suugal33 0 Opublikowano 1 Stycznia 2012 mpiwowski, bardzo ładny pokaz. Widać że miałeś dobrą pogodę. U mnie była taka mgła, że gdy puszczałem rakiety to nie widziałem ich efektu. Zaś wyrzutnie było ledwo widać. Cytuj
Shaggyz 1 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Tak jak napisałem na YouTube , świetny pokaz .Egzotyczny początek , atomowy finał :)D Cytuj
Misiek4242 1 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Świetny finał W ogóle cały pokaz jak zawsze super.Będzie jakiś filmik z przygotowań ? Cytuj
fpshooter 12 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Gdyby nie ścisły finał to pokaz bardzo przeciętny. Takie sobie odpalanie pojedynczych wyrzutni. Natomiast sekwencja finałowa z wykorzystaniem doskonałych jednorzędówek i kulek (w tym salutów), zasługuje na wyróżnienie. Myślę, że szansę przebić ten finał ma tylko firawerkoman. Bardzo dobry patent zrobiłeś z jw1020, tak jak się robi na profesjonalnych pokazach. Mogło być lepiej, ale za te pieniądze nie ma co cudów wymagać fps Cytuj
mpiwowski 182 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2012 No cóż, nie wiem co można wymyślić ciekawego w tej cenie z samych kostek. Łączenia? To szybko się pokaz skończy. Same małe i nawalanka? To znowu mało będzie 30mm. Mam nadzieję że uda mi się to poprawić za rok bo dojdą nowe systemy i jeszcze lepsze sekwencje będą a także większa ilość 30mm. 30mm to jednak 30mm Cytuj
KrychFire 109 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Bardzo fajny pokaz dużo ładnych kostek a nie wspomnie finał 10/10 Cytuj
9ogonuf 1 Opublikowano 1 Stycznia 2012 jak za te pieniądze to b. ładna robota i ten finał !! piękne Cytuj
capensis 12 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgadzam się z opinią fps'a, finał cudo, wgniata w ziemie, natomiast sam pokaz przeciętny, NIE POKAZAŁEŚ SWOJEJ KLASY tak jak zawsze to robiłeś. Cytuj
mpiwowski 182 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgadzam się z opinią fps'a, finał cudo, wgniata w ziemie, natomiast sam pokaz przeciętny, NIE POKAZAŁEŚ SWOJEJ KLASY tak jak zawsze to robiłeś. LOL, wydaje mi sie że pokazałem w finale gdzie poszła tam 1/3 budżetu. Zrób podobny za 1,5k z czasem nie 2min. tylko 5min. Chyba chodzi o to żeby podziwiać efekty a nie żeby oglądać dym ze zbyt dużej ilości ładunków w krótkim czasie. Mądrala taką samą częstotliwość mieliśmy, przy podobnym budżecie (ty miałeś 500zł więcej w fire), do 2/3 długości pokazu. a dalej co do finałów to jest taka różnica że mój trwa dodatkowe 3 min a twój tylko 1 przez co wydaje się że miałeś więcej.Nie chodzi o to, żeby w 1min. przepieprzyć cały pokaz i poczuć nawalankę Cytuj
capensis 12 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Nie mówie że mój pokaz lepszy , i w ogóle mnie do siebie nie porównuj , jednak, ,,mpiwowski " to zawsze z pokazami był ,,guru" i klasa sama w sobie, a wg mnie (poza finałem) to był jeden z Twoich najgorszych pokazów . Odnośnie czasu trwania mojego pokazu, to takie było zamierzenie , miał trwać 2-3 minuty i tak też było.Poza tym wolę krócej podziwiać efekty które są bardziej spektakularne (jak np santa cruz) niż dłużej, ale ,,zwyklaki " (jak np. styx)Co z tego że pokaz trwa 5 minut, jak nie wgniata w ziemie? (poza finałem)No i dla mnie, te kongo (czy co to tam było) i motylki na początku to był cios poniżej pasa, wstęp a'la biedronka. Do zwykłych userów bym sie nie przyczepił , ale mówie, to już nie Twoja półka. Cytuj
mpiwowski 182 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2012 Nie mówie że mój pokaz lepszy , i w ogóle mnie do siebie nie porównuj , jednak, ,,mpiwowski " to zawsze z pokazami był ,,guru" i klasa sama w sobie, a wg mnie (poza finałem) to był jeden z Twoich najgorszych pokazów . Odnośnie czasu trwania mojego pokazu, to takie było zamierzenie , miał trwać 2-3 minuty i tak też było. W ogóle nie oceniasz obiektywnie, tylko oczekujesz cudów z małego budżetu. Coś ty myślał że będzie tak jak w poprzednim przy budżecie 1,5k? To jest 2,5 raza mniej niż wtedy.PS: Krócej podziwiać efekty ale za to lepsze? Wtedy to nie pokaz. Co do ma być gdy coś trwa np. 1 min. i lecą cztery 100sh. To żaden pokaz tylko zestawik na północ. PS2: No i dla mnie, te kongo (czy co to tam było) i motylki na początku to był cios poniżej pasa, wstęp a'la biedronka. Do zwykłych userów bym sie nie przyczepił , ale mówie, to już nie Twoja półka. Lepsze to niz np. nic w twoim wykonaniu. Poza tym jak jesteś taki mądry to zaproponuj coś innego. Odnoszę takie wrażenie, że nie masz pojęcia co mówisz. A twoje teksty nijak się mają do rzeczywistości. Cytuj
capensis 12 Opublikowano 1 Stycznia 2012 fpsowi też sie nie podobało, także to nie tylko moje zdanie, ja przedstawiłem MOJĄ SUBIEKTYWNĄ opinię, ma prawo mi się chyba nie podobać , prawda? Ja też nie każe Ci chwalić mojego pokazu, każdy ma inny gust. W mój gust nie trafiłeś Cytuj
mpiwowski 182 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2012 fpsowi też sie nie podobało, także to nie tylko moje zdanie, ja przedstawiłem MOJĄ SUBIEKTYWNĄ opinię, ma prawo mi się chyba nie podobać , prawda? Ja też nie każe Ci chwalić mojego pokazu, każdy ma inny gust. W mój gust nie trafiłeś fps powiedział że przeciętny a nie że mu się nie podobało. I ma racje bo przy tym budżecie musiałbym skrócić pokaz o połowę by wyszła znowu nawalanka.I tutaj cytuje też post. nr9: http://www.forumfajerwerki.pl/topic/9242-filmy-i-zdjecia-pokaz-sylwestrowy-20112012-inne/page__view__findpost__p__87255 Cytuj
capensis 12 Opublikowano 1 Stycznia 2012 I nawalanka niestety byłaby bardziej efektowna, musisz się pogodzić z Tym , że nie zawsze Twój pokaz będzie najlepszy, podejrzewam że w tym roku wygra firawerkoman albo veli Cytuj
mpiwowski 182 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2012 I nawalanka niestety byłaby bardziej efektowna No jasne nie ma to jak oglądanie dymu przez który nie widać nic !!Przerabiałem to ostatnio i teraz jeszcze bardziej się ludziom podobało. Cytuj
capensis 12 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Jakoś u mnie dym efektów nie zasłaniał PS2:CytatNo i dla mnie, te kongo (czy co to tam było) i motylki na początku to był cios poniżej pasa, wstęp a'la biedronka. Do zwykłych userów bym sie nie przyczepił , ale mówie, to już nie Twoja półka.Lepsze to niz np. nic w twoim wykonaniu. Poza tym jak jesteś taki mądry to zaproponuj coś innego. Miałbym więcej kanałów, to bym zaproponował Cytuj
mpiwowski 182 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2012 Jakoś u mnie dym efektów nie zasłaniał Bo odpalałeś sobie tylko parę dużych kostek a nie robiłeś nawalankę. Poza tym mogłeś mieć inne warunki pogodowe i mieć też farta. Cytuj
SyneQ 3 Opublikowano 1 Stycznia 2012 Brawo mpi widac ze znasz sie na rzeczy A te motylki na poczatku to biedronki? Cytuj
mpiwowski 182 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2012 Brawo mpi widac ze znasz sie na rzeczy A te motylki na poczatku to biedronki? duże kamikadze Cytuj
przemo312132 14 Opublikowano 1 Stycznia 2012 a ta wyrzutnia w ostatnich minutach przed jw1000 to co to jest ? Cytuj
mpiwowski 182 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2012 Dodałem w pierwszym poście zdjęcia z pokazu. a ta wyrzutnia w ostatnich minutach przed jw1000 to co to jest ? 3x pluton z jorga Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi