mateo1992 28 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Nie ma za co :mrgreen: jest jeszcze drugi ballet z hestii który nie ma bibółki tylko papier a na wierzchu ma zakryty lont jeszcze folią ten jest lepszy bo tak nie zwietrzeje jak ten co jest a czerwoną bibułką bo ta bibółka przeważnie (jak to jest z resztą w hipermarketach)czśto się zrywa Cytuj
loler 0 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Ja w Sylwestra niechcący rozwaliłem folię od Sfinxa, New Generation 13, Big Bang Solaris, Macrocosmos I. Cytuj
mateo1992 28 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Ja we wszystkich największych nawet od samuraja tekture wyjołem co była pod papierem :mrgreen: :mrgreen: miałem pewnosc ze bedzie spokojnie leciała Cytuj
Albsup 0 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Ja starannie zrywam folię i niemal każdą wyrzutnię zabezpieczam poprzez wkopanie/obkopanie ziemią lub śniegiem. Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Ja nauczony nie miłym wypadkiem obstawiam wyrzutnie cegłami albo wbijam w ziemie palik przymocowany do wyrzutni. Cytuj
toby 0 Opublikowano 22 Grudnia 2007 hmmm, a ja nadal nie wiem czy od sfinxa zrywać tą folie aluminiową ? Jeden mowi ze zerwac, drugi ze zostawic, to wkoncu jak ? A jak ja zerwe to iskry z jednej rurki nie zapala przypadkowo ładunku w drugiej ? Cytuj
Kamilegionista 0 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Ty naprawde masz 16 lat? Zerwij tą pierwszą folie! Nic sie nie stanie : Jak niezerwiesz też sie nic nie stanie!! Cytuj
witus 0 Opublikowano 22 Grudnia 2007 hmmm, a ja nadal nie wiem czy od sfinxa zrywać tą folie aluminiową ? Jeden mowi ze zerwac, drugi ze zostawic, to wkoncu jak ? A jak ja zerwe to iskry z jednej rurki nie zapala przypadkowo ładunku w drugiej ? Ludzie, nauczycie się czytać instrukcje... Tej folii aluminiowej nie musisz zrywać. Wystarczy, że zerwiesz tą przezroczystą folię, a potem tylko odkleisz naklejkę, pod którą znajdziesz lont. Cytuj
Nostra 0 Opublikowano 23 Grudnia 2007 i zobacz sobie że po szelce masz przybitkę (karton bądź masa zatyczkowa) dlatego jak potrząśniesz lata minimalnie! żadna iskra nie wpadnie... Cytuj
mireck 0 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Tak wogóle to na większości wyrzutni jest instrukcja obsługi. Cytuj
PaulWinter 2 Opublikowano 26 Grudnia 2007 A jeśli na wyrzutni jest papier? Mówie o wyrzutni Triplexa, tam jest papier (nie bibuła) i to dość solidny. Taki czarny z logo Triplex. Zrywać go :?: PS: W instrukcji nic nie ma o zrywaniu więc pewnie nie trzeba, ale chce sie upewnić. Cytuj
Fear 0 Opublikowano 26 Grudnia 2007 Dla bezpieczeństwa zerwij ... zawsze może być słabszy ładunek i rozerwać cała wyrzutnie... Cytuj
Nostra 0 Opublikowano 26 Grudnia 2007 mów do takiego a ten dalej swoje...oderwij sobie raz papier, zajrzyj do rurki i jak zobaczysz tam szeleczkę to odrywaj zawsze! Cytuj
mateo1992 28 Opublikowano 26 Grudnia 2007 Ja to mam problem bo ide w tym roku na sylwestra na bloki i tam moze czasem nei byc do obstawienia poradzcie co zrobic jade samochodem moze wziasc jakies cegly do obstawienia? Cytuj
Fear 0 Opublikowano 26 Grudnia 2007 Jak nie będzie wiatru i będziesz na asfalcie odpalał, czy równym podłożu to nie ma sensu obstawiać, w każdym razie było by to zbędne, ale na wszelki wypadek weź 2 cegły Cytuj
Yusha 0 Opublikowano 26 Grudnia 2007 No trzeba zerwać folie a ten "papierek" zostawić, bo jak Nostra napisał to przecież żadna iskra tam nie wpadnie... ale przed samym odpaleniem jak się boisz, że rozerwie całą wyrzutnie to oderwij ten "papierek" ostrożności nigdy dość ale jak by trzeba było zerwać ten papierek to pisało by na wyrzutni coś w stylu UWAGA! Przed odpaleniem wyrzutni zdjąć papier zabezpieczający... :smile: Cytuj
PaulWinter 2 Opublikowano 26 Grudnia 2007 Dzięki za rady. Udało się jednak z papierkiem odpalić, chociaż troszke nisko latały. Alei tak jestem zadowolony z wyrzutni. Jeszcze raz dzieki :smile: Cytuj
ninja6 0 Opublikowano 4 Stycznia 2008 W zupełności wystarczy zerwac osłonke na lont :arrow: pozdro Cytuj
Korsarz96 17 Opublikowano 7 Listopada 2012 Ja to robie tak :1.Zrywam przezroczystą folię2.Odbezpieczam lont3.W warstwie ze sreberka/papieru robie dzirue długopisem czy śrubokrętem ła twiej jest się przebić ładunkowi. Cytuj
capensis 12 Opublikowano 7 Listopada 2012 Jak odpalam pojedynczo to zrywam folię, papier z rurek, osłonę z lontu i odpalam.Jak robie pokaz to ściągam folie, a papier tylko nożem nacinam robiąc przez całą długość ,,X" albo * Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 7 Listopada 2012 Jak odpalam pojedynczo to zrywam folię, papier z rurek, osłonę z lontu i odpalam.Jak robie pokaz to ściągam folie, a papier tylko nożem nacinam robiąc przez całą długość ,,X" albo * Po co?Zasada jest tylko jedna: lubisz śmieci na miejscu strzelania to zostaw papierki, jak nie, to zrywaj je i tyle w temacie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi