Skocz do zawartości
  • 0

Mocować czy nie?

Pytanie

Opublikowano

Witam! Jak pewnie wiecie jestem posiadaczem txb506 i paru innych kostek. Wyrzutnie zazwyczaj montuje na palecie kątownikami ale z racji rozmiaru i wagi txb506 nasuwa się pytanie. Czy tak dużą i ciężką (15kg) kostkę jak TXB506 czy JW418 muszę przymocowywać bądź obkładać cegłami? Czy istnieje ryzyko przewrócenia, czy przy tej wadze i wielkości raczej nie?

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Nie sądzę by tak duża kostka jaką jest TXB506 miała zamiar się przewrócić. Ja bym ją niczym nie mocował ;)

• 0
Opublikowano

Ja bym jednak zamocował,szkoda by było jak by się przewróciła,i byś miał wielkie problemy jak by kogoś w trafiło.

• 0
Opublikowano

nie miałem nigdy 100shot ale mogę się założyć, że się nie przewróci zbyt duża jest. Jak ją na równym podłożu postawisz to ja mówię, że się nie przewróci !!

• 0
Opublikowano

Obie wyrzutnie są szersze i dłuższe niż wyższe, dlatego nie istnieje możliwość jej przewrócenia się. W grę wchodzi tylko wada konstrukcyjna, czyli wybuch pocisku w rurze co mogłoby spowodować rozlecenie się danej kostki, ale na to już cegły nie pomogą.

• 0
Opublikowano

Wiem, że w jeszcze jednym temacie chciałeś się popisać kostką txb506. Ale pytanie ma taki sens ja zapytanie się czy mocować samochód na noc linami na parkingu, żeby się nie przewrócił...

fps

• 0
Opublikowano

obstaw je paletami z kostką brukową (pełną) i będzie ok lub zasyp kubikiem żwiru :)

• 0
Opublikowano

Fps, przestań być złośliwy ciągle złośliwy. Pytam, bo nie nie mam doświadczenia i nie wiem jaka jest siła podczas strzelania tyloma pociskami na raz, boje się czy np. przy przedostatnim rzędzie (kiedy kostka będzie już sporo lżejsza) nie przewróci się.

• 0
Opublikowano

Możesz śmiało strzelać - zwrot siły działającej przy wylocie pocisku jest skierowany do dołu, a nie w bok, dlatego kostka co najwyżej będzie tylko bardziej dociśnięta do podłoża.

• 0
Opublikowano

Nie ma sensu obstawiać. Poza tym kostka nie zrobi się dużo lżejsza niż przed odpaleniem (wiem po JW4002) więc nie ma szans żeby się przewróciła. :P

• 0
Opublikowano

Jeśli chodzi o wagę, to teoretycznie z ok. 15-17 kg wagi przeciętnej 100 strzałówki 30 mm powinno się zrobić 15-13 kg, bo ubywają tylko zatyczki i proch, którego może być max. 2000 gramów w produktach NWP.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...