luxor 2 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 A więc najpierw dam link do filmu (zaznaczam że jest to mój pierwszy pokaz )http://www.youtube.com/watch?v=sXUqhMTKh3kWszystko miało być odpalone nieco później na jednym z ognisk jednak mieliśmy rzadkich gości (rodzinę z zagranicy) więc zdecydowałem wszystko odpalić nieco wcześniej (dobrze że mi się nudziło i zdążyłem wszystko przygotować ).Co do samego pokazu to według mnie jak na pierwszy raz to chyba nie jest źle. To co mi się nie podoba to dwie przerwy w strzelaniu i na koniec ta sieka (pomyliłem się trochę z obliczeniami). Jedyne co nie odpaliło to jeden rządek rzymiaków. Jeżeli chodzi o sam film to jakość niestety jest trochę gorsza ponieważ przed pokazem zapomniałem przełączyć kamerę w tryb nagrywania fajerwerków (kolory są dużo bardziej wyraziste). Ponadto wszystko ustawiłem zbyt blisko i jak widać na filmie nie objąłem wszystkiego. Dodatkowo wiatr był w naszą stronę i wszystko spychało na nas.Kolejność:3x JW4072 Orient (Fan)24 x rzymski T6236 (Fan)SM9807 TyrantJW07 Mars3x Rapid Saturn P7016 (Fan)JW25 Cudak2x JW14 Arctic i SM2126 MC III (Fan)11 rakiet (różne)Wyrzutnia szelekJeżeli chodzi o wyrzutnię szelek to w tym roku wypadła o niebo lepiej jak w roku poprzednim. Jak widać na filmie szelki leciały już równo i wysoko (tak jak odpalane w dołączonych do zestawu tubach). Jednak taśma zbrojona, którą wykorzystałem nie wytrzymała i pękła na łączeniu. Nie jest to jednak problem. Po prostu na każdą rurę dam dodatkowo 3 opaski zaciskowe (było po 2 na każdej i wytrzymały bez problemu.Podliczając wszystko razem z lontem na pokaz wydałem około 230 zł.Proszę o opinie i uwagi. Cytuj
MrArlo12 1 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Jak na pierwszy raz to mi się podoba i koszt nie duży Ja też planuje coś na sylwka 2012/2013 coś zrobić bo na tego już mi się nie chce zamawiać wyrzutni itp. Pozdro Cytuj
MajsterD12 5 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Dobra robota jak na pierwszy pokaz całkiem nieźle, odpalałeś jakimś systemem? Cytuj
luxor 2 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Na razie nie mam żadnego systemu (w przyszłości na pewno się zaopatrzę), wszystko było połączone jednym lontem Cytuj
KrychFire 109 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Dobra robota jak na pierwszy pokaz całkiem nieźle 3 orinety i fan sm2126 i ARTIC Cytuj
Pioter 9 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Wg mnie pokaz zrobiony naprawdę dobrze, szczególnie z uwagi na to, że był on Twoim pierwszym.Może to i dziwne ale zainteresowały mnie te migoczące komety z Orientu. Niezła była również ta fontanna na początku. Chwilami pokaz lekko "przygasa" jednak ogólne wrażenie jest jak najbardziej pozytywne.Można spytać gdzie nabyłeś JW4072 ? Idealnie nadaje się do pokazu.Pozdrawiam Cytuj
dawolf 1 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 JW4072 masz na FM w cenie 3.99:http://fajerwerkimarket.pl/jw4072-orient-wyprzedaz-2011.html A co do pokazu to super jak na pierwszy raz,jednak mi trochę styl nie odpowiada,ale tak ogólnie to ładny Cytuj
luxor 2 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Pioter Orienty nabyłem na FK. Co do tej fontanny to jest właśnie z JW4072 Cytuj
Pioter 9 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Wiem wiem, że fontanna to część JW4072 Dzięki za informacje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi