ponczo12496 23 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 WitamZakupiłem w tym roku wyrzutnie TXB475 Painting Sky. Pierwszy raz mam do czynienia z wyrzutniami kątowymi dlatego moje pytanie brzmi czy ją obłożyć, aby się nie przewróciła ? Czy jest dość ciężka i nie powinno być problemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ari001 0 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Radze Tobie obłożyć, rok temu sam obłożyłem cegłami JW59, a są podobne, oraz słyszałem o histori, która opowiada o tym jak kolesiowi przewróciła się wyrzutnia "Festival Day", także kątówki też na wszelki wypadek można obłożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cooli 4 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Jeszcze nigdy tak duża kostka mnie osobiście się nie przewróciła. Więc nie widzę takiego sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Poki 17 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Sugeruję mocowanie WSZYSTKICH wyrzutni do 49sh. Od 49sh wg. uznania. Zwłaszcza jeżeli wyrzutnia odpalana nie jest na twardym i poziomym podłożu. To nic nie kosztuje, a można zaoszczędzić wielu przykrych chwil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mpiwowski 182 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 Jeszcze nigdy tak duża kostka mnie osobiście się nie przewróciła. Więc nie widzę takiego sensu. Czy jak tobie się nie przewróciła to znaczy, że nie trzeba obkładać? Bo takie tu zauważyłem rozumowanie. 25sh 30mm to jest mała kostka. Duża to są 49sh w układzie I lub 100sh jakiekolwiek.Z takiego faktu, że jest to kątówka (strzela po 5 na raz, przez co siła wyrzutu przy krawędzi jest bardzo duża). I ma 25 strzałów, przez co masa nie powala. Nie obkładanie jej graniczyło by z głupotą, ponieważ istnieje nie mała szansa, żeby się wywróciła. Dodatkowo wysokość baterii jest podobna do szerokości lub jest nawet większa, więc tak położony środek ciężkości dodatkowo sprzyja przewracaniu.Warto też zwrócić uwagę co by się stało gdyby jakiś pocisk wywalił w baterii, kraczę trochę ale chyba nie muszę mówić jakie byłyby skutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Cooli 4 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 MPI swoją wypowiedzią sugerujesz, że to że nie obkładam kostek to znaczy że jestem głupi?. Napisałem że nigdy nie obkładam i się nie przewracają i nie widzę sensu wozić ze sobą coś do obkładania tych kostek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
ponczo12496 23
Witam
Zakupiłem w tym roku wyrzutnie TXB475 Painting Sky. Pierwszy raz mam do czynienia z wyrzutniami kątowymi dlatego moje pytanie brzmi czy ją obłożyć, aby się nie przewróciła ? Czy jest dość ciężka i nie powinno być problemu ?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi