Witajcie! Postanowiłem zwrócić się do was o pomoc jeszcze przed największym ruchem, zwłaszcza ze ułożenie wszystkiego zajmie sporo czasu. Chodzi mi o zaplanowanie pokazu amatorskiego na sylwestra 11/12. Nie wiem gdzie będę, nie wiem jakie będą warunki, ale uzależnię wszystko od pokazu, to jest dla mnie najważniejsze. Mam 8 kanałowy system gaoo, ale oczywiście do jednego kanału można podłączyć kilkanaście wyrzutni, wiec nie ma większych limitów. W domu mam już artykuły o wartości ok. 500zl. Cześć z nich użyje pewnie do pokazu. Są to: 3 jednorzędówki JW1018 2 jednorzędówki bs-101 35 sztuk szelek 2" z dowolnymi efektami SP, 8 sztuk rur ze stojakiem. Wyrzutnie SP (Wrath of the Gods, Return of The Joker i Midnight Thunder, ale to raczej będą zabaweczki) 1 wulkan silberfacher. kilkadziesiąt zapalników, 15 metrów lontu, jakieś drobiazgi.
Na pokaz chciałbym wydać jeszcze ze 350zl na wyrzutnie/fontanny/single shoty/miny/stroboskopy i co tam jeszcze będzie potrzebne. Nie będzie podkładu muzycznego. Chciałbym aby trwał jakieś 6/7 minut i nie był monotonny, mogą być rzymskie ognia, efekty naziemne itd Zaplanowałem sobie kilka sekwencji: Po pierwsze, na sam początek pokazu chce dać 1 lub 2 salwy singlow w kształcie V. Wiecie o co chodzi. Czyli 2 lub 4 ss, mam je już w domu. Ponadto w trakcie pokazu dałbym gdzieś potrójna wyrzutnie rzymskich ognii, w postaci \|/. Więcej pomysłów nie mam i dlatego proszę o pomoc. Chciałbym żebyście pomogli mi ułożyć plan pokazu, z uwzględnieniem konkretnych artykułów. potem zajmiemy się łączeniami i pytaniem "jak to wszystko ułożyć?". Roboty będę miał mnóstwo i mnie to przeraza, ale mam nadzieje ze dam rade. Zakupy będę robił na DemonachOgnia w grudniu i w hurtowni Grom-Zbig w trakcie wspólnych zakupów, aczkolwiek dam nie można dać zbyt wielkiej ilości rzeczy bo chce się załadować z firkiem i nie chce mu obciążać samochodu. Pojedyncze artykuły mogę tez kupić u marcusa-grafa. Ewentualnie inne sklepu mogą być brane pod uwagę.
Jakichkolwiek dodatkowych informacji udzielę na prośbę, pewnie o czymś zapomniałem wiec z góry przepraszam i dziękuje wszystkim za pomoc, jakoś się odwdzięczę . Pozdrawiam
Pytanie
JMJ Pirfotechnics 7
Witajcie!
Postanowiłem zwrócić się do was o pomoc jeszcze przed największym ruchem, zwłaszcza ze ułożenie wszystkiego zajmie sporo czasu.
Chodzi mi o zaplanowanie pokazu amatorskiego na sylwestra 11/12. Nie wiem gdzie będę, nie wiem jakie będą warunki, ale uzależnię wszystko od pokazu, to jest dla mnie najważniejsze.
Mam 8 kanałowy system gaoo, ale oczywiście do jednego kanału można podłączyć kilkanaście wyrzutni, wiec nie ma większych limitów.
W domu mam już artykuły o wartości ok. 500zl. Cześć z nich użyje pewnie do pokazu. Są to:
3 jednorzędówki JW1018
2 jednorzędówki bs-101
35 sztuk szelek 2" z dowolnymi efektami SP, 8 sztuk rur ze stojakiem.
Wyrzutnie SP (Wrath of the Gods, Return of The Joker i Midnight Thunder, ale to raczej będą zabaweczki)
1 wulkan silberfacher.
kilkadziesiąt zapalników, 15 metrów lontu, jakieś drobiazgi.
Na pokaz chciałbym wydać jeszcze ze 350zl na wyrzutnie/fontanny/single shoty/miny/stroboskopy i co tam jeszcze będzie potrzebne. Nie będzie podkładu muzycznego. Chciałbym aby trwał jakieś 6/7 minut i nie był monotonny, mogą być rzymskie ognia, efekty naziemne itd
Zaplanowałem sobie kilka sekwencji:
Po pierwsze, na sam początek pokazu chce dać 1 lub 2 salwy singlow w kształcie V. Wiecie o co chodzi. Czyli 2 lub 4 ss, mam je już w domu.
Ponadto w trakcie pokazu dałbym gdzieś potrójna wyrzutnie rzymskich ognii, w postaci \|/.
Więcej pomysłów nie mam i dlatego proszę o pomoc. Chciałbym żebyście pomogli mi ułożyć plan pokazu, z uwzględnieniem konkretnych artykułów. potem zajmiemy się łączeniami i pytaniem "jak to wszystko ułożyć?". Roboty będę miał mnóstwo i mnie to przeraza, ale mam nadzieje ze dam rade.
Zakupy będę robił na DemonachOgnia w grudniu i w hurtowni Grom-Zbig w trakcie wspólnych zakupów, aczkolwiek dam nie można dać zbyt wielkiej ilości rzeczy bo chce się załadować z firkiem i nie chce mu obciążać samochodu. Pojedyncze artykuły mogę tez kupić u marcusa-grafa. Ewentualnie inne sklepu mogą być brane pod uwagę.
Jakichkolwiek dodatkowych informacji udzielę na prośbę, pewnie o czymś zapomniałem wiec z góry przepraszam i dziękuje wszystkim za pomoc, jakoś się odwdzięczę .
Pozdrawiam
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi