fifiak 0 Opublikowano 29 Grudnia 2006 WitamKupiłem Sfinxa w biedroNa górze jest zaklejonyy lont, w celu zabezpieczenia.Rozumiem że zabezpieczenie zrywamy.Dodatkowo z góry cała wyrzutnia jest obklejona srebrną folią (czy też papierem).Czy tę folię również zrywamy, czy tylko odrywamy tą część zabezpeczającą lont. Cytuj
xSound 0 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zrob tylko tak, żeby podpalić lont, a później jakoś pójdzie, myśle, że trzeba zerwac tylko zabezpieczenie lontu Pozdrawiam Cytuj
Ma?y 0 Opublikowano 29 Grudnia 2006 ja zrywam też tą folię, zostawiam tylko ostatnią warstwe, czyli taki papier. Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 29 Grudnia 2006 koniecznie musisz zerwać tą folię, bo może ładunek nie wystrzelić i może rozerwać całą wyrzutnię. I skutki jakiego tego będą to już sam pewnie wiesz. Cytuj
mateo1992 28 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Ja wiem....tylko folie przecież trzeba zdjąć a ten papier moze zostać ja kiedys odpaliłem wyrzutnie z hestii i jakoś szło :mrgreen: ogień wylatujący przepali papier spokojnie..... Cytuj
Krystianek 0 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Ja mam pytanie szczególnie do "Mpiwowskiego" o to czy przy "New generation 1" i innych seriach tych wyrzutni ściągasz tą foliową osłonkę na wyrzutni z napisami Jorge, czy tylko odbezpieczasz lont i podpalasz. Przepraszam za OFF TOPIC, ale to mój pierwszy sylwester w życiu z wyrzutniami i moździerzami. Z tymi drugimi to nie mam problemu, ale właśnie z wyrzutniami.Z góry dziękuje Cytuj
marc 11 Opublikowano 30 Grudnia 2006 odklej zabezpieczenie od lontu , reszta moze zostac ale jak zdejmiesz folie to pociski z wurzutni beda lecialy wyzej. Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Ja mam pytanie szczególnie do "Mpiwowskiego" o to czy przy "New generation 1" i innych seriach tych wyrzutni ściągasz tą foliową osłonkę na wyrzutni z napisami Jorge, czy tylko odbezpieczasz lont i podpalasz. Przepraszam za OFF TOPIC, ale to mój pierwszy sylwester w życiu z wyrzutniami i moździerzami. Z tymi drugimi to nie mam problemu, ale właśnie z wyrzutniami.Z góry dziękuje przy wyrzutniach tego typu jest folia z napisem jorge i jest druga folia przezroczysta to tą przezroczystą tylko zrywasz. I lont odbezpieczasz. Zwróć też uwagę czy jakaś rura nie jest zagięta.żeby ładunek swobodnie mógł wystrzelić. Cytuj
mazii23 0 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Ja zawsze zrywam wszystko, czyli folię i papier..Zawsze można sobie zaglądnąć co jest w środku :mrgreen: Cytuj
krzcho85 0 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Witam, kupiłem wyrzutnię pierwszy raz. Na opakowaniu napisane jest żeby najlepiej na stałe przymontować do podłoża. Jakie macie na to sposoby? Cytuj
mpiwowski 182 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Witam, kupiłem wyrzutnię pierwszy raz. Na opakowaniu napisane jest żeby najlepiej na stałe przymontować do podłoża. Jakie macie na to sposoby? obłożyć cegłami Cytuj
krzcho85 0 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Dzięki za odpowiedzi, myślałem o wykopaniu dołka, ale z cegłami będzie szybciej i łatwiej.Nie mam napisane w jakiej odległości od ludzi i budynków można używać tej wyrzutni (tzn było napisane ale jest nieczytelne). Jak myślicie jaka odległość będzie bezpieczna? Cytuj
DicK 0 Opublikowano 30 Grudnia 2006 około 30 metrów , ale jak się przewróci to ok.150m :mrgreen: Cytuj
mateo1992 28 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Rok temu nie obkładałem wyrzutni i leciała normalnie,ale się chwiała :evil: miałem pierońskie szczęście że mi się nie przewróciła :razz: Cytuj
Demigod 0 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Witam czy tą czerwoną papiero-folię mam zerwać ?http://img450.imageshack.us/my.php?image=obraz2222002sg5.jpg Cytuj
mazii23 0 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Ja zawsze zrywam wszystko i folię i papier..ale najważniejsze jest żeby folia była zerwana a papier możesz zostawić. Według uznania. Cytuj
?uk 2 0 Opublikowano 30 Grudnia 2006 nie musisz poniewarz ten papierek jest jak bibułka i jak wybuchnie jeden pocisk to on się automatycznie spala więc nie musisz zraywać papierka Cytuj
mateo1992 28 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Witam czy tą czerwoną papiero-folię mam zerwać ?http://img450.imageshack.us/my.php?image=obraz2222002sg5.jpg Nie zrywaj to jest tylko taka bibułka ona się sama wypali to nie jest nawet papierek :mrgreen: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi