IgorGorys 0 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Poda ktoś co będzie potrzebne do zrobienia systemu z aktualnych ofert? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flop 2 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Witam ZK1959. Niestety, osoba, która miała przepisać firststep pod Linuksa, w końcu nie dała rady. Dlatego ucieszyłem się, że przepisujesz pyrobox dla Raspberry Pi. Chcę zapytać, czy wersja KNK1301 współpracuje z przekaźnikiem z programem pyrobox? Mam zamiar zbudować kolejny KNK1301 w wersji z MOSFETEM. Może zbuduję wersję bez sterowania palnikiem, ta wersja działa również z programem pyrobox, czy też trzeba budować wersję ze sterowaniem palnikiem? proszę powiedz mi więcej o pyroboxie na ra rspberry pi. czy będzie można sterować programem za pomocą przycisków podłączonych do maliny? na przykład przycisk fire, armed .... dziękuję. dobrý den ZK1959. Bohužel člověk, který měl přepsat firststep pro linux si s tím nakonec neporadil. Proto mě potěšilo, že přepisujete pyrobox pro Raspberry Pi. Chci se zeptat, funguje KNK1301 ve verzi s relé s programem pyrobox? Chystám se stavět další KNK1301 ve verzi s MOSFET. Možná postavím verzi bez kontroly palníků spolupracuje tato verze také s programem pyrobox nebo je nutné postavit verzi s kontrolou palníků? povězte prosím víc o programu pyrobox na ra rspberry pi. bude možnost ovládat program tlačítkama připojenýma k raspberry? například tlačítko fire, armed.... děkuji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zk1959 60 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Piszę, w wolnych chwilach, wersję programu Pyrobox na Linuksa dla zwykłych PC. Nie będzie to przeniesiony program, ale jego nowa wersja, z nowymi założeniami, a one wynikają z planowanej adaptacji programu na Raspberry Pi, tak więc: - obsługa programu będzie uproszczona do minimum, ma się on uruchamiać przy starcie systemu, automatycznie ładować skrypt i plik audio, oraz włączać wszystkie zadeklarowane ustawienia, - interface programu będzie dostosowany do obsługi poprzez ekran dotykowy 7 cali, a najważniejsze jego elementy, o ile się uda, będzie można klikać nawet palcem, - na RPi będzie można obsługiwać program także poprzez przyciski na pulpicie np. safe/arm, fire, panic, oraz co istotne przyciskiem uruchamiać i zamykać system na RPi. Na razie, na Linuksie, po drobnych problemach wynikających z dużych różnic w systemach, wszystko działa poprawnie, a nawet zaskakująco dobrze i szybko. Program pracuje z tymi samymi konwerterami USB/RS485 co pod Windowsem. Dodatkowo poprzez specjalny konwerter USB firmy Enttec obsługuje równolegle DMX512, a więc będzie można sterować z jednego skryptu także urządzeniami pracującymi na DMX. Przy okazji, aby ostatecznie rozwiązać problem współpracy z KNK1301, dodałem do programu nową tzw. funkcję specjalną. Teraz wystarczy w skrypcie, w polu "cmd/txt" wpisać rozkaz "1301" i program wyśle dane w formacie akceptowanym przez knk1301. I jeszcze jedna nowość - rejestracja wszystkich istotnych zdarzeń w programie w pliku, który będzie można przejrzeć w dowolnym czasie. Koniec z gadaniem, że coś nie działało i dlatego nie wyszło 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zk1959 60 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 kilka zrzutów z aktualnej kompilacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flop 2 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Godzinę temu, zk1959 napisał: Piszę, w wolnych chwilach, wersję programu Pyrobox na Linuksa dla zwykłych PC. Nie będzie to przeniesiony program, ale jego nowa wersja, z nowymi założeniami, a te założenia wynikają z planowanej adaptacji programu na Raspberry Pi, tak więc: - obsługa programu będzie uproszczona do minimum, ma się on uruchamiać przy starcie systemu, automatycznie ładować skrypt i plik audio, oraz włączać wszystkie zadeklarowane ustawienia, - interface programu będzie dostosowany do obsługi poprzez ekran dotykowy 7 cali, a najważniejsze jego elementy, o ile się uda, będzie można klikać nawet palcem, - na RPi będzie można obsługiwać program także poprzez przyciski na pulpicie np. safe/arm, fire, panic, oraz co istotne przyciskiem uruchamiać i zamykać system na RPi. Na razie, na Linuksie, po drobnych problemach wynikających z dużych różnic w systemach, wszystko działa poprawnie, a nawet zaskakująco dobrze i szybko. Program pracuje z tymi samymi konwerterami USB/RS485 co pod Windowsem. Dodatkowo poprzez specjalny konwerter USB firmy Enttec obsługuje równolegle DMX512, a więc będzie można sterować z jednego skryptu także urządzeniami pracującymi na DMX. Przy okazji, aby ostatecznie rozwiązać problem współpracy z KNK1301, dodałem do programu nową tzw. funkcję specjalną. Teraz wystarczy w skrypcie, w polu "cmd/txt" wpisać rozkaz "1301" i program wyśle dane w formacie akceptowanym przez knk1301. I jeszcze jedna nowość - rejestracja wszystkich istotnych zdarzeń w programie w pliku, który będzie można przejrzeć w dowolnym czasie. Koniec z gadaniem, że coś nie działało i dlatego nie wyszło to świetna wiadomość - więc będzie kompatybilny ze wszystkimi wersjami KNK1301? z funkcją testu palnika i bez? Czy będzie w stanie uruchomić odtwarzacz muzyki zainstalowany na innym komputerze? i czy przyciski będą tylko na pulpicie, czy też będą prawdziwe przyciski sprzętowe? Przyszło mi do głowy, że nie byłoby przypadkowego odpalenia fajerwerków, gdyby np. Kropla wody kapała na wyświetlacz przy złej pogodzie. to je skvělá zpráva - takže to bude kompatibilní se všemi verzemi KNK1301? s funkcí testování palníku i bez ní? Bude to umět spouštět přehrávač muziky nainstalovaný na jiném počítači? a tlačítka budou pouze na ploše počítače nebo budou i reálná hardwarová tlačítka? Napadlo mě totiž aby náhodou nedošlo k nechtěnému odpálení ohňostroje, když by například na display kápla kapka vody při špatném počasí. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zk1959 60 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2020 Aż tak pięknie to nie będzie. Program będzie obsługiwał podstawowy rozkaz FC czyli "fire cue", ale testów robić nie będzie bo każdy z tych systemów ma swoją specyficzną procedurę testowania. Playera, a nawet dwa odpali, także rezerwowego Mastera. Tutaj rozkazy są zgodne w obu systemach. Przyciski będą "prawdziwe", sprzętowe. Spójrz na zakładkę "Stepper". Radiogroup "Hardware" odpowiadać będzie stacyjka "Safe/Armed", checkbox "Lock" - przycisk "Fire L" (lewy), przyciskowi "Start" - przycisk "Fire R" (prawy), a przyciskowi "Pause" (wyskakuje na ekran po starcie) - przycisk "Panic". Plus trzy diody LED: "Hardware" - sygnalizująca że przyciski sprzętowe są aktywne, oraz standardowe "Armed" i "Heartbeat". Sprzętowe przyciski będą aktywne dopiero po podaniu hasła do programu. Bez hasła można testować sieć i sprzęt. Co do ekranu i deszczu. Dedykowany wyświetlacz dla RPi ma 7 cali, jest pojemnościowy i niestety będzie reagował na wodę. Lepszy byłby wyświetlacz rezystancyjny bo deszcz go nie wzbudzi ale na razie znalazłem max 5 cali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flop 2 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 W dniu 13.11.2020 o 16:03, zk1959 napisał: Aż tak pięknie to nie będzie. Program będzie obsługiwał podstawowy rozkaz FC czyli "fire cue", ale testów robić nie będzie bo każdy z tych systemów ma swoją specyficzną procedurę testowania. Playera, a nawet dwa odpali, także rezerwowego Mastera. Tutaj rozkazy są zgodne w obu systemach. Przyciski będą "prawdziwe", sprzętowe. Spójrz na zakładkę "Stepper". Radiogroup "Hardware" odpowiadać będzie stacyjka "Safe/Armed", checkbox "Lock" - przycisk "Fire L" (lewy), przyciskowi "Start" - przycisk "Fire R" (prawy), a przyciskowi "Pause" (wyskakuje na ekran po starcie) - przycisk "Panic". Plus trzy diody LED: "Hardware" - sygnalizująca że przyciski sprzętowe są aktywne, oraz standardowe "Armed" i "Heartbeat". Sprzętowe przyciski będą aktywne dopiero po podaniu hasła do programu. Bez hasła można testować sieć i sprzęt. Co do ekranu i deszczu. Dedykowany wyświetlacz dla RPi ma 7 cali, jest pojemnościowy i niestety będzie reagował na wodę. Lepszy byłby wyświetlacz rezystancyjny bo deszcz go nie wzbudzi ale na razie znalazłem max 5 cali. Witam ZK1959. jak tworzysz program dla Raspberry Pi? Dziękuję Ci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zk1959 60 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 nie bardzo rozumiem pytanie ale ... piszę w oparciu o: VirtualBox 6.1.12 r139181 Ubuntu 20.10 64bit Lazarus 2.0.10 64bit / FPC 3.2.0 czyli piszę program na Linux a po jego ukończeniu, prawdopodobnie w lutym, przekonwertuję go na Windows i udostępnię free na forum obie wersje (Linux, Windows) kolejny etap to konwersja programu na Raspberry Pi i budowa funkcjonalnego prototypu oraz jego testy może wyrobię się z tym do lata po opracowaniu dokumentacji projekt trafi na forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flop 2 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2021 Godzinę temu, zk1959 napisał: nie bardzo rozumiem pytanie ale ... piszę w oparciu o: VirtualBox 6.1.12 r139181 Ubuntu 20.10 64bit Lazarus 2.0.10 64bit / FPC 3.2.0 czyli piszę program na Linux a po jego ukończeniu, prawdopodobnie w lutym, przekonwertuję go na Windows i udostępnię free na forum obie wersje (Linux, Windows) kolejny etap to konwersja programu na Raspberry Pi i budowa funkcjonalnego prototypu oraz jego testy może wyrobię się z tym do lata po opracowaniu dokumentacji projekt trafi na forum przepraszam za złe tłumaczenie. Zastanawiałem się, jak postępowałeś z rozwojem programu Raspberry PI. Obecnie pracuję nad knk1301 w wersji mosfet i nie mogę się doczekać stworzenia kontroli z rabsberry pi. Kiedy skończę knk1301 dodam kilka zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystof 0 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 It will be great Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zk1959 60 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 Witam. Pod linkiem https://pyrobox.com.pl/soft/software2.html można pobrać zapowiadany program Pyrobox PBMS w wersjach dla Windows i Linux. Program jest świeży i choć był testowany to mogą pojawić się w nim błędy. Mile widziane będą zgłoszenia takich błędów lub po prostu uwagi co do działania programu. Program wyśle rozkaz fire cue w formacie FSpro po wpisaniu w kolumnie CMD/TXT rozkazu 1301. Numer modułu KNK wpisujemy w kolumnie GRP, a w kolumny SEC i CHA odpowiednio numery sekcji i kanału. Dodatkowo udostępniłem kilka programów narzędziowych systemu. Mogą one pracować z FSpro bo wysyłają rozkaz start w takim samym formacie. Instrukcji do programów raczej nie będzie bo zajmuje to masę czasu i mi się nie chce. Można się posiłkować instrukcją dla Pyrobox Controller MS 5.0.0 bo jest dużo podobieństw. Miłej zabawy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zk1959 60 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 obrazek poglądowy Pyrobox PBMS WIN w wersji 1.0.0.206 starter systemu tzw. VIP starter ethernetowy / server + client starter DMX, a ze sprzętowym interfejsem także Art-Net i do kompletu podstawowych narzędzi Player, ze starterem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystof 0 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Moc děkuji za program, rád odzkouším ale mám problém se stažením, odkaz pro stažení nefunguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zk1959 60 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 no cóż, udzielę standardowej odpowiedzi serwisanta - u mnie działa ! a tak poważnie, to sprawdziłem, wszystkie linki do pobierania plików działają https://www.pyrobox.com.pl/soft/software2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flop 2 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Cześć, chcę pochwalić się moją wersją KNK1301. Jeszcze tego nie skończyłem. Niestety zgubiłem materiały do produkcji z powodu wirusa wymuszenia. Na razie przesyłam przynajmniej kilka zdjęć. Chciałem zapytać ZK1959, czy pracujesz nad Raspberry PI z pyroboxem? Dziękuję Ci. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiroFanTV 0 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Witam Jestem w trakcie budowy knk1301, obecnie czekam już na ostatnie elementy. Po skończeniu pochwalę się na forum jak wyszło Nie ukrywam że najbardziej jednak zainteresował mnie knk1303, czy pracę nadal postępują? Z swojej strony mogę zaoferować pomoc w postaci zrobienia płytek pcb do knk1303, mogę nawet zbudować gotowy prototyp o ile ktoś tylko pomoże z wsadem do atemegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiroFanTV 0 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 To i ja pokażę co u mnie powstaje Ktoś pytał jakich elementów można użyć obecnie jako zamienników. Ja wprowadziłem 2 zmiany: Gniazdo bezpiecznika - w projekcie jest dwu nóżkowe 5x15 - Ja zastosowałem zwyczajny bezpiecznik przewlekany 2A Przekaźniki RM699V-3001 zmieniłem na HR101CE012 (podobno są to te same przekaźniki które wyjeżdżały z tej samej firmy tylko oznaczenie było inne) Resztę elementów można na spokojnie znaleźć w sklepach elektronicznych lub nawet na allegro Tak, wiem że na LM7805 brakuje radiatora ale projekt jest w budowie a akurat nie miałem pasującego w swoich zasobach Z własnego doświadczenia odradzam też kupowanie najtańszych przejściówek usb>rs485 bo zwyczajnie nie chcą zagadać z tym systemem (lub Ja coś robię nie tak ) Obecnie czekam na przejściówkę usb>rs485 której używał Pan Zbigniew i buduję matrycę z złacz głośnikowym więc ciąg dalszy nastąpi Ps: W następnym tygodniu mam trochę wolnego więc mógłbym wytrawić płytki pod knk1303 i zacząć je składać. Mogę liczyć na współpracę i pomoc z wsadem hex? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiroFanTV 0 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 Mam mały problem z knk1301. Czy to normalne że aby uzbroić system trzeba zewrzeć piny set1 i zresetować system czy to ja zrobiłem coś nie tak? Reset bez założonej zworki na set1 - moduł włącza się rozbrojony. Czy knk1302 posiada ten sam problem? Jeśli będzie taka potrzeba mogę nagrać filmik aby zoobrazować na czym polega problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zk1959 60 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 po reset: set1 zwarty - moduł zawsze uzbrojony set1 rozwarty - moduł uzbrojony lub nie w zależności od stanu przed reset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiroFanTV 0 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 To mam dziwny problem Set1 zwarty- uzbraja sie ale tylko po reset bez tego brak reakcji. Set1 rozwarty - nie uzbrojny pomimo tego czy wcześniej był uzbrojony czy nie. Dziwne bo z tego co widziałem na filmikach avula uzbrajał moduł bez konieczności jego resetu? Dla zoobrazowania problemu wrzucam krótki filmik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zk1959 60 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 było to opisane na forum, set1 i set2 służą wyłącznie do konfiguracji, modułu reaguje na nie tylko przy starcie set1 rozwarty - po reset odczyt arm_on/off z eeprom atmega, set1 zwarty - zawsze arm_on zostaw set1 rozwarty, sprawdź ustawienia po reset, w zależności od uzbrojenia/rozbrojenia modułu przez firststep moduł musi wystartować w takim ustawieniu w jakim był przed reset bo np. po zadziałaniu watchdoga w trakcie pokazu nieuzbrojony moduł nie odpalałby zapalników programowy watchdog resetuje moduł po 500msec jeśli moduł się zawiesi bo coś poszło nie tak np. niekompletny lub uszkodzony pakiet danych zablokował wejście rs485 set2 rozwarty - konfiguracja output 8x(4x4) = 128 cues, set2 zwarty - output 2x(4x4) = 32 cues zostaw set2 rozwarty - twoja konfiguracja to 8x(4x4) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zk1959 60 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Witam. Ostatnio znowu pojawiły się prośby o dokończenie projektu KNK1303, ale on nie będzie kontynuowany z przyczyn które już podałem. Na forum są dostępne informacje na temat bardzo udanej modyfikacji projektu KNK1301 zrobionej przez kolegę Avula. Zebrałem je, zmodyfikowałem i udostępniam, co ostatecznie powinno zamknąć kwestię projektu systemu opartego o tranzystory MOSFET.https://knk1301.eu/_forum/KNK1301L48A2_sch_01_20210621.pdfhttps://knk1301.eu/_forum/KNK1301L48A2_sch_02_20210621.pdf Prośba do Avula, sprawdź proszę czy projekt pokrywa się z Twoim, chodzi głównie o wartości elementów. Jeśli wszystko jest ok to udostępnię schemat, projekt i pliki produkcyjne płytki, oraz plik hex. PS. tranzystory npn BC639 są pokazane jako pnp (BC640) bo nie miałem ich biblioteki. Sprawa druga, projekt sterownika master opartego o Raspberry Pi nie będzie (przynajmniej na razie) kontynuowany. Skalkulowałem koszty jego budowy i wyszło mi ponad 2 tysiące złotych, co dwukrotnie przekracza cenę notebooka. Uznałem więc, że należy zakończyć zabawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zk1959 60 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Kolejny temat, zgodnie z zapowiedziami udostępniamy dokumentację techniczną systemu Pyrobox. Dokumentacja jest jaka jest, i nie będziemy jej poprawiać, modyfikować itd. itp. Kto chce może korzystać. Da się w oparciu o nią zbudować w pełni funkcjonalne moduły systemu Pyrobox. Zapraszam na stronę www.pyrobox.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zk1959 60 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Co prawda Avula się nie wypowiedział ale wrzucam dokumentację modułu KNK1301L48A2. KNK1301L48A2 to zmodyfikowany projekt Avula. Płytka jest zaprojektowana w technologii przewlekanej THT, tylko jeden element jest SMD bo nie znalazłem jego zamiennika, więc nawet mało obyci z elektroniką powinni poradzić sobie z budową modułu . Płytka jest przygotowana na drobne modyfikacje np. zmianę modułu DC/DC, źródła napięcia odpalania itd. Minimalnie zmieniony został także HEX do ATmega16 więc nie zadziała na oryginalnej płytce Avula bez jej przeróbek. Przygotuję także wsad HEX współpracujący z Pyrobox więc moduł będzie uniwersalny. Schematy:https://knk1301.eu/_forum/KNK1301L48A2_sch_01_20210624.pdfhttps://knk1301.eu/_forum/KNK1301L48A2_sch_02_20210624.pdf Płytka PCB: - rysunki poglądowehttps://knk1301.eu/_forum/KNK1301L48A2_pcb_01_20210624.pdfhttps://knk1301.eu/_forum/KNK1301L48A2_pcb_02_20210624.pdfhttps://knk1301.eu/_forum/KNK1301L48A2_pcb_03_20210624.pdf - pliki produkcyjne (ja najczęściej korzystam z https://www.allpcb.com/)https://knk1301.eu/_forum/KNK1301L48A2_gerber_20210624.zip Wsad do ATmega:https://knk1301.eu/_forum/KNK1301L48A2_hex_20210624.zip Do kompletu program FirstStep:https://knk1301.eu/_forum/FirstStepPro_1102_20180719.zip Plus kilka poglądowych obrazków:https://knk1301.eu/_forum/KNK1301L48A2_png_01_20210624.pnghttps://knk1301.eu/_forum/KNK1301L48A2_png_02_20210624.pnghttps://knk1301.eu/_forum/KNK1301L48A2_png_03_20210624.pnghttps://knk1301.eu/_forum/KNK1301L48A2_png_04_20210624.png Na koniec kilka uwag i wskazówek: 1. tranzystory NPN BC639 są pokazane na schematach jako PNP bo nie miałem ich biblioteki 2. przetwornicę 5V typu TSR1 można zastąpić inną np. DC1 https://allegro.pl/oferta/przetwornica-napiecia-stalego-dc1-1a-8489953099, wtedy w miejsce J111 trzeba wlutować zworkę 3. moduł 48V sugerowany przez Avula (nie jest dostępny u nas) można zastąpić innym, ale trzeba wybierać tylko te ze wspólną masą we/wy np. https://allegro.pl/oferta/modul-dc-dc-step-up-150w-car-laptop-itp-5171516905?bi 4. dla ATmega16 należy zastosować podstawkę DIP40, dla innych chipów już niekoniecznie 5. kondensatory C2 i C6 trzeba wlutować na długich nóżkach i położyć pod ATmega 6. można nie wlutowywać R3 a złącze J1 dać 2-pinowe 7. nie wlutowywać złącza J4 jeśli nie jest potrzebne 8. nie wlutowywać złącz J109 i J110 jeśli nie są potrzebne 9. rezystory R101 i R102 powinny mieć tolerancję 1% 10. zaciski wyjściowe (48 szt) trzeba "obudować" matrycą diod typu 1N5408, od "plus" do zacisku i od zacisku do "minus" 11. dioda LED zapala się dopiero po uzbrojeniu modułu kluczykiem i z programu FirstStep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avula 1 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Pozdrowienia dla wszystkich. Kupiłem moduł regulacji napięcia 12/48V w Cz https://www.dexhal.cz/5a-step-up-zvysuje-dc-dc-menic-napeti_z90/ Później kupiłem go w bardziej przystępnej cenie na Alliexpress https://www.aliexpress.com/item/32711402524.html?af=3173996_1&utm_campaign=3173996_1&aff_platform=api&utm_medium=cpa&afref=https%3A%2F%2Falipromo.com%2Fredirect%2Fcpa%2Fo%2Fpn0fzm2b3tmv2auz5tqibhcipqodl89y%2F&cn=45qvj0yyph6cvwa6kknddu1bdzn87e0n&dp=v5_45qvj0yyph6cvwa6kknddu1bdzn87e0n&aff_fcid=adac243ba2cb4d11a77ad98ac2a4a74e-1625076394915-05619-_dV3HSD0&cv=33272949&aff_fsk=_dV3HSD0&product_id=32711402524&sk=_dV3HSD0&aff_trace_key=adac243ba2cb4d11a77ad98ac2a4a74e-1625076394915-05619-_dV3HSD0&terminal_id=6b2650b2f9f34dadb83fec18510ed188&utm_source=epn&utm_content=33272949 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi