Bartosz 43 Opublikowano 17 Października 2011 Okazja – 7. urodziny Centrum Handlowego ArkadiaMiejsce – CH Arkadia w WarszawieGodzina – 20.00Wykonawca – SurexDługość pokazu – 6:30 min.Film - Centrum Handlowe Arkadia świętując w tym roku swoje siódme urodziny nie mogło nie uraczyć swych klientów pokazem pirotechnicznym, który wzorem lat ubiegłych wykonali pirotechnicy firmy Surex. Ponad 6-minutowe widowisko składało się z trzech części, a każda zakończona finałem. Spokojny podkład muzyczny w pierwszej części doskonale wprowadził widzów w atmosferę niezwykłego pokazu oraz podkręcił ich apetyty na większe emocje. Z muzyką idealnie współgrały efekty wolno opadających, migoczących i trzeszczących wierzb. Z końcem podkładu muzycznego na niebie eksplodowały wielkie złote korony, podkreślające finał pierwszej części.Druga część widowiska to wspaniały dobór muzyki i efektów, dzięki którym z każdą sekundą podnosiło się napięcie. Nie zabrakło tu również spokojniejszych fragmentów z efektami White Strobe Peony oraz wyraźnych akcentów muzycznych zaznaczonych sekwencjami single shot. Koniec podkreśliły wielkie złote chryzantemy przechodzące w kolor niebieski, czerwień i Silver Wave.Ostatnia część pokazu to zdecydowanie najefektowniejszy fragment. Mogliśmy podziwiać mnogość efektów bomb i wyrzutni. Na uwagę zasługiwały fioletowe peonie przechodzące w srebrną falę ze złotą wierzbą w środku oraz wielkie chryzantemy z podwójnym trzeszczeniem. Finał całego widowiska to oczywiście jak w przypadku Surexa - ogromne złote/brokatowe korony - tym razem jednak bez efektów salutów, do których przyzwyczaili nas pirotechnicy tej firmy, co mogło być pewnym zaskoczeniem.Pokaz uważam za udany, chociaż można by rzec, że było to typowe widowisko w wykonaniu firmy Surex, bez momentów większego zaskoczenia i nieprzewidywalności. Zabrakło mi także większej "zabawy" sekwencjami ss, czy innymi szczegółami jak np. miny itp. Poza tym duże uznania dla pirotechników za naprawdę ciekawy i przyjemny dla oka oraz ucha pokaz. Widać, że wszystko dopracowane idealnie, muzyka i fajerwerki połączone świetnie, a cały obraz pirotechniczny dopełniony bateriami, kometami i wachlarzami.Tak na marginesie: jak zwykle nagrałem tylko jedną część pokazu po jednej stronie Arkadii. Całość była odpalana z dwóch stanowisk, praktycznie ze skrajnych miejsc na dachu Centrum, a miejsce które umożliwiłoby podziwianie całej sceny piro (góra i dół dwóch stanowisk) i do tego słychać by było dobrze muzykę - nie istnieje. Mając do wyboru słyszenie muzyki i nagranie jednej strony pokazu oraz brak muzyki i nagranie całości, wybrałem to pierwsze ale nie wiem czy dobrze... Pewnie nie tylko ja miałem ten problem i to nie pierwszy raz A tu czyjeś nagranie całości (obydwu stron) tylko z inną muzyką - (elegancko widać rozmiary niektórych bomb) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi