Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Data – 08.01.2012
Okazja – Światełko do nieba z okazji 20 finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy
Miejsce - Warszawa- Pałac Kultury i Nauki
Godzina – 20:00
Wykonawca - Goldregen
Długość pokazu – 6 minut
Zdjęcia ze strefy odpalania - http://imageshack.us/g/580/fw1.png/
Komentarz - "Pewnie był ładny" jest dobrym podsumowaniem... Dym zasłonił większość efektów już po pierwszych salwach.

Opublikowano
  W dniu 8.01.2012 o 22:02, firawerkoman napisał(a):

Jaki pokaz?! Ja tam nic nie widziałem...

No niestety to chyba najbardziej trafny komentarz do wczorajszego światełka...

Dym wszystko zepsuł. Po pierwszej minucie pokazu widoczność była już kiepska a z każdą sekundą stawała się coraz gorsza. Bomb w zasadzie nie było widać w ogóle. Swój wzrok skupiłem jedynie na dole pokazu, bo wachlarze, miny, komety itp. z trudem ale dało się ujrzeć. Nie ukrywam, że podobał mi się wstęp pokazu. Spore wrażenie zrobiła na mnie gra wachlarzy i min. JW1020 oczywiście zaprezentowały się zjawiskowo. Byłem bardzo ciekawy jak w pokazie wyjdzie niecodzienne ułożenie wachlarzy JW1021, które skierowane były nie pionowo lecz pod kątem w stronę publiczności. Stojąc centralnie naprzeciwko PKiN niestety nie było widać tego ułożenia. Jednak przeglądając filmy z pokazu ludzi stojących z boku, wyglądało to nieźle. Mimo beznadziejnej widoczności nie dało się nie zauważyć i przede wszystkim nie usłyszeć TXB874, w takim natężeniu wypadły świetnie. Na uwagę zasługuje też sekwencja z "wędrującymi" po Pałacu minami. Już będąc w strefie zwróciliśmy na te miny uwagę, i tak jak się spodziewaliśmy, wyszło nawet fajnie. To w zasadzie tyle co mogę o pokazie napisać, bo tak jak wspominałem, więcej było nie widać niż widać. Szkoda, bo zapowiadało się naprawdę ładnie.

Na pocieszenie zostały zdjęcia ze strefy:

dsc08244l.jpg

dsc08299k.jpg

dsc08260t.jpg

więcej zdjęć: https://picasaweb.google.com/bartosz.wwa/XXFinaWOSPPrzygotowaniaDoPokazu?authuser=0&feat=directlink
Opublikowano

GR padł ofiarą swojego stylu strzelania. Brokat i długo opadające efekty generują znacznie więcej dymu niż chociażby peonie. Z resztą taki efekt był do przewidzenia. Cóż może to zmusi gości z GR do refleksji i zmiany stylu strzelania...

fps

Opublikowano

Nie wiem czy to jest przypadek ale chyba nie :) Starsi pirotechnicy w polsce są fanami efektów brokatowych.Tak samo jak Gold tak samo Mizet, na każdym pokazie dominuje brokat.CZym to może byś spowodowane ? hm może ceną bombek?
Co do pokazu w wawie to mimo, że było pełno brokatu to chętnie bym zobaczył taki pokaz.W takich miastach jak kalisz ma się szansę zobaczyć góra 50 bombek niestety...

• 5 miesięcy temu...