Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sobotę (14.04) idę do znajomego na wesele a dodatkowo strzelam mu mały pokazik ;-) Wszystko w głowie już mam poukładane, dzisiaj przygotowałem pierwszą część pirotechniki. Do tego dojdą jeszcze kostki 1,2", single, onerowy...

Foto pierwszej części stuffu (nieco tajemnicze ;-)):

piro.jpg

• Like 1
Opublikowano

Pokaz odpalany systemem, a budżet nie istnieje. Coś tam miałem, coś tam dokupię i będzie dobrze. Czas pokazu 3:47.

Opublikowano

Spokojnie strzelisz fajny ładny pokaz. Radziłbym skrócić tak do 2 min. ale żeby był efektowny.

Opublikowano

Pierwsze 35 sekund to single także czas jest dobry i przemyślany.

Opublikowano

Tak trzymać, coraz więcej pokazów organizowanych przez forumowiczów się pojawia!

Jestem bardzo ciekawy co tam ciekawego wymodzisz i co ciekawego dojdzie do arsenału już zaprezentowanego na zdjęciu.

Trzymam kciuki, żeby system wypalił jak trzeba!

Opublikowano

Coś tam dorzuciłem do stuffu - wachlarz RC + 2 rzędy fontann dla urozmaicenia "podstawy" pokazu.
W stojaki się nie bawię bo strzelam 240 km od domu, także po pokazie wszystko leci do śmieci co by nie wozić tego bez potrzeby.

piro1.jpg

Opublikowano
  W dniu 10.04.2012 o 14:58, firawerkoman napisał(a):

Zdjęcie nie działa ;)

Podmieniłem link do zdjęcia, teraz powinno być ok.
Opublikowano

Kolejny miłośnik taśmy xD

Opublikowano
  W dniu 10.04.2012 o 16:18, JacuQM napisał(a):

Kolejny miłośnik taśmy xD

Hmm, nie wiem do czego pijesz? Czy do oklejania kostek czy do rzędów fontann. Jeżeli do 1. to ja osobiście wychodzę z założenia, że nie każdy musi wiedzieć czym strzelam, a jeżeli do 2. to kartonowy stojak pod fontanny to najlepsza opcja - nic solidniejszego nie jest potrzebne no i tak jak już napisałem - po pokazie wyrzuacam to do kosza i spokój. Tak samo jest w przypadku rzymów - nie raz strzelałem z takiego "kartonowo-taśmowego" stojaka i nigdy się na takim rozwiązaniu nie zawiodłem.
Opublikowano

Nie nie mam nic do tego tylko chodzi mi o to że takich osób jak ty jest tutaj więcej ;P

Opublikowano

Tasma nie jest dla szpanu tylko do zabezpieczenia przed wilgocia jednak ja daje jeszcze folie na gore oraz folie alu

Opublikowano
  W dniu 10.04.2012 o 17:16, kameleon napisał(a):

Tasma nie jest dla szpanu tylko do zabezpieczenia przed wilgocia jednak ja daje jeszcze folie na gore oraz folie alu

Folia będzie, ale na miejscu. Wszystko montuję koło 14:00 a strzelam o 22:00, także dopiero po podłączeniu zapałów pirotechnika zostanie dodatkowo zabezpieczona bo kwiecień plecień... :D
Opublikowano
  W dniu 10.04.2012 o 17:16, kameleon napisał(a):

Wiem o co chodzi. Tylko folie lepiej zdjąć przed pokazem bo ostatnio miałem z nią wypadek .
Opublikowano

Górne papiery dobrze zdjąć tuż przed strzelaniem z prostej przyczyny - nie ma później tyle sprzątania terenu po pokazie ;)

Obklejanie taśmą boków ma dodatkowo tą zaletę, że zmniejsza ryzyko rozpadnięcia się wyrzutni.

Opublikowano

Poza tym jak ściągniesz górny papier wyrzutnia może wyżej strzelać.

Opublikowano
  W dniu 10.04.2012 o 18:36, velibrum napisał(a):

Bzdura ;)

Dokładnie tak jak vel pisze - bzdura totalna.
Opublikowano

oj tam każdy o tym myśli coś innego ;P koniec tematu z papierkami

Opublikowano

Dobra, teraz pytanie z gatunku amatorskich - część stuffu będzie odpalane z systemu, część leci na loncie. Problem mam taki, że nie mam QM do połączenia zapału z lontem wyrzutni, ale z kolei mam magiczną pyrolepę. Da radę?

Opublikowano

Widze tam JW2001 roooozczarujesz sie :(

Opublikowano

Strzelałem 2001 już kilka razy i mi akurat ta kostka bardzo się podoba.

Opublikowano

Post pod postem ;-) - mały update stuffu:

piro2.jpg