Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No u mnie jak ja nie dam sygnału do startu to chyba nikt nie strzeli

• Odpowiedzi 850
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

W końcu jakiś rozbłysk z oddali. Mam nadzieję że od jutra się zacznie latanie z okna do okna. Ludzie coraz mniej strzelają a coraz więcej chlają niestety 

Opublikowano

Coraz więcej słychać, coraz więcej widać ;) Przed godziną jakaś kostka leciała chyba 16s a tak to co jakiś czas petardki. Ludzie w marketach kupują fajerwerki. Swoją drogą zastanawiam się na co zwracają uwagę przy kupnie tacy laicy w tej dziedzinie. Na przykład czy zwracają uwagę na kaliber wyrzutni np a w to wątpię :)

Opublikowano

Słychać bez problemu szczególnie po dniu 28 grudnia od 18:00 aż do nawet 2:00 w nocy to się nazywa prawdziwa rządza fajerwerków ! :) Po prostu dzieje się czuć sylwestra bardzo wyraźnie nawet podczas spaceru po mieście czuć specyficzny zapach spalonego czarnego prochu jak nie petardy to rakiety jak nie rakiety to wyrzutnie i to takie nie byle jakie. ;)

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Odświeżam jeden z moich ulubionych tematów ^^ w sosnowcu w weekend było słychać 2 kosteczki + rakieta odpalane koło 23 nad jeziorkiem "hubertus"

Opublikowano

W sobotę u narzeczonej na wsi jakaś długa kostka poszła i wczoraj odziwo u mnie koło 22 chyba nawet dwie, tak więc mam nadzieję że to dobry znak na ten rok ☺️

Opublikowano

Jak sam nie strzele to nic nie słychać, nic bynajmniej w okolicy jak i w tygodniu.. jak na ten okres to bardzo kiepsko, w weekend jeszcze czasem słychać kostke ale to chyba z okazji urodzin niż bardziej pod klimat sylwestrowy.. :( Czekamy na piro w marketach to powinno się coś ruszyć.

Opublikowano

Od ostatniego postu nie wiele się ruszyło poleciała jedna lepsza kostka w bliskim sąsiedztwie :D a tak to cisza nic nawet emiterów czy też rakiet lipa po całości w tym roku tak źle jeszcze nie było czekamy dalej na rozwój sytuacji.. :(

Opublikowano

U mnie cisza niestety, ale w najbliższej miejscowości rozkładają pierwszy namiot z fajerwerkami to może ktoś coś kupi :D Zobaczymy co będzie po świętach.

Opublikowano

U mnie było dziś słychać jakąś fajną craclingową wyrzutnię no i trochę emiterków ale poza tym cisza jak nie wiem.

Opublikowano

Wczoraj ktoś kostke odpalał a tak to cisza

Opublikowano

U mnie czasem słychać jakiś huk, ale rakiety czy wyrzutnie to póki co cisza :)

Opublikowano

Co jakiś czas słychać pojedynczy huk petardy, ale każdego dnia kilka wyrzutni idzie kolorowych, niektóre całkiem blisko i widać efekty lub zarys efektu z oddali.

Opublikowano

Cisza.. jak odpalilem jednego screaming demon to usłyszałem  ,popie... człowiek,, no cóż:)

Opublikowano

Dają ostro :)ledwo pojawiły się fajerwerki w marketach i już wczoraj poleciało z conajmniej 10 kostek oraz jakieś pojedyńcze słabsze huki w oddali.. Strzelanie  trwało od godz 18 aż do północy cały czas było słychać strzały. 

Opublikowano

Pojawiło się piro w marketach, to ludzie powoli zaczynają strzelać. U mnie raz na jakiś czas słychać jakieś kostki w oddali.

Opublikowano

Od 28 grudnia to już idzie konkretnie, bo markety przeceniają, a straganiarze sprzedają. Jeden dzień po świętach, czyli 27 grudnia, to zwykle tylko plandeki i namioty, ale jeszcze nie ma rozłożonego towaru.

Wydaję mi się, że największa kumulacja strzelania 16:00-17:00, bo ludzie wtedy po pracy, po zakupach, albo po obiedzie.

Teraz poszła jakaś z efektem zbliżonym do Samum od Triplexa, tylko bardziej to wyglądało na kątówkę niż na układ "I". W locie ładne czerwone ogony. Ma ktoś pomysł co to może być?

Opublikowano

u mnie w święta było kilka wyrzutni ale wczoraj cicho tylko ja strzelałem... dzisiaj na razie też cicho ale do 22 jeszcze sporo czasu może się coś zmieni

Opublikowano

Powiem Wam, że w tym roku w Święta i przed Nimi nikt nie strzelał, ale teraz leci co kilkadziesiąt minut kostka. Klimat czuć jak za dawnych lat, tylko, że trochę później się zaczyna.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Obawiam się, że przez tegoroczne ceny piro w tym roku mało co zobaczymy i usłyszymy :( Inna sprawa, kiedyś fajerwerki były sprzedawane znacznie wcześniej, w ogólnodostępnej dla każdego biedrze przed Świętami przez co ludzie mieli wcześniej zrobione zapasy. 

Opublikowano

Pierwszy hałas u mnie zrobił wczoraj sąsiad. Tak to jest cisza...

Opublikowano

Ja mam otwartą paczkę pikolaków i atakuje już ogródek, czasem zdarzy się jakiś bączek ? Dopiero jak markety ruszą ze sprzedażą sąsiedzi zaczną coś odpalać.

Opublikowano

Od początku grudnia do teraz tylko parę wyrzutni strzeliło. To już chyba w listopadzie było lepiej.

Coś czuję, że jeszcze tej nocy zobaczę jakąś bateryjkę i z dnia na dzień, bliżej sylwka, zacznie się robić tylko coraz lepiej. Już wkrótce będzie słychać strzały : )

Opublikowano

Słyszałem jedna kostkę w weekend a tak to cisza