Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz to już w kwiaciarniach petardy mają :roll: hihi. Osobą niepełnoletnim (takim jak ja) sprzedają bardzo chętne gdzieś na rynku, czy w kwiaciarni. Kiedyś wziołem 300zł i poszedłem do hipermarketu i władowałem do wózka petard za tyle kasy i powiedziała że mi nie sprzeda :D sie ostro wkurzyłem bo aż ochrona mnie uspokoić musiała :D Napiszcie jeszcze gdzie osobą niepełnoletnim sprzedają ;) Ja wiem że b.chętnie osobą niepełnoletnim w kwiaciarniach i na rynkach sprzedają. Ale w hipermarketach to ochrona potrawi nawed podejść xD. :) No to piszcie gdzie osobą niepełnoletnim sprzedają.

Opublikowano

Ja np. widziałem jak petardy sprzedawali dzieciakom w Lidlu u mnie w Warszawie.
Być może to była tylko jedna jedyna taka sytuacja, a być może sprzedają wszystkim.

Opublikowano

Ja dzisiaj poszedłem na rynek i mieli achtungi po 3,50zł jeden ale nie chcieli mi sprzedać.

Opublikowano

Jakbyś mieszkał w Dębicy, to nie ma problemu. Sklep Militaria i bazarki przed Sylwkiem, wszędzie sprzedają. Mój brat ma 12 lat i kupuje Achtungi na Militariach.
Ostatnio kumple byli w Lidlu. Poszli z jednym co ma 15 lat i im sprzedali.

Opublikowano

u mnie w Kiosku sprzedają niepełnoletnim.

I znam taki sklep gdzie nawet 10 latkowi sprzedali by rakietę 2,5". :wink:

Opublikowano

Najchętniej to chyba na rynku można kupić jak się jest niepełnoletnim,ale to się nie opłąca bo za drogo ciekawe czy w jakiejś biedronce sprzedają fajerwerki niepełnoletnim...

Opublikowano

Z tego co zauważyłem to nieletnim niechętnie sprzedają fajerwerki. Jak byłem w Abc to dwom "nieletnich",ok 16-17lat, sprzedawczynie nie chciała sprzedać, czekali na okazje żeby ktoś dorosły podszedł i kupił. W Biedronce tak samo było.

Opublikowano

Bo oni mają .... na punkcie pełnoletności,ale z drugiej strony to dla bezpieczeństwa :wink:

Opublikowano

Przyznam szczerzę, że wcale się nie dziwę, słyszałem, że za sprzedaż materiałów pirotechnicznych osobom nieletnim grozi kara pozbawienia wolności do lat dwóch.

Opublikowano

No chyba tak. U mnie gośćiu sprzedawał nieletnim i się wydało. I teraz siedzi w więzieniu.

Opublikowano

Hehe u mnie to tak na rynku bez problemu u ruskow mozna kupic.
W kioskach i na PKS.

Raz babka w kiosku kazala przyniesc karteczke od rodzicow z podipsem ze moze mi sprzedawac fajerwerki , cos nabazgralem dalem jej i sprzedala hehehe :lol: .

Opublikowano

U mnie nie ma problemu z alkoholem , a co dopiero z fajerwerkami.Jak miałem 12 lat kasjerka sprzedała nam w geancie bez problemu Zestaw petard za 20zł z jorge.

Opublikowano

Tak to właśnie jest,ale słyszałem nie dawno w radiu że podzielą fajerwerki na kategorie:dla osób od 12 roku życia,chyba jeszcze od 16 roku i od 18

Opublikowano
U mnie nie ma problemu z alkoholem , a co dopiero z fajerwerkami.Jak miałem 12 lat kasjerka sprzedała nam w geancie bez problemu Zestaw petard za 20zł z jorge.

Ile masz teraz lat bo 3 lata temu to nawet 5 latkowi sprzedawali bo nie było zakazu mój brat kupował jak miał 13 lat bez problemu w hurtowni .... a teraz to nie... ;( powinny fajerwerki być od 14 lat sprzedawane :evil: a nie tak jak teraz ... My się lepiej umiemy posługiwać fajerwerkami niż czasem dorośli ;):cool: Mamy w tym doświadczeni wieloletnie :)
Opublikowano
Tak to właśnie jest,ale słyszałem nie dawno w radiu że podzielą fajerwerki na kategorie:dla osób od 12 roku życia,chyba jeszcze od 16 roku i od 18

To by było ciekawe! Podpisuje się pod tym. Tylko szkoda, że wydaję mi się to niemożliwe...
Opublikowano

Mi raczej wszędzie sprzedają,oprócz supermarketów i paru sklepów,a jak cos bardzo chcę to się komuś pytam czy by mi niekupił.Wczoraj poprosiłem panią i mi kupiła macro cosmos II :wink: .

Opublikowano

ehh no i co by było dla tych od dwunastu lat jakies male piccolo jakieś dymne zawsze może tata Ci kupić fajerwerki

Opublikowano

U mnie w Starachowicach sprzedają prawie we wszystkich mniejszych sklepach. :grin:

Opublikowano

Jakbył raz odpust koło mnie , to jakiś koleś stał z mocnymi petardami i kartką SPRZEDAŻ od lat 18 , i żadnemu łebkowi nie chciał sprzedać.

Opublikowano

To by było ciekawe! Podpisuje się pod tym. Tylko szkoda, że wydaję mi się to niemożliwe...

Ja też bym się na takie coś zgodził może kiedyś takie coś będzie.....
Opublikowano

bo w małych sklepach mało zarabiaja, dlateo sprzedają każdemu. Co innego w dużych jak tam dla nich jeden klient to kropla w morzu, bo jak np. w Auchanie by sprzedali dla nieletniego to juz afera na cały kraj, i mogli by zamknąc sklep a nawet siec. A w małym sklepiku to tam po cichu zamkna do pierdla i po krzyku.

Opublikowano

U mnie w Wągrowcu sprzedają fajerwerki tam gdzie kurczaki z grila :mrgreen:
A obok stoji co roku facet z fajerwerkami w kampingu i sprzedaje wszystkim mi sprzedał.A potem mu wrabali mandat 300zł.A ja dałem dyla do chaty :grin: :grin:

Opublikowano
bo w małych sklepach mało zarabiaja, dlateo sprzedają każdemu. Co innego w dużych jak tam dla nich jeden klient to kropla w morzu, bo jak np. w Auchanie by sprzedali dla nieletniego to juz afera na cały kraj, i mogli by zamknąc sklep a nawet siec. A w małym sklepiku to tam po cichu zamkna do pierdla i po krzyku.

Racja taki biznes... :twisted:
Opublikowano

to jest wielkie ryzyko jak sie nieletnim sprzedaje
co prawda mi sprzedają wszędzie oprócz jednego kiosku i hiper/super marketów

Opublikowano

A u mnie niby kiosk taki mały ale babka jest nie ugięta i mi nie chciała sprzedać !! :???:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...