us/img684/9373/imag0045n.jpg

Rozłożenie rur do FAN

http://img856.imageshack.us/img856/3598/imag0047g.jpg

http://img545.imageshack.us/img545/4782/imag0049a.jpg

Mam tylko jeden problem, a mianowicie nie mam dobrego pomysłu jak unieruchomić rury w pozycji skośnej FAN. Myślałem żeby dać bo bokach każdej rury wkręty jako ograniczniki, albo zipami przyczepić. Może macie jakieś inne propozycje?

Opublikowano

Kup długie gwoździe i przbij na wylot 1 deskę i wbij się w 2
Tyle że ta opcja jest dostępna jedynie przy założeniu że jeden stelaż będzie na I a drugi na FAN

Opublikowano

Jeszcze raz wstawisz tak wielkie grafiki bez miniatur to będzie warn!

fps

Opublikowano

A jak się robi miniatury?

Opublikowano

Najlepiej wklejaj sam link bez znacznika teraz jest ok bo to pousuwałem...

fps

Opublikowano

OK , przepraszam. Firawerkoman, a na dole rury nie trzeba unieruchamiać?

Opublikowano

Na dole zsuń do siebie wszystkie i tak samo gwoździem je potraktuj po zewnętrznych stronach. kropka to gwóźdź .\\\///. Mam nadzieję ze zrozumiesz ;)

Opublikowano

rozumiem, dzięki

Opublikowano

Nowy zakup :D
TXB506 + purple tail gratis

imag0052j.th.jpg

imag0050rk.th.jpg

Opublikowano

400zł w 7 sekund : D

Opublikowano

350zł, purple tail gratis

Opublikowano

U mnie w mieście w hurtowni

Opublikowano

No Capen kurde ładnie, ładnie ;) piona ;)

Opublikowano

No za TXB506 na finał wielki + bardzo mi się ta kostka podoba, widziałem ją juz na kilku pokazach i zawsze było wow!!

fps

Opublikowano

Mam, takie pytanie, czy wg. Was te kostki co mam wystarczą na pokaz? Czy moglibyście pomóc mi zaplanować kolejność odpalania?
Myślałem żeby szło to tak :
1. Jw34+ txb668
2.53955
3.jw2001+purple tail
4.jw418
5.txb475
6.txb506
7.jw1020+szelki
8.jw1000

Coś zmienić? Czy starczy to co jest czy koniecznie muszę jeszcze coś dokupić ?