Arturo 15 Opublikowano 18 Października 2011 W tym temacie możecie rozmawiać i zadawać pytanie dotyczące konkursu "KONKURS - film reklamujący sklep www.fajerwerki-net.pl (BIGFUN)"
velibrum 12 Opublikowano 18 Października 2011 - W regulaminie jest drobny błąd - w pierwszej kolejności jest mowa o filmiku prezentującym sklep, a w drugim jest mowa o filmiku prezentujące bezpieczne odpalanie fajerwerków (a dokładniej we wskazaniu tytułu przesyłanego filmiku)- Rozumiem, że nie ma ograniczeń w starcie dla administratorów i moderatorów ?
Arturo 15 Autor Opublikowano 19 Października 2011 Błąd poprawiony na szybko pisane więc wybaczcieNie ma żadnych ograniczeń co do rangi, każdy może brać udział !
fifa127 1 Opublikowano 20 Października 2011 Rok temu byłem w wyświetleniach dobry to w tym roku też spróbuję mam nadzieję, że dam radę PS.zgłaszam udział w konkursie i akceptuje regulamin
Arturo 15 Autor Opublikowano 20 Października 2011 "Ilość oglądnięć filmu - wygrywa film który ma największą oglądalność" wszystko jest w regulaminie konkursu
Gość DreSzCzyK Opublikowano 21 Października 2011 Takie pytanie! czy dozwolone jest umieszaczanie filmów z pokazów nie swojego autorstwa?
Arturo 15 Autor Opublikowano 21 Października 2011 Takie pytanie! czy dozwolone jest umieszaczanie filmów z pokazów nie swojego autorstwa? Jeżeli autor filmu wyrazi zgodę to oczywiście że tak
mpiwowski 182 Opublikowano 22 Października 2011 Misiek z Jakiej paki użyłeś mojego filmu bez zgody? mam na myśli ten: Może czas napisać wielkimi bykami w regulaminie, że jak się czyjeś chce używać TO TRZEBA PYTAĆ !
fpshooter 12 Opublikowano 22 Października 2011 Misiek mpi ma niestety rację: Szanuj prawa autorskie. Przesyłaj tylko samodzielnie nakręcone filmy wideo lub takie, do których użycia masz uprawnienia. Oznacza to, że nie należy przesyłać cudzych filmów wideo lub używać w swoich filmach wideo materiałów, do których prawa autorskie posiadają inne osoby, na przykład utworów muzycznych, fragmentów programów objętych prawami autorskimi lub filmów wideo innych użytkowników, bez wymaganych pozwoleń. Przeczytaj nasze Porady dotyczące praw autorskich, aby uzyskać więcej informacji. Jest to cytat z wytycznych serwisu yt dla użytkownikówfps
Misiek4242 1 Opublikowano 22 Października 2011 Ok. Spróbuje sie skontaktować jeszcze z innymi od których pobrałem filmik.Juz 2 z 4 osób mam załatwione
Misiek4242 1 Opublikowano 22 Października 2011 Podobno jorge pozwala na wykorzystywanie ich filmów(tak mi mpi powiedział) więc już praktycznie wszystko załatwione z tymi prawami autorskimi.
Crispers5 1 Opublikowano 22 Października 2011 Prosiłbym o nie korzystanie z płatnych i darmowych projektów After'a. Wg mnie praca w której stwierdzono obecność czyjegoś projektu powinna być od razu odrzucona. Powód? Zbyt mały wkład własny. Czas na naukę macie, pluginy też...
Misiek4242 1 Opublikowano 22 Października 2011 O którym projekcie mówisz ? Obecnosć czyjegos projektu ? Podasz szczegóły ?
Gość DreSzCzyK Opublikowano 22 Października 2011 Crispers5 jesteś śmieszny bez jaj, to jest konkurs na reklame promujacą sklep internetowy więc wszystkie ciosy dozwolonne, jeżeli są dodatki gotowce na yt to dlaczego ich nie uzyć . ;]
velibrum 12 Opublikowano 22 Października 2011 Crispers ma trochę racji, bo w zeszłym roku w konkursie fajerwerkimarket większość prac o ile była wykonywana na profesjonalnym oprogramowaniu (AE, SV) to opierała się głównie o projekty z video co-pilot bądź podobnych serwisów. Wkładu pracy w tym nie ma żadnego podobnie jak i oryginalności, a jeżeli ktoś oferuje za wykonaną pracę pieniądze (albo towar), to wypadałoby się postarać. Ja podnoszę rękawice rzucone przez Crispersa i mam nadzieję, że inni też to zrobią
Crispers5 1 Opublikowano 22 Października 2011 Video Copilota bym się raczej nie czepiał bo ta firma produkuje wyłącznie same programy, wtyczki do Aftera (a w nich pojedyncze efekty), a nie gotowe projekty. W tym wypadku całą animację robi się samemu. Pluginy Video Copilota to coś jak pędzle do Photoshopa.Jeśli jednak ktoś pobierze sobie z chomika, czy innego serwisu gotowy projekt np. VideoHive.net, to już lekkie przegięcie. Taki projekt nadaje się do użytku własnego, a nie na konkurs... Bo każdy głupi może podmienić tekst i wstawić filmy bądź zdjęcia do takiego projektu:
Misiek4242 1 Opublikowano 22 Października 2011 Ja robiłem wszystko sam w programie początkowym - WMM (Windows media maker) i na opcjach tylko włożonych do tego programu, nic poza tym. Mam nadzieje,że inni też sie postarają o uczciwe prace
Crispers5 1 Opublikowano 22 Października 2011 Jak sobie zainstalujesz odpowiednie pluginy, które zajmują nieraz po kilkanaście GB (czyli kilkanaście razy więcej od Aftera), to może uda Ci się stworzyć coś podobnego, ale nie od razu. Sam After Effects w sobie jest bezużyteczny, tak samo jak Cubase bez wtyczek VST. Benzynę do auta trzeba wlać żeby można było jechać, tak samo jest w Afterze.A to, że gotowe projekty odpalają Wam na tym programie, świadczy o tym, że autor wyrenderował każdy efekt, dlatego praca jest bardzo uboga jeśli chodzi o edycję.
Misiek4242 1 Opublikowano 22 Października 2011 Hmmm... moze nie doczytałem albo tego w regulaminie nie ma.- Czy 1 osoba moze zdobyć 2 nagrody ?
luxor 2 Opublikowano 22 Października 2011 Ostatnim razem było tak, że można było zgarnąć nagrodę tylko za jedno miejsce, więc wydaje mi się, że teraz będzie tak samo, bo moim zdaniem byłoby to trochę nie fair żeby ktoś zgarnął dwie nagrody
Arturo 15 Autor Opublikowano 22 Października 2011 raczej nie będzie sytuacji w której jedna osoba zgarnie dwie nagrody
Rekomendowane odpowiedzi