Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Kupiłem Sfinxa w biedroNa górze jest zaklejonyy lont, w celu zabezpieczenia.
Rozumiem że zabezpieczenie zrywamy.
Dodatkowo z góry cała wyrzutnia jest obklejona srebrną folią (czy też papierem).
Czy tę folię również zrywamy, czy tylko odrywamy tą część zabezpeczającą lont.

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zrob tylko tak, żeby podpalić lont, a później jakoś pójdzie, myśle, że trzeba zerwac tylko zabezpieczenie lontu ;) Pozdrawiam

Opublikowano

ja zrywam też tą folię, zostawiam tylko ostatnią warstwe, czyli taki papier.

Opublikowano

koniecznie musisz zerwać tą folię, bo może ładunek nie wystrzelić i może rozerwać całą wyrzutnię. I skutki jakiego tego będą to już sam pewnie wiesz.

Opublikowano

Ja wiem....tylko folie przecież trzeba zdjąć a ten papier moze zostać ja kiedys odpaliłem wyrzutnie z hestii i jakoś szło :mrgreen: ogień wylatujący przepali papier spokojnie.....

Opublikowano

papier może bez problemowo zostać.

Opublikowano

Mimo wszystko mozna go zerwac razem z folia :wink:

Opublikowano

Ja mam pytanie szczególnie do "Mpiwowskiego" o to czy przy "New generation 1" i innych seriach tych wyrzutni ściągasz tą foliową osłonkę na wyrzutni z napisami Jorge, czy tylko odbezpieczasz lont i podpalasz. Przepraszam za OFF TOPIC, ale to mój pierwszy sylwester w życiu z wyrzutniami i moździerzami. Z tymi drugimi to nie mam problemu, ale właśnie z wyrzutniami.Z góry dziękuje

Opublikowano

odklej zabezpieczenie od lontu , reszta moze zostac ale jak zdejmiesz folie to pociski z wurzutni beda lecialy wyzej.

Opublikowano
Ja mam pytanie szczególnie do "Mpiwowskiego" o to czy przy "New generation 1" i innych seriach tych wyrzutni ściągasz tą foliową osłonkę na wyrzutni z napisami Jorge, czy tylko odbezpieczasz lont i podpalasz. Przepraszam za OFF TOPIC, ale to mój pierwszy sylwester w życiu z wyrzutniami i moździerzami. Z tymi drugimi to nie mam problemu, ale właśnie z wyrzutniami.Z góry dziękuje

przy wyrzutniach tego typu jest folia z napisem jorge i jest druga folia przezroczysta to tą przezroczystą tylko zrywasz. I lont odbezpieczasz. Zwróć też uwagę czy jakaś rura nie jest zagięta.żeby ładunek swobodnie mógł wystrzelić.
Opublikowano

Ja zawsze zrywam wszystko, czyli folię i papier..

Zawsze można sobie zaglądnąć co jest w środku :mrgreen:

Opublikowano

tez tak robie wtedy jest pewnosc maksymalnego efektu:)

Opublikowano

Witam, kupiłem wyrzutnię pierwszy raz. Na opakowaniu napisane jest żeby najlepiej na stałe przymontować do podłoża. Jakie macie na to sposoby?

Opublikowano
Witam, kupiłem wyrzutnię pierwszy raz. Na opakowaniu napisane jest żeby najlepiej na stałe przymontować do podłoża. Jakie macie na to sposoby?

obłożyć cegłami
Opublikowano

otocz cegłami lub kamieniami

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi, myślałem o wykopaniu dołka, ale z cegłami będzie szybciej i łatwiej.

Nie mam napisane w jakiej odległości od ludzi i budynków można używać tej wyrzutni (tzn było napisane ale jest nieczytelne). Jak myślicie jaka odległość będzie bezpieczna?

Opublikowano

około 30 metrów , ale jak się przewróci to ok.150m :mrgreen:

Opublikowano

Rok temu nie obkładałem wyrzutni i leciała normalnie,ale się chwiała :evil: miałem pierońskie szczęście że mi się nie przewróciła :razz:

Opublikowano

Piszą,że trzeba ją przymocować do palika

Opublikowano

Ja zawsze zrywam wszystko i folię i papier..ale najważniejsze jest żeby folia była zerwana a papier możesz zostawić. Według uznania.

Opublikowano

nie musisz poniewarz ten papierek jest jak bibułka i jak wybuchnie jeden pocisk to on się automatycznie spala więc nie musisz zraywać papierka