Skocz do zawartości

[Veli] Zakupy i pokazy 11/12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Nadszedł najwyższy czas, aby założyć tegoroczny temat związany z moimi zakupami, pokazami i ogólnie wszelkimi aspektami mojej działalności wiążącej się z piro amatorską.

W marcu zrealizowałem pierwsze zamówienie z fajerwerkimarket.pl

http://www.youtube.com/watch?v=oQUzw4tsr_Y

Później były jeszcze dwa zamówienia z tego sklepu związane z dwoma małymi pokazikami które zrealizowałem 21 i 28 sierpnia:

http://www.youtube.com/watch?v=SnJgWw_ZPo0

http://www.youtube.com/watch?v=UbP1da4PPuU&feature=mfu_in_order&list=UL

(yt zablokował dźwięk :( )

W tak zwanym międzyczasie odwiedziłem też grom-zbiga, gdzie kupiłem kilka produktów, ale większość z nich i tak była przeznaczona dla znajomych z forum.

Dzisiaj (31.10) doszła do mnie mała paczka z fajerwerkimarket.pl

imga0070.jpg

Pewnie niedługo trochę przetestuję zawartość tej paczki ;)

Niebawem robię kolejne większe zamówienie z fm, później jeszcze jedno w grudniu (albo i dwa) i w drugiej połowie grudnia przedstawię jak się całość stuffu na 2011/2012 prezentuje.

Opublikowano

no ładnie. Fajnie, że bierzesz te kostki magic fireworks ciekawy jestem jak wypadną. A ile Ci zostało tych kostek z pierwszego zamówienia ??:D

Opublikowano

hmm :D jaki budżet planujesz ustalić na tegorocznego sylwestra? i bedziesz robił pokaz? ;D (pytanie retoryczne) xD

Opublikowano

Z pierwszego zamówienia zużyłem 3 Styxy, Marsa, 2 Wenusy i Jukona, tak więc większość póki co przetrwała ;)

Budżetu jeszcze nie ustaliłem i nawet jakbym chciał ustalić, to pewnie mi się nie uda. Zależy to od tego, ile akurat wolnej kasy będę mieć przy składaniu zamówienia.

Opublikowano

Skromne Początku jak Na Cb :)

Opublikowano

Ładnie. Czekam na filmy z testami nowych produktow.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Bardzo ładny Stuff nic odjąć nic dodać :D
A jak strzela ta 1521A - LILY MAGNOLIA ?

Opublikowano

Vel jak będziesz coś z owych produktów testował to ja bardzo chętnie luknę sobie

Rakiety 1705 - BLACK HEAD ROCKET
RED HEAD ROCKET

Opublikowano

Super stuff rakietki tez ciekawe ;]

Opublikowano

Hl - niedługo chyba potestujemy te włoskie bajery ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

haha będziesz codziennie aż do sylwka?

Opublikowano

haha będziesz codziennie aż do sylwka?

Napewno nie ;) . Pewnie tak jak w zeszłym roku czyli co ok. tydzień.
Opublikowano

No super veli czekam na kolejne paczki :)

Opublikowano

W tamtym roku gdy zaczynałeś odliczanie było już biało :D jednak bez śniegu nie czuć tego klimatu -_-

Opublikowano

Napewno nie ;) . Pewnie tak jak w zeszłym roku czyli co ok. tydzień.

Ja z kumplem robimy wypady też co tydzień :)
Tylko skromniej
Opublikowano

no veli, kolejne zdjęcia stuffu MIGIEM !!:D:P

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czas na małą reanimację tego tematu. Jak pewnie wiecie, stuffu kompletnego jeszcze nie mam, w drodze są dwie duże przesyłki - jak jutro mi ich kurier nie przyniesie, to pojadę do sortowni Opka i sam je sobie wezmę, bo już mam spore opóźnienia w montowaniu pokazu!

Tegoroczne widowisko będzie zamontowane na grubych i twardych płytach wiórowych. Kupiłem 12 x coś takiego:

imga0092g.jpg

Przykładowy segment będzie wyglądać tak:

imga0093.jpg

Na dworze pozostanie mi jedynie połączyć te segmenty, odpalić lont i podziwiać widowisko. Mam nadzieję, że nie kupiłem za mało tych płyt... Najwyżej będę musiał improwizować ;)

Opublikowano

W tym roku też robię pokaz na płytach wiórowych, bo są lżejsze i bardziej mobilne od palet. Mam nadzieje że kurier zdąży z paczkami, bo w przeciwnym razie będziesz miał urwanie głowy :) Czekam na fotkę stuffu, żeby było co oceniać. Zapraszam do mnie :D

Opublikowano

Ładne przygotowanie;) stary dobry sprawdzony sposób

Opublikowano

Solidna i estetyczna robota :happy: Powodzenia przy dalszej robocie.

Opublikowano

Tu nawet nie ma co gadać bo sam wiesz, że jest cudownie :happy: Mam nadzieje, że Kometa Cię nie zawiedzie. Udanej pracy przy łączeniu i oczywiście wymarzonej pogody.

Opublikowano

Stuff robi wrażenie, z chęcią bym zobaczył efekty tych wszystkich kostek.
P.S w sylwestra ma być od +2 do -3 w nocy i ma padać śnieg wiatr ma wiać z sektora zachodniego z siłą maksymalną 6 m/s :P

Opublikowano

do końca dnia zostało 30 minut !!! nie doczekam się tej fotki całości stuffu :dry: