gnz87 1 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 W sobotę (14.04) idę do znajomego na wesele a dodatkowo strzelam mu mały pokazik ;-) Wszystko w głowie już mam poukładane, dzisiaj przygotowałem pierwszą część pirotechniki. Do tego dojdą jeszcze kostki 1,2", single, onerowy...Foto pierwszej części stuffu (nieco tajemnicze ;-)): 1 Cytuj
gnz87 1 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Pokaz odpalany systemem, a budżet nie istnieje. Coś tam miałem, coś tam dokupię i będzie dobrze. Czas pokazu 3:47. Cytuj
Cooli 4 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Spokojnie strzelisz fajny ładny pokaz. Radziłbym skrócić tak do 2 min. ale żeby był efektowny. Cytuj
gnz87 1 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Pierwsze 35 sekund to single także czas jest dobry i przemyślany. Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Tak trzymać, coraz więcej pokazów organizowanych przez forumowiczów się pojawia!Jestem bardzo ciekawy co tam ciekawego wymodzisz i co ciekawego dojdzie do arsenału już zaprezentowanego na zdjęciu. Trzymam kciuki, żeby system wypalił jak trzeba! Cytuj
gnz87 1 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Coś tam dorzuciłem do stuffu - wachlarz RC + 2 rzędy fontann dla urozmaicenia "podstawy" pokazu.W stojaki się nie bawię bo strzelam 240 km od domu, także po pokazie wszystko leci do śmieci co by nie wozić tego bez potrzeby. Cytuj
gnz87 1 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zdjęcie nie działa Podmieniłem link do zdjęcia, teraz powinno być ok. Cytuj
gnz87 1 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Kolejny miłośnik taśmy xD Hmm, nie wiem do czego pijesz? Czy do oklejania kostek czy do rzędów fontann. Jeżeli do 1. to ja osobiście wychodzę z założenia, że nie każdy musi wiedzieć czym strzelam, a jeżeli do 2. to kartonowy stojak pod fontanny to najlepsza opcja - nic solidniejszego nie jest potrzebne no i tak jak już napisałem - po pokazie wyrzuacam to do kosza i spokój. Tak samo jest w przypadku rzymów - nie raz strzelałem z takiego "kartonowo-taśmowego" stojaka i nigdy się na takim rozwiązaniu nie zawiodłem. Cytuj
JacuQM 122 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Nie nie mam nic do tego tylko chodzi mi o to że takich osób jak ty jest tutaj więcej ;P Cytuj
kameleon 1 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Tasma nie jest dla szpanu tylko do zabezpieczenia przed wilgocia jednak ja daje jeszcze folie na gore oraz folie alu Cytuj
gnz87 1 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Tasma nie jest dla szpanu tylko do zabezpieczenia przed wilgocia jednak ja daje jeszcze folie na gore oraz folie alu Folia będzie, ale na miejscu. Wszystko montuję koło 14:00 a strzelam o 22:00, także dopiero po podłączeniu zapałów pirotechnika zostanie dodatkowo zabezpieczona bo kwiecień plecień... Cytuj
JacuQM 122 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Tasma nie jest dla szpanu tylko do zabezpieczenia przed wilgocia jednak ja daje jeszcze folie na gore oraz folie alu Wiem o co chodzi. Tylko folie lepiej zdjąć przed pokazem bo ostatnio miałem z nią wypadek . Cytuj
velibrum 12 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Górne papiery dobrze zdjąć tuż przed strzelaniem z prostej przyczyny - nie ma później tyle sprzątania terenu po pokazie Obklejanie taśmą boków ma dodatkowo tą zaletę, że zmniejsza ryzyko rozpadnięcia się wyrzutni. Cytuj
JacuQM 122 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Poza tym jak ściągniesz górny papier wyrzutnia może wyżej strzelać. Cytuj
gnz87 1 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Bzdura Dokładnie tak jak vel pisze - bzdura totalna. Cytuj
JacuQM 122 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 oj tam każdy o tym myśli coś innego ;P koniec tematu z papierkami Cytuj
gnz87 1 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Dobra, teraz pytanie z gatunku amatorskich - część stuffu będzie odpalane z systemu, część leci na loncie. Problem mam taki, że nie mam QM do połączenia zapału z lontem wyrzutni, ale z kolei mam magiczną pyrolepę. Da radę? Cytuj
gnz87 1 Autor Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Strzelałem 2001 już kilka razy i mi akurat ta kostka bardzo się podoba. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi