Skocz do zawartości

[Cooli] Zakupy, Galeria, Wynalazki, Pokazy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 9.12.2011 o 08:57, glosal napisał(a):

To ma policja, że strzelać wolno tylko 31 grudnia i 1 stycznia kolego ;)

Glosal chyba tylko u ciebie tak jest bo u nas nie :)

Stroboskopy na żywo nie psuły tak efektu ale na nagraniu już nie jest tak kolorowo ;)
  • Odpowiedzi 184
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To w takim razie jak jest u was?

Gość DreSzCzyK
Opublikowano

glosal haha nie sprzesadzaj :blush: nikt nic złego nie robi gdy odpali kilka kostek..

Opublikowano

Jest tak że możesz strzelać cały rok. Zależy też jakich masz sąsiadów

Opublikowano
  W dniu 9.12.2011 o 09:15, DreSzCzyK napisał(a):

glosal haha nie sprzesadzaj :blush: nikt nic złego nie robi gdy odpali kilka kostek..

to zapraszam do mojego miasta :) zobaczymy czy to nic złego i jak się będziesz tłumaczył jak ci pały pod nos podjadą, wiem co mówie, przynajmniej mój kumpel dostał mandat pod koniec listopada za właśnie parę "kostek" ;)
Opublikowano

Ale macie problemy. Policja po fakcie może sobie tylko notatkę spisać. Nie mają prawa nic zrobić, posesja prywatna, brak naruszenia ciszy nocnej i do tego nie złapali na gorącym uczynku. Ja od lat strzelam i to nie takimi rzeczami w ciągu wakacji i jeszcze nigdy nikt się nie skarżył, a wręcz przeciwnie. Zawsze w moje imieniny mam sporą widownię, sąsiedzi już kilka dni na przód pytają się moich rodziców kiedy będzie pokaz, bo z racji na, że nie strzelam nigdy w Krk, pokaz odbywa się na wsi na posesji moich rodziców.

fps

Opublikowano

glosal to że u ciebie jest zakaz to nie znaczy że jest wszędzie. Wystarczy znaleść uchwałę rady miasta/gminy i zobaczyć czy uchwalili zakaz strzelania cały rok. Proste

Opublikowano

wyluzujcie, ja nie robię problemów tylko się pytam a to chyba nie jest nic złego ;)

Opublikowano

ja tylko odpowiadam :) cobyś na przyszłość wiedział

Opublikowano

Niestety, ale nie macie racji. Policja ZAWSZE i to bez względu na to czy rozporządzenie zakazujące używania MW funkcjonuje, czy nie, ma prawo wlepić 500 zł za ZPP (zakłócanie porządku publicznego). To tak jak ze słuchaniem głośno muzyki - to nic, że nie ma rozporządzenia, ważne, że naruszony jest ład publiczny i to, czy się strzela na własnej posesji czy nie, niestety nic nie zmienia.

Pokazik ładny, kolorowy, chociaż bez szaleństwa. Finałowe bombki jakieś takie niemrawe ;)

Opublikowano

Jakich kostek użyłeś do pokazu?

Opublikowano

Vel tuż to tylko visco ;) red wave

Do pokazu użyto

3 strobo triplexa 60s
17 fontann JF02
10 fontann jf09
txb303
pluton
ballet
tb6
8 visco

Opublikowano

pokaz weselny jak i ten ostatni bardzo fajne, oby tak dalej :)
muszę powiedzieć że ja też strzelam cały rok na trenie prywatnym w Białymstoku, i od kilku lat nikt się jeszcze nie przyczepił, nikt normalny przecież nie będzie dzwonił na policje za obejrzenie małego pokazu za darmo. pozdrawiam

Opublikowano
  W dniu 11.12.2011 o 07:51, sawik97 napisał(a):

przecież nie będzie dzwonił na policje za obejrzenie małego pokazu za darmo

To tylko zależy od sąsiadów, jak masz właśnie jakiś nienormalnych to za każdym razem dzwonią po służby.
Opublikowano
  W dniu 9.11.2011 o 16:01, Cooli napisał(a):

Niestety zakup nie do sylwestrowego stuffu ale będzie odpalona w Dniu Niepodległości 11 Listopada :)

bs50.jpg

Gdzie kupiłeś ??
Opublikowano
  W dniu 11.12.2011 o 10:02, KrychFire napisał(a):

Gdzie kupiłeś ??

Czy tak ciężko spojrzeć kila postów wyżej?
Żebyś się nie naszukał to odpowiem: w GROMIE! za 170PLN
Opublikowano

Z każdy kolejny pokaz braku rozumu ze strony KrychFire będę bananował

Opublikowano
  W dniu 11.12.2011 o 08:01, firawerkoman napisał(a):

To tylko zależy od sąsiadów, jak masz właśnie jakiś nienormalnych to za każdym razem dzwonią po służby.

na szczęście sąsiedzi to dobrzy znajomi którzy na sylwestrową pirotechnikę też nie oszczędzają kasy :D
Gość DreSzCzyK
Opublikowano
  W dniu 9.12.2011 o 13:46, velibrum napisał(a):

Niestety, ale nie macie racji. Policja ZAWSZE i to bez względu na to czy rozporządzenie zakazujące używania MW funkcjonuje, czy nie, ma prawo wlepić 500 zł za ZPP (zakłócanie porządku publicznego). To tak jak ze słuchaniem głośno muzyki - to nic, że nie ma rozporządzenia, ważne, że naruszony jest ład publiczny i to, czy się strzela na własnej posesji czy nie, niestety nic nie zmienia.

velibrum tak wynika z twoich ksiażek jednak realia sa różne :P
Opublikowano

Kolejny zakup tym razem za 3 miesce w konkursie BIG FUNA. Myślę że na pokaz noworoczny mam juz wszystko

Nazwa produktu Cena (brutto) Ilość Cena (razem)
Viola, model: P7204 7,99 zł 4 31,96 zł
Golden waterfall, model: U17017 16,99 zł 1 16,99 zł
BATERIA 36 STRZAŁOWA, model: P5409 18,99 zł 2 37,98 zł
Ballet, model: TXA228 2,99 zł 4 11,96 zł
Grusel feuer - przerażające płomienie, model: 22053 0,99 zł 1 0,99 zł
razem 99,88 zł

Opublikowano (edytowane)

Dziękuję sklepowi BIG FUN http://fajerwerki-net.pl http://sklepbigfun.pl

za otrzymaną paczkę z nagrodą konkursową. Wszystko ok i serdecznie polecam ten sklep.

Zamówienie:
Viola x 4 sztuki
Golden waterfall x 1 sztuka
BATERIA 36 STRZAŁOWA x 2 sztuki
Ballet x 4 sztuki
Grusel feuer x 1 sztuka

Edytowane przez Cooli
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostateczny Stuff i więcej nie będzie bo w tym roku już kilka 1000 poszło na fajerwerki :) Był by jakis samochód za ta kase która poszła w niebo :)

Ale na to co się kocha kasy się nie oszczędza...

syl1.jpg

syl2.jpg

syl3.jpg

syl4.jpg

syl5.jpg

syl6.jpg

Opublikowano

Widać, że wybrałeś sprawdzone kostki. Co to jest za one row ?

Opublikowano

Wszystkie 3 sztuki te które były na TF

8907

2 x On Row Pionowy

Opublikowano

Okazuje się, że to nie koniec moich zakupów :)

Dziś zakupiłem 150 zapalniczków do mojego systemiku a za chwilkę śmigam na zakupy do Groma bo coś mi mało kostek w porównaniu do innych stuffów i jakoś mi łyso :) Coś na finał muszę przychaczyć