pazzgda 0 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Słyszałem ze rura z możdzierza z biedronki po paru szelkach odpada od podstawy ? To prawda ? Cytuj
0 Poki 17 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Każda tuba może odpaść od podstawki. Wtedy wystarczy dokleić ją taśmą, lub obkopać w ziemi. Koniecznie z podstawką. Rok temu miałem tak z TXB546, ale utwardziłem śniegiem i pociski wylatywały normalnie. Cytuj
0 TheGospodarz 1 Opublikowano 30 Grudnia 2011 to jest normalne ale ja osobićie nie miałem takiego przypadku a strzelałem szelkami które dodatkowo pastowałem żeby miały mniej luzu w moździerzu przez co wyrzej wylatywały i miały lepszy rozprysk więc się nie martw dziś strzelałem rurą z przed 2 lat i dalej działa Cytuj
0 pazzgda 0 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2011 A jak go obłoże cegłami to się szybciej nie urwie ? Cytuj
0 ambitnypirosympatyk 2 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgadza się. Parę lat temu byłem w posiadaniu owego moździerza z Biedronki i podstawka uległa połamaniu. Najprawdopodobniej wskutek działania dużej temperatury w tubie przy wystrzeleniu pocisku. Cytuj
0 Poki 17 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Sądze, ze jest to spowodowane siłą nacisku, skierowaną w stronę podstawki podczas wyrzutu pocisku z tuby. Cytuj
Pytanie
pazzgda 0
Słyszałem ze rura z możdzierza z biedronki po paru szelkach odpada od podstawy ? To prawda ?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi