JacuQM 122 Opublikowano 19 Marca 2012 Cześć, potrzebuje kupić spłonki tanie 2m+. Moje pytanie brzmi czy spłonki można wykorzystać wielokrotnie lub czy są takie co można wykorzystywać po pare razy. Proszę o podanie ceny za sztukę i dostępność ( hurtownia , sklep internetowy ).Pozdrawiam JacuQM Cytuj
0 firawerkoman 7 Opublikowano 19 Marca 2012 Witaj, A co tymi spłonkami chciałbyś odpalać? Bo inne zapały stosuje się do visco a inne do QM czy do konektorków w wyrzutniach itp Cytuj
0 Arturo :) 14 Opublikowano 19 Marca 2012 Zapały są tylko jednorazowego użytku.W chwili obecnej te sklepy internetowe posiadają je w swojej oferciesklepbigfun.pltaniefajerwerki.plfajerwerki-korsarz.plfajerwerkimarket.plZ czego raczej najtaniej są na sklepbigfun.pl Cytuj
0 JacuQM 122 Autor Opublikowano 19 Marca 2012 Witaj, A co tymi spłonkami chciałbyś odpalać? Bo inne zapały stosuje się do visco a inne do QM czy do konektorków w wyrzutniach itp Po świętach otrzymam system 24 kanałowy radiowy , który zamówiłem u elektryka bo wychodzi niecałe 400 zł ( przy czym w sklepie za 12 kanałów od 300 do 1200 zł ). Napewno coś o nim napiszę. Chodzi mi o odpalanie głównie visco ale od czasu do czasu będzie to QM. Myślałem o Jorge ale oni mają dostepne tylko 0,10m... Dziwne. Pani Ania napisała że dostawa będzie dopiero po wakacjach i będą wtedy wszystkie łącznie z 10m. Takim systemem obsłużę cały pokaz. Więc spłonki muszą być wystarczająco długie. Nie orientuje się w tym ponieważ takiego systemu jeszcze nie posiadałem. Jakie lepsze czzeskie czy chińskie ? Cytuj
0 Piromen 1 Opublikowano 19 Marca 2012 Można je używac wielokrotnie ? Z tego co wiem to są jednokrotnego użytku. Cytuj
0 JacuQM 122 Autor Opublikowano 19 Marca 2012 Kurde to troche drogo wychodzi 24x 3 = 72 zł troche dużo jak za cały pokaz można mieć fajną wyrzutnie. Cytuj
0 fpshooter 12 Opublikowano 19 Marca 2012 Do odpalania visco najlepsze są żabki z drutem oporowym. Jak chcesz odpalać lont od zwykłego zapału to mocno polecam stosowanie przedłużenia z qm, do którego wkąłada się główkę zapalczą. fps Cytuj
0 kameleon 1 Opublikowano 19 Marca 2012 Nigdy ale to nigdy nie kupuj spłonek typu żabka.Połowa z nim się psuje zanim zostaną odpalone.Używaj tylko spłonek prochowych.Jeżeli chcesz je podłączyć do visco to albo nałóż na lont qm albo posyp lont w miejscu wyjścia w wyrzutni prochem, połóż spłonkę i zaklej taśmą, masz 100% że odpali. Cytuj
0 velibrum 12 Opublikowano 19 Marca 2012 Żeby visco nie odpaliło od spłonki prochowej, musi być duży ubytek prochu przy końcówce lontu, jednakże najlepiej dla pewności przeciąć go na ukos.No i oczywiście wystrzegaj się żabek! Cytuj
0 JMJ Pirfotechnics 7 Opublikowano 19 Marca 2012 Napisze to co poprzednicy, uważaj na żabki, używaj tylko kiedy nie masz wyjścia. Jak masz czas to przerabiaj na QM.Nie ma zapalników wielorazowych z tego powodu, ze działają one na zasadzie spalenia główki zapalczej która podpala lont. "Wielorazowosć" byłaby wiec niemożliwa.Polecam ci kupić na taniefajerwerki.pl lub bigfunie.Jeszcze zwrócę uwagę, ze powinno się mówić "zapalniki", a nie "spłonki.Pozdrawiam Cytuj
0 Arturo 15 Opublikowano 19 Marca 2012 JMJ-tku daj sobie spokój z pouczaniem Zapalnik – urządzenie zapalające lub powodujące wybuch materiału wybuchowego Spłonka – mały ładunek wybuchowy inicjujący wybuch właściwego materiału wybuchowego Cytuj
0 JacuQM 122 Autor Opublikowano 19 Marca 2012 Czy opłaca się kupić krótkie spłonki albo jak kto woli zapalniki i dołożyć to nich kabel bo o ile mi się wydaje wyjdzie to trochę taniej. Spłonka 0,10m w Jorge 0,50 zł. A metr kabla ? Wie ktoś z was jaki tam jest kabel i podać link do jakiegoś sklepu internetowego lub podać cenę za metr bieżący. Jacu Cytuj
0 Arturo 15 Opublikowano 20 Marca 2012 Czy opłaca się kupić krótkie spłonki albo jak kto woli zapalniki i dołożyć to nich kabel bo o ile mi się wydaje wyjdzie to trochę taniej. Spłonka 0,10m w Jorge 0,50 zł. A metr kabla ? Wie ktoś z was jaki tam jest kabel i podać link do jakiegoś sklepu internetowego lub podać cenę za metr bieżący. Jacu Lepiej kup z dłuższym kablem bo dużo nie zaoszczędzisz jeśli wogólę coś zoszczędzisz bo w przypadku łaczenia dojdzie jeszcze taśma izolacyjna Cytuj
0 JacuQM 122 Autor Opublikowano 20 Marca 2012 Firek mi wczoraj pokazał ten kabel. 100m kosztuje 28 zł. W moim przypadku to chyba bedzię bardziej opłacalne a kable można splątać i skleic taśmą. Tylko czy zawsze popłynie prąd ? Cytuj
0 JacuQM 122 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Chce się jeszcze raz zapytać. Najlepiej spłonki chińskie ? Mam QM i Visco wiec przedłużyć można tylko czy chińskie odpalą to i to ?JacuQM Cytuj
0 MajsterD12 5 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Najlepsze są spłonki Czeskie !Każada Ci odpali, jak chcesz odpalić Qm to wsadzasz tam zapalnik z główką zapalczą i po sprawie a jak chcesz visco odpalić to poprostu ucinasz kawałek Qm wsadzasz w visco i do Qm spłonke z główka zapalczą i gotowe. Cytuj
Pytanie
JacuQM 122
Cześć, potrzebuje kupić spłonki tanie 2m+.
Moje pytanie brzmi czy spłonki można wykorzystać wielokrotnie lub czy są takie co można wykorzystywać po pare razy. Proszę o podanie ceny za sztukę i dostępność ( hurtownia , sklep internetowy ).
Pozdrawiam
JacuQM
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi