Skocz do zawartości

JW47 Super Artillery (Jorge)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

OMG pomozcie bo ja juz sie pomieszalem :( Jw47 to jest mozdzierz MAGNUM z jorge czy to jakas inna?? a ta z biedronki jaki ma symbol?? pomozcie prosze bo chce kupic magnum i nie wiem czy to ma taki efekt jak te na filmikkach czy inny?? Jaki magnum ma kaliber 1,5" czy 2,0"??
///EDIT: Aha sorki magnum to jw24 :P ma ktos jej filmik? jaki ma kaliber ?

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ten z biedronki ma symbol JW86.Ten jw47 to porostu Super Artillery i ma chyba 1,5''

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
a tutaj film z użyciem wielu szelek tego moździerza. Film wykonany przez Felixa

:arrow: http://pl.youtube.com/watch?v=m48XPSmT3cY

Sry za offtop , ale filmy są mojego autorstwa , moździeż mój , a bawiła się nim ekipa z Kazimierza :grin: , a film znajduje sie na kącie Felixa :arrow:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja także polecam moździerz "Super Artillery" którą miałem już na dwóch sylwestrach jak zwykle nie zawodne efekty lepsze od nie których dużych rakiet.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Kupuje ten moździerz od 4 lat i uważam, że jest najlepszy w swojej klasie. Wolę go niż jw86 z biedronki i jest on nawet tańszy. Kto go kupi z pewnością nie bedzie żałował. :evil: :evil: :twisted: :twisted:

Opublikowano
Kupuje ten moździerz od 4 lat i uważam, że jest najlepszy w swojej klasie. Wolę go niż jw86 z biedronki i jest on nawet tańszy. Kto go kupi z pewnością nie bedzie żałował. :evil: :evil: :twisted: :twisted:

Ten z biedry to jest to samo , ale różnice istnieje w cenie...
Opublikowano

wydaje mi się ze JW47 ma przy rozprysku gwiazdki bliżej siebie a ten z biedronki ma większy rozprysk i gorzej to wygląda... polecam każdemu co kupuje malutki stuff tak jak ja :roll:

Opublikowano

Bardzo ładne, mam nadzieje, że tenz biedronki będzie miał zmienony efekt w tym roku, bo tamten mi się przejadł.

Opublikowano

racze będzie taki sam ;/

Opublikowano

Nie bądź taki pewny, oto dowód:
porwnaniemozdzierzyqm4.jpg

Oba zdjęcia (klatki z filmu) są wyciętę przezemnie i są z innego roku, zresztą jest podpisane.

sry za offtopic

Opublikowano
Bardzo ładne, mam nadzieje, że tenz biedronki będzie miał zmienony efekt w tym roku, bo tamten mi się przejadł.

Hm, efekt powinien być taki sam jak w JW47 Super Artillery - też kolorowe peonie. Raczej nie sądzę, by zmienił się efekt, bo nawet nie ma na co innego... takie peonie to standard w tych moździerzach odkąd są :smile:

Edit:
Jeśli chodzi o to zdjęcie... wszystkie czynniki są z tym związane - akurat mógł być inny wiatr, gwiazdki z ładunku bardziej rozsiało, albo inaczej kamera / aparat to uchwycił - takie porównanie akurat nie jest dobre ;)
Opublikowano

niech wam będzie ale jeśli zmieni to na gorsze

Opublikowano

wczoraj odpaliłem 2 szelki z super Altilery ;] efekt super !! ale po wybuchu rura od moździerza śmierdzi jak zbuczałe jaja albo jeszcze gorzej xD rure trzymam w piwnicy bo pokoj to by mi prześmiardł xD tez tak macie ?

Opublikowano
wczoraj odpaliłem 2 szelki z super Altilery ;] efekt super !! ale po wybuchu rura od moździerza śmierdzi jak zbuczałe jaja albo jeszcze gorzej xD rure trzymam w piwnicy bo pokoj to by mi prześmiardł xD tez tak macie ?

Zawsze tak jest, dlatego jak mam coś odpalić to biore rakietke albo jakąś małą wyrzutnię, moździerzem strzelam tylko w sylwestra, bo taki zapach nie jest za przyjemny
  • 1 rok później...
Opublikowano

Kolejny film jednego z ładunków tego moździerza:

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Odpaliłem zieloną kule efekt piękny, wydaje mi się że polepszony został ten moździerz okaże się to przy następnych szelkach :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?v=QrQtT1fRRjE

Na żywo efekty tego moździerza prezentują się dobrze. Przebijają moździerz TXB546 z firmy TripleX, no może po za efektem brocade crown z TXB 546,

Oto porównanie:

Tutaj akurat szelki z kiepskim efektem JW47 (moździerz środkowy):

JW47 zawsze był ustawiony w środku, wybuchał zazwyczaj na końcu, wszystko jest napisane w opisie filmu.

Pozdrawiam.

Zapraszam do zgłębienia wiedzy pirotechnicznej żeby nie robić błędów w stylu brocate lub tripleks :blush:
Opublikowano

obejrzyjcie jeszcze inne filmiki na moim kanale
  • 1 rok później...
Opublikowano

Przed chwilą strzeliłem jedną szelke z moździerza JW47 - czerwona :