Kacperkiewicz 0 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Siema ja z kolejnym pytaniem dotyczącym strzelania Teraz w lesie. Czy mogę odpalać petardy picollo tak 4fun w lesie ? Jak by mnie leśniczy złapał dostał bym mandat ? Prosze o opinie na ten temat i odpowiedzi
fifa127 1 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Mi się zdaje że tak, zależy jaki to las ja mieszkam w niedużym mieście i las nie jest ogromny i nie żyją tam zwierzęta oprócz ptaków i wiwiórek (jak jechałem rowerem to wyskoczyła mi sarna , ale to był tylko jeden taki przypadek) Ja tam sobie w tym "lesie" strzelam i nic , oprócz drących japsko starych babek...
Filip 5 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Jasne że mandat możesz dostać to jest las, i jeśli są tam zwierzęta to nawet surowy mandat
Kacperkiewicz 0 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2011 Już sam nie wiem ... Prosze o wiecej odpowiedzi Jeden mówi tak drugi nie hmm:p
a3z4 1 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Możesz dostać mandat. Fajerwerkami możesz strzelać tylko na prywatnym terenie (oczywiście oprócz sylwestra), a las publiczny do takiego nie należy.
Poki 17 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Mandat możesz dostać, ponieważ jest to las. Płoszysz zwierzyne, niszczysz runo leśne. Pozatym, a może przede wszystkim istnieje realne zagrożenie zapruszenia ognia oraz śmiecisz.
FireGorek1 2 Opublikowano 25 Grudnia 2011 z pewnością możesz mandat dostać.argumenty:-płoszenie zwierzyny -zagrożenie pożaremno i oczywiście zakaz strzelania.
JacuQM 122 Opublikowano 8 Października 2013 Argumentów na mandat jest wiele, natomiast jeżeli strzelasz w lesie huk się bardziej rozchodzi. Polecam to jak masz np jakieś lepsze petardy typu FP3 stare albo La bomba. Genialny bass, spokój i atmosfera. Natura xd JacuQM
Tensor- 0 Opublikowano 9 Października 2013 Argumentów na mandat jest wiele, natomiast jeżeli strzelasz w lesie huk się bardziej rozchodzi. Polecam to jak masz np jakieś lepsze petardy typu FP3 stare albo La bomba. Genialny bass, spokój i atmosfera. Natura xd JacuQM Prowadzisz wykopaliska archeologiczne?
ArbTree 67 Opublikowano 9 Października 2013 Siema ja z kolejnym pytaniem dotyczącym strzelania :P/> Teraz w lesie. Czy mogę odpalać petardy picollo tak 4fun w lesie ? Jak by mnie leśniczy złapał dostał bym mandat ? Prosze o opinie na ten temat i odpowiedzi :)/> po 1 leśniczy nic by Ci nie zrobił bo oni nie patrolują lasu,tym zajmuje sie Straż Leśna, a tak swoją drogą jak by cie dorwali to się zaczyna od 500 + a kończy sprawa w sądzie Pozdrawiam
PyroMagik 0 Opublikowano 9 Października 2013 Prowadzisz wykopaliska archeologiczne? Jedno pytanie. Na jakiej podstawie sądzisz że kolega prowadzi wykopaliska archeologiczne?
mpiwowski 182 Opublikowano 9 Października 2013 Ludzie, ale wy głupie pytania tutaj zadajecie. To, że mandat można dostać to chyba oczywiste? Czemu nikt was tego jeszcze nia nauczył? Wszystko co ma choć najmniejszą styczność z ogniem, a picolaci to też ogień i ładunek wybuchowy. Nie wolno odoalać w lesie i nie ważne jaka jest pora roku. :)/>/> A tak ogólnie podsumowując - hałasujesz - śmiecisz - narażasz las na stycznośc z ogniem. Temat zamykam, bo jeszcze większe głupoty z tego wynikną.
Rekomendowane odpowiedzi