mantis 433 Opublikowano 29 Grudnia 2006 W tym temacie zapodajemy wszelakie artykuły o fajerwerkach z gazet, stron internetowych, można nawet własnymi słowami opisać, co było na jakim kanale w telewizji itd."30 tysiące Niemców ogłuchnie w Sylwestra""Eksplozja w magazynie fajerwerków w Krakowie""Strażacy zginęli przy gaszeniu fajerwerków""Meksykańskie miasteczko stolicą fajerwerków"Wzięte ze strony Dziennika (Polska, Europa, Świat) - dziennik.plCo do tego pierwszego, myślę, że to straszna ściema! Ile my puszczamy fajerwerków i nie ogłuchliśmy! A niby w tego Sylwka 30tys Niemców ma ogłuchnąć? Założę się, że ani jeden. Cytuj
mantis 433 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2006 Dzisiaj dosłownie przekonałem się jakie nooby żyją w Polsce. Oglądałem reportaż w Teleexpressie na TVP1. Jakiś chłopak zakupił sobie 50 sztuk petard i... odapalił petardę w domu w rękach! Frajerowi naderwało dłoń i robi w telewizji opinie, że fajerwerki są niebezpieczne. Gość musi mieć mózg jak antylopa w porze karmienia normalnie! Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 29 Grudnia 2006 [ Dodano: 2006-12-29, 22:04 ] Dzisiaj dosłownie przekonałem się jakie nooby żyją w Polsce. Oglądałem reportaż w Teleexpressie na TVP1. Jakiś chłopak zakupił sobie 50 sztuk petard i... odapalił petardę w domu w rękach! Frajerowi naderwało dłoń i robi w telewizji opinie, że fajerwerki są niebezpieczne. Gość musi mieć mózg jak antylopa w porze karmienia normalnie! fajny gostek :grin: [ Dodano: 2006-12-30, 00:10 ]a to mój artykuł :arrow: http://wiadomosci.onet.pl/1456820,69,item.html Cytuj
Saek 1 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Głupi gówniarze:http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3821638.htmlhttp://miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,38...1.html?skad=rss Cytuj
mateo1992 28 Opublikowano 30 Grudnia 2006 No takich główniarzy to powinni rozstrzelać 3 lata :?: :?: co to jest przecież zrobili to specjalnie Cytuj
marcin1197 0 Opublikowano 30 Grudnia 2006 a mi sie widzi to :razz: "Ostrożnie z rzymskim ogniemOgnie rzymskie to ładunki umieszczane na patykach, które wtyka się w śnieg. Po podpaleniu lontu ładunek razem z kijkiem startuje jak rakieta i efektownie wybucha kilka lub kilkanaście metrów nad ziemią. Tak się dzieje, kiedy patyk wetkniemy w śnieg - wtedy start jest bezproblemowy. Gorzej jeśli śniegu nie ma, a tak ma być w tego sylwestra. Dwa lata temu sam widziałem, co może się stać, kiedy wetkniemy patyk w ziemię. Sztuczne ognie pozostały w niej i eksplodowały. Na szczęście skończyło się na niewielkich poparzeniach i dziurawych kurtkach. Mogło być znacznie gorzej, dlatego jeśli nie jesteśmy pewni, że rzymskie ognie bez kłopotu oderwą się od podłoża, lepiej nie ryzykować." Cytuj
mateo1992 28 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Co to za jakieś brednie??przecież rzymski ogień nie ma patyka Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 30 Grudnia 2006 pomylili z rakietami :lol: masz rację ZIP pomylili z rakietami.Co za kolesie :grin: :lol::lol::lol: Cytuj
ZIP 0 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Oni mówią ,że fajerwerki są niebezpieczne :lol: ,a sami nie odróżniają rakiety od rzymskiego ognia :lol: Cytuj
mantis 433 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2006 Głupi gówniarze:http://miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,38...1.html?skad=rss Ostrożnie z rzymskim ogniem Ognie rzymskie to ładunki umieszczane na patykach, które wtyka się w śnieg. Po podpaleniu lontu ładunek razem z kijkiem startuje jak rakieta i efektownie wybucha kilka lub kilkanaście metrów nad ziemią. Tak się dzieje, kiedy patyk wetkniemy w śnieg - wtedy start jest bezproblemowy. Gorzej jeśli śniegu nie ma, a tak ma być w tego sylwestra. Dwa lata temu sam widziałem, co może się stać, kiedy wetkniemy patyk w ziemię. Sztuczne ognie pozostały w niej i eksplodowały. Na szczęście skończyło się na niewielkich poparzeniach i dziurawych kurtkach. Mogło być znacznie gorzej, dlatego jeśli nie jesteśmy pewni, że rzymskie ognie bez kłopotu oderwą się od podłoża, lepiej nie ryzykować.pepe Boże, co to ma znaczyć :?: : Rzymski ogień razem z kijkiem startuje jak rakieta? Kto wymyślił taką głupotę, to spotykam się z nim na solo (broń dowolna). Cytuj
lukaszon 0 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Oni mówią ,że fajerwerki są niebezpieczne :lol: ,a sami nie odróżniają rakiety od rzymskiego ognia :lol: To nie fajerwerki są niebezpieczne tylko, idioci którzy nie umieją sie z nimi obchodzic, bo tylko wtedy stają sie niebezpieczne.To moj artykuł. Cytuj
Bartosz 43 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Polskie ognie nad Manilą5, 7 ,8, 9, 10 - wg mnie najładniejsze fotki, a te 4 pierwsze fotki polskiej firmy takie sobie. Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 6 Stycznia 2007 W sylwestra mój kumpel mówił że ktoś wrzucił petarde w kaptur jakiejś kobiecie. Podobno wie kto to był, a co więcej był z ulicy na której miszka! To napewno jest to zdarzenie o którym mówicie.http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3821638.html Cytuj
piter2599 5 Opublikowano 8 Września 2010 przez takich debilów nie ma co się dziwić że fajerwerki są zakazane do 18 lat ludzie myślą że fajerwerki są niebezpieczne ale tak nie jest jak się nimi dobrze posługujesz. Cytuj
JMJ Pirfotechnics 7 Opublikowano 8 Września 2010 Z rakietami pmylili, jeszcze pisza "podobnie jak rakiete" A, do diabla, kto wbija rakiete w snieg!? Wszedzie mowia zeby tego nie robic a ci tu... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi