Kamil911 119 Opublikowano 29 Grudnia 2022 Walą co chwile!1!! leci kostka za kostką z przerwami co 10 min petardy i rakiety rzadziej ale szok żadnego roku tyle nie walili w tym dniu.. podejrzewam że strzelane są fajerwerki z BIedronki Cytuj
Pjetrek 27 Opublikowano 29 Grudnia 2022 U mnie na wsi zawsze dobrze walili a w tym roku jakoś wyjątkowo cicho, w ciągu całego dnia słyszałem tylko kilka wystrzałów, w tym roku w ogóle nie czuć, że zbliża sie sylwek, wszystko przez te odstraszające ceny, oby zaczeli 30-stego walić bo lubie ten klimat dzień przed. Cytuj
Nowak 11 Opublikowano 29 Grudnia 2022 Od dobrego tygodnia słychać, ale tak od 2-3dni już widuję jak kostki lecą i coraz więcej petard słychać Cytuj
LucazFires 11 Opublikowano 29 Grudnia 2022 No u mnie kompletna cisza. Żadnej petardy lub efektu na niebie. Straganiarzy też nie wiele. Smutno trochę Cytuj
Arturo :) 14 Opublikowano 29 Grudnia 2022 Nie tak jak kiedyś, ale od czasu do czasu ktoś coś odpali Cytuj
mantis 433 Opublikowano 29 Grudnia 2022 W ogólnej ocenie jest spokojniej końcówką grudnia w tym roku niż lata temu. Pewnie późne, przesunięte rozpoczęcie sprzedaży w niektórych marketach zrobiło robotę. Dzisiaj tylko jedna kostka była słyszalna. Cytuj
Moloch 148 Opublikowano 29 Grudnia 2022 U mnie jest cisza. Od czasu do czasu tylko ktoś strzeli jakaś petardą. Ceny jednak zrobiły robotę i chyba ludzie po prostu oszczędzają na sylwestra. Cytuj
ArbTree 67 Opublikowano 29 Grudnia 2022 Oj słychać ja daje sobie na wstrzymanie i 31 pełny ogień ale od świąt juz słychać kostki i pojedyncze huki . Cytuj
ponczo12496 23 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Nie wiem co się dzieje, ale dookoła strzelają od kilku dni Jest moc pomimo inflacji. Cytuj
endriu123457 56 Opublikowano 30 Grudnia 2022 W Sosnowcu słyszałem kilka huków lecz na niebie nic nie widać teraz jest mega cisza słabo Cytuj
mantis 433 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Kulminacja była taka za oknem, że strzeliło łącznie więcej niż kilkanaście rzeczy w godzinach 18:30 - 20:00. Przez chwilę była moc o sile ćwierci sylwestra w podobnych godzinach, ale teraz cisza. Cytuj
LudwiczekR 28 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Mnie też już ssie A że do któregoś z zamówień dostałem paczkę (słabych według mnie) petard wild dog to z balkonu coś tam w okolicy 20tej odpaliłem ze dwie sztuki. I wczoraj i przed wczoraj też jakiś wild dog został wyrzucony. Nie przepadam za petardami, a trzeba tą paczkę gratisową jakoś zużyć. Żona i trójca dzieciaków strzelania doczekać się nie mogą, bo kochamy pirotechnikę. Cytuj
mantis 433 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Nic nie słyszałem i nic nie widziałem od początku grudnia, ale ważne, żeby w Wigilię coś było słychać, parę dni przed sylwkiem, no i oczywiście w samego sylwka. Zacznie się pewnie jak już piro będzie w marketach. Cytuj
Grvby 150 Opublikowano 11 Grudnia 2023 (edytowane) U mnie cisza jak makiem zasiał. W ciągu roku ludzie coś odpalali-jakieś urodziny czy coś. Za to sąsiad się mnie już pytał czy w tym roku też będę robił armagedon Edytowane 11 Grudnia 2023 przez Grvby Cytuj
Kamil911 119 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Coś tam się dzieje ale bardzo mało w zasadzie to prawie nic, na dniach wieczorami czasami słychać huk słabych petard typu piccolo wczoraj poleciała jakaś 16 stka 20mm u sąsiada z miernymi efektami a tak to bida. Cytuj
Moloch 148 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Codziennie ktoś odpala wyrzutnie więc się zaczyna dziać Cytuj
Sevento 16 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Ja mam od kwietnia tego roku niedaleko poligon wojskowy, więc czasami słuchać serie eksplozji Cytuj
Nowak 11 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Na przeciwko mojego bloku (jakieś 200m dalej) od tygodnia lecą wyrzutnie 20-25mm Cytuj
mantis 433 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Wreszcie ktoś odpalał pierwsze piro za oknem. Rzymski ogień z cracklingiem w locie i chyba jeszcze z pęknięciem cracklingowym na końcu lotu. Nawet mocny, różne kolory kul, chyba z 10 strzałów. Potem jakiś mniejszy rzymski ogień z biało-żółty światłem 10 strzałowy. Cytuj
Pjetrek 27 Opublikowano 28 Grudnia 2023 U mnie na wsi, zaczeli od dzisiaj, słyszałem 3 wyrzutnie i trochę słabych petard, a somsiad obok zabawia swoje dzieciaki rzymiakami. Dzisiaj poczułem klimat i zapach prochu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi